Papp Lili lett a 2008-as év szépségkirálynője

2009.01.10. 19:20
A Miss Balaton 2008-as győztese örül, hogy idén ő lett az abszolút etalon a honi szépségkirálynők között olvasóink szerint, és bevallotta, hogy ő is figyelemmel kísérte a szavazást. Papp Lili eddig öt szépségversenyen indult, és első megmérettetésére azért nevezett be, mert kíváncsi volt, mennyire becsületes a magyar szakma. Egyelőre nem indul több versenyen, de továbbra is modellkedik, és a tanulással sem hagy fel. Mivel most a karrier a legfontosabb, párjával elhalasztották a családalapítást. Végezetül egy tipp a jövő szépségversenyzőinek: a reális testkép és a modellmúlt előnyt jelent.

A Velvet olvasói úgy döntöttek, hogy a Miss Balaton 2008 győztese, Papp Lili érdemli meg a 2008. év szépségkirálynője címet. Mint kiderült, győztesünk ismerősei révén tudott a szavazásról és figyelemmel kísérte a pontok alakulását. Papp Lili, aki egy évvel ezelőtt Miss Alpok Adriaként szállt ringbe a 2007-es szavazásunk keretében, hozzátette, nagyon örül, hogy ő lett az első helyezett, ahogy annak is, hogy az emberek szakítottak időt arra, hogy voksoljanak. Bár öt szépségverseny után egyelőre nem akar részt venni újabb megmérettetésen, előfordulhat, hogy valamikor, ha nem is a közeljövőben, de ismét zsűri elé áll majd. "Aki egyszer elindult egy versenyen, annak mindig ott motoszkál a fejében, hogy újra megpróbálja. A legnagyobb álom a Miss Balaton verseny volt, de az is megfordult a fejemben, hogy benevezek. A Királynő című versenyre. Egyelőre mindenesetre nem tervezem, hogy újból indulok. Persze soha ne mondd, hogy soha."

Nem volt bunda

Papp Lili, aki 2004-ben a Tisza-tó Szépe keretében debütált szépségkirálynőként, elmondta, azért nevezett be élete első szépségversenyére, mert kíváncsi volt arra, hogy valóban megbundázzák-e a magyar megmérettetéseket. "Én nyertem, pedig nem is egyeztetett velem senki, így meggyőződtem arról, hogy a honi versenyek tiszták" - jegyezte meg viccesen Papp Lili, akit a versenyzői karrierje pozitív és negatív élményeiről is megkérdeztünk: "Egy versenyző számára mindig nagyon jó, ha egy olyan megmérettetésen vesz részt, ami kielégíti az ő igényeit is például a szervezés, vagy a díjak szempontjából." Ő legszívesebben a 2005-ös és a 2008-as Miss Balaton versenyre emlékszik vissza, és a jó élmények miatt próbálkozott újra. Ami a negatív pólust illeti a Miss Alpok Adria nemzetközi szépségversenyt hozta fel példaként, melynek hazai fordulója a Velvet munkatársaiban is mély nyomot hagyott. "A szervezetlenség miatt a lányokkal nem tudtunk felszabadultak lenni, de igazán rossz dolog szerencsére még nem történt velem" - tette hozzá Papp Lili.

Papp Lili egyelőre felhagy a versenyzéssel

A szép arc nem elég

A jelenleg az ELTE óvodapedagógia szakán tanuló lány némi kritikát megfogalmazva egy-két jó tanácsot is adott azoknak, akik most akarnak nevezni első versenyükre. Papp Lili szerint sok lány nincs tisztában külső kvalitásaival, pedig fontos, hogy reális képet alakítsunk ki magukról. "A magyar lányok úgy vannak vele - többek közt én is-, hogy ha valakinek szép az arca, akkor nem fordít annyi időt a testére. Pedig ez nagyon fontos, hiszen egy szépségversenyen meg kell jelenni fürdőruhában is, és elég visszás, ha egy szép lánynak mondjuk nagy a feneke"- nyilatkozta Papp Lili, aki úgy véli, hogy a modellmúlt előnyös lehet, hiszen a versenyző így tisztában van az előnyös oldalaival, rutinosan mozog és kellő önbizalommal rendelkezik. A modellkedésbe természetesen már ő is belekóstolt, többek között részt vett már divatbemutatón és katalógusfotózáson is.

Versenyzés helyett tanulás

Hozzátette, a szépségkirálynők valamelyest külön kategóriát képviselnek ebben a szakmában. "Ez nem zavar, hiszen akár előnyös is lehet az, hogy valakit már ismernek a megrendelők. Élvezem a modellkedést, igazából ez az, amit szeretnék csinálni" - nyilatkozta Papp Lili, aki idén végez majd az egyetemen és emellett a Kenó-sorsolás egyik háziasszonya. Az óvodapedagógus szak elvégzése után 2008-as év szépségkirálynője mindenképpen szeretne továbbtanulni. Papp Lili ugyan elvégzett már egy szakképzést, de főiskolai szinten is szeretne megismerkedni a marketinggel. "Jobban nekiveselkedtem a nyelvtanulásnak is, mivel terveim között szerepel, hogy külföldön is szerencsét próbálok, és természetesen a modellmunkáknál is nagyon fontos, hogy több nyelven is meg tudjon szólalni az ember" - mondta Miss Balaton, akinek rengeteg megvalósítandó ötlete van, többek közt szívesen nyitna egy magánóvodát is. "Ehhez szükség lenne egy olyan valakire, akinek a neve miatt - ha én nem is leszek ismert ember-, többen felfigyelnek a kezdeményezésre" - tette hozzá. Ami a magánéletet illeti, párjával egyelőre a karrierjüket szeretnék építgetni, a családalapítás még várat magára.

Legyél te a 2009-es év szépségkirálynője!

Ehhez nem kell mást tenni, mint jelentkezni a Velvet internetes szépségversenyére. A nevezés a következőképpen zajlik: küld el néhány fotódat a velvetarca@mail.velvet.hu címre, és mellékeld a következő adatokat: név, telefonszám, születési idő, magasság, súly, szemszín és hajszín. Sok sikert!