A friss Viva Comet-győztes Lola sikerének titkát kutattuk. Kiderült, a sorozatfüggő énekesnőnek önálló koncertje nem lesz, de Nyírlugostól Hubicéig megtelt a koncertnaptára. Lola a roadshow-k és falunapok kedvelt fellépője, és rajongói úgy tartják, halál édes.

„Lola nemcsak egy orrhosszal előzte meg a Viva Comet szavazásán Rúzsa Magdolnát, hanem jóval több szavazatot kapott” – mondta a Viva Comet sms-szavazására utalva a televízió kommunikációs vezetője, Kámán Ildikó, de a konkrét számokat kérdésünkre sem árulta el. A díjátadón a legjobb férfi és női előadóról, valamint a legjobb együttesről a nézők szavazatai döntöttek, amíg a másik három kategóriáról – például a Mark díjazásával zárult legjobb új előadó kategóriájában - szakmai zsűri határozott.

Fesztek és roadshow-k

Nézze meg képeinket!

Lola győzelme a helyszínen is láthatóan sokakat meglepett, tudva, hogy a 18 éves énekesnő más jelöltekkel szemben még nem adott önálló koncertet nagy közönség előtt. A kategóriájában jelölt Rúzsa Magdinak és még Baby Gabinak is volt már saját fellépése. Ami Lolát illeti, a neve a Mahasz arany és platinalemezes előadókat jegyző listáján nem található.

Lola eddigi két lemezének kiadójánál, a Gold Recordnál arról érdeklődtünk, hogy az easy pop műfajjal megjelölt énekesnő tervez-e önálló koncertet, és azt a választ kaptuk, hogy a honlapján megtalálható minden koncertidőpont, amikor az énekesnő fesztiválokon, rendezvényeken, és roadshow-kon lép fel.

A húgom oda van érte

Rúzsa Magdolna számokban
A Megasztár utolsó szériájának győztese a tehetségkutató döntőjében elhangzott dalait néhány héttel győzelme után megjelentette az Universal kiadónál. Az album háromszoros platinalemez lett, vagyis több mint 70 ezer példányban fogyott. A második albuma, a CLS Records gondozásában megjelent Ördögi angyal kétszeres platinalemez lett, több mint 30 ezer eladott példánnyal. Néhány szakmai és közönségíja mellett idén Fonogram-díjjal tüntették ki, ennek köszönhetően vehetett részt az Eurovíziós Dalfesztiválon, melynek döntőjében 128 ponttal a kilencedik helyen végzett.

Ezekből látható, hogy Lola huszonöt helyszínen énekel a 2005-ös Álomtánc című, és a 2006-os Élj a mának című lemezéről, köztük Nyírlugoson, Sándorfalván, Csengerújfalun, és a nyári koncertszezont a szlovákiai Hubicén zárja. Az énekesnő két koncertszervező irodával, a miskolci központú Mistral Programirodával és a Joyride-dal áll kapcsolatban. Ez utóbbinak a munkatársa elmondta, Lola népszerű énekesnő, akinek a fellépését falunapokra és roadshow-kra szokták megrendelni polgármesterek, vidéki illetve határon túlon dolgozó rendezvényszervezők. A programiroda munkatársa arról is beszámolt, a leginkább keresett műfajok a pop és a nosztalgia, ami pedig az előadókat illeti, manapság Marót Vikit és a Korda házaspárt foglalkoztatják leginkább.

Az 1995-ben, egy lengyelországi fesztiválon debütált énekesnő rajongóinak összetételét kutattuk a továbbiakban. „A tizenegy éves húgom személyisége úgy alakul, hogy éppen odavan Loláért, és úgy akar kinézni, mint ő” – mondta egy ismerősünk, Zsófi, aki arra a kérdésre, szokott-e a kislány sms-szavazatot küldeni, ha egy díjátadón a kedvence jelölt, így válaszolt: „a húgom majd akkor kap telefont, ha elballag a nyolcadikból.”

Halál édes

Zsófi úgy tartja, az énekesnőt a szülők is kedvelhetik, mert a szabadtéri rendezvényeken produkciójával leköti a gyerekeiket. Azt viszont kevésbé tartja valószínűnek, hogy a kamaszfiúk közül is annyian rajongjanak az énekesnőért, mint a lányok. Ami a notórius fórumozókat illeti, egy Marci nevű rajongó így reagált Lola műsorvezetői hetére az RTL Klub Csak csajok című magazinjában. „Miattad keltem fel minden reggel, hogy lássalak. Halál édes voltál.” Attila arról referált az üzenőfalon, nagyon bejön neki az énekesnő, Ádám pedig azt tanácsolta Lolának, hogy amíg vannak lábai, el se mozduljon a képernyőről.

Az énekesnő fórumában található néhány bejegyzés Rencsy-től is, aki külön rajongói oldalt nyitott kedvencének, amelyiken azon kívül, hogy a ballagásáról tudósított, megköszönte a Lolára leadott Comet-szavazatokat. Lola hivatalos honlapján található fórumban egyébként a koncertelemzéseken kívül olyan témák is megjelennek, mint Lola dark-side, amelyben azonban a tinibálvány személyiségének sötét oldaláról semmit nem tudunk meg, a bejegyzések általában arról szólnak, hogy „szép a hangod és anya nagy rajongód.”

Lola triviák
Lola blogjából tudjuk, az énekesnő ötévesen Davis Hasselhof posztert tett a falára, nemrég pedig sorozatfüggőségéről számolt be édesapjának, aki arra emlékeztette a lányát, hogy négyéves korában a Dallas egyetlen részét sem hagyta ki péntek esténként. A közelmúltban a Római parton a Unique tagjaival közösen halat evett, amire az elmúlt nyolc évben nem volt példa. Megtudjuk azt is, hogy miután a Bravo Otto díjátadón az Év énekesnőjének választották, „lebőgte”a sminkjét, de mindenki türelmesen várta, hogy összeszedje magát.