Nagy Réka, aki 2006-ban nyerte meg a Viasat3 Topmodell című műsorát, nem az egyetemisták felhőtlen életét éli, de ez kicsit sem bántja. Ennek ellenére azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy a jövő évben már részt vegyen az egyik kocsmatúrán diáktársaival. A 19 éves fotómodell egyébként két éve harmonikus párkapcsolatban él walesi származású barátjával, de az esküvőt még nem tervezik.

A Viasat3 még 2006-ban szervezte meg Topmodell című vetélkedőjét, ami az America's Next Top Model műsor adaptációja volt, és a nézettsége még mindig magasabbra szárnyalt, mint a gyorsan befejezett Bár 2.0 esetében. A Topmodellt az akkor 17 éves Nagy Réka nyerte meg, aki a műsornak köszönhetően fotómodellként dolgozik. Emiatt ugyan halasztott egy évet a Kodolányi János Főiskolán, de nem zavarja, mert majd keresztféléves képzésben úgyis megszerzi a diplomáját, ha törik, ha szakad. Bár mint kiderült, a matek nem az erőssége.

A 19 éves Nagy Réka a G5 Magazinban ad felvilágosítást a férfiaknak arról, mi rejlik a modellvilág csillogó felszíne mögött. A Topmodell győztese úgy véli, komoly előnyt biztosított számára a verseny, aminek eredeti verziója az Egyesült Államokban igazi sikersorozat lett. Nem is csoda, hiszen a műsor már összeforrott Tyra Banks nevével. "Nem véletlen, hogy a verseny után az egyik legjobb ügynökség, a Visage ajánlott nekem lehetőséget", mondta Nagy Réka a magazinnak, majd hozzátette, minden számítása bejött, ugyanis remek ajánlatokat kap, aminek köszönhetően rengeteget utazhat.

Közelről ismerkedik az új kultúrákkal

"Eddig két helyen volt hosszabb távú munkám, Athénban, illetve Hamburgban. A legjobb az egészben, hogy nemcsak pár napra mehetek el ezekre a helyekre, hanem több hónapra ki is költözöm. Lenyűgöz, ha új kultúrákat ismerhetek meg", áradozott a magazinnak a modell, aki nemcsak az utak során ismerkedhet a kultúrák közti különbségekkel, ugyanis Nagy Réka egy walesi színésszel, bizonyos Matt Devere-vel él 2007 ősze óta, aki nemcsak a budapesti Nemzeti Színházban játszik, de külföldi produkciókban is feltűnik.

"Már lassan két éve együtt vagyunk a párommal, de még nem kérte meg a kezemet. Furcsa, hogy mennyire hamar eltelt ez a két év, más párokat nézve mindig úgy gondoltam, hogy ez rengeteg idő - ehhez képest hamar elrepült", mondta a Velvetnek a modell, akinek nem okozott különösebb problémát az összeköltözéssel járó háziasszonyi szerep, ahogyan a kultúrák közti különbség sem.

"Természetesen érdekes és szokatlan volt, hogy nem volt, aki megcsinálja helyettem a házimunkát, hiszen az ember középiskolásként nem lovallja bele magát túlzottan ezekbe a dolgokba. Matt sokat segít nekem, rendszeresen elpakol maga után, nem tarkítja koszos zokni a padlót, sőt, főzni is nagyon szeret", tudatta lapunkkal a fotómodell, akit boldoggá tesz, hogy párja megismerteti hazája jellegzetes ételeivel.

A reál nem az erőssége

A modell, aki nem áldozna fel mindent a szakmáért, korábban elmesélte lapunknak, hogy a kommunikáció vonalán szeretné folytatni tanulmányait, ami aztán össze is jött neki. Nagy Réka most a Kodolányi Főiskola másodéves hallgatója, igaz, halasztott egy évet a modellkedés miatt. Úgy véli, ez nem okoz fennakadást a tanulmányaiban, amiben egy tárgy kivételével remekül teljesít: a matek ugyanis nem az erőssége. "A reáltárgyak, így a matematika sem tartozik a kedvenc tantárgyaim közé, de nem is azért jelentkeztem a kommunikáció szakra, hogy ezt tanuljam. Az új, egységes rendszer miatt azonban kénytelen voltam átverekedni magam a nehézségeken, de végül sikerült", mondta a Velvetnek a fotómodell, aki jelenleg nem hiányolja életéből az egyetemista bulikat, de elképzelhetőnek tartja, hogy a következő évben már ő is részt vesz egy-két partin.

Az egri születésű modell úgy véli, később biztosan hasznosítani tudja majd a megszerzett tudást, hiszen a szépség nem örök. "Nem hiszem, hogy porfogó lesz a diplomám, egészen biztos vagyok benne, hogy hasznát fogom venni a tanulásnak, hiszen előbb-utóbb családot is szeretnék. Azt gondolom, hogy erre talán a húszas éveim vége felé kerülhet sor, de ez még több összetevőtől is függ", árulta el lapunknak a modell, aki bízik benne, hogy hamarosan ellátogathat álmai városába, New Yorkba - persze dolgozni.