horoszkóp

Ördög Nóra nem tudna megújulni minden este

dns
2007.06.05. 16:56
Ördög Nórát gimnazista korában foglalkoztatta a színészi pálya, végül úgy érezte, nem elég bohém művészlélek a színészethez. A Csillag születik című tehetségkutató leendő műsorvezetője gyerekkorában minden évben indult szavalóversenyen, eleinte csúnyán kiesett, de aztán nyert.

Az RTL Klub ősszel tehetségkutató versenyt indít, Csillag születik címmel. Akik a Benne Leszek a Tévében produkció idején nem mutathatták meg tehetségüket, egy újabb versenyen indulhatnak. A Ki Mit Tud-ra emlékeztető produkció Szombat Esti Láz műsorvezetői gárdáját örökölte, Stohl András és Ördög Nóra vezeti majd a műsort.

Kellemes élmények

Nézze meg képeinket!

A versenyzők kiválasztását a hónap közepétől kezdik Budapesten, nagyobb vidéki városokban, és néhány határon túli városban is. A csatorna egyelőre nem jelentette be, hogyan tervezi a tehetséggondozást, és hogyan egyengetik majd a felfedezettek szakmai útját. Mindössze annyit mondtak el, hogy a felfedezetteket egymillió forintos havi ösztöndíjban részesítik.

„A tehetségkutatókról kellemes élményeim vannak, általános iskolás koromban én magam is indultam már helyi ki mit tud-on” - mondta a sajtótájékoztató után Ördög Nóra, a mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola egykori tanulója.

Csúnyán kiesett

„Elsős koromban elindultam egy szavalóversenyen, de csúnyán kiestem. Másodikban is elindultam, akkor szintén nem nyertem el a zsűri tetszését. Azt mondta anyukám: ne csüggedj kislányom, még egyszer megpróbáljuk, ha akkor sem sikerül, akkor nem vagy tehetséges, és feladjuk. Ezután harmadikban is elindultam, és megnyertem a helyi tehetségkutatót.” Ördög Nórát tanárai a szegedi megyei versenyre juttatták tovább, ahol második helyezést ért el. „A jó eredmény önbizalomnövelő bonbon volt nekem. Onnantól kezdve minden évben indultam szavalóversenyen, és néhány országos versenyen is bejutottam a döntőbe.”

Ördög Nóra elmondta, először egy Fecske Csaba gyerekverssel aratott sikert. „De a próza is mindig közel állt hozzám, Móra Ferenc elbeszéléseivel többször is indultam versenyeken.”- mondta a műsorvezető, aki a sikerét az átéléssel indokolta.

Nagyon személyesek

Klikk!

„Móra Ferenc művei nagyon személyesek, az ő elbeszéléseibe nagyon bele tudtam élni magam. Szerintem ez a legfontosabb minden tehetségkutatón. Ha a zsűri elhiszi, amit a szavaló mond neki, ha látszik a versenyzőn, hogy jól érzi magát abban, amit csinál, akkor sikere lesz, és a nézők is szeretni fogják, bármilyen műfajban is indul”- vélte a műsorvezető.

„Bennem is kellett, hogy legyen már általános iskolás koromban valamennyi egészséges exhibicionizmus, hiszen különben nem indultam volna a szavalóversenyen. Arra viszont biztosan emlékszem, örültem, hogy olyan módon tudom megmutatni magam, ahogyan mondjuk a matek vagy kémia órán nem lehet. De nem csak a verseny maga, hanem már a felkészülés is egy igazi élmény volt a számomra.”- mondta a műsorvezető, aki ezek mellett dzsesszbalettozott és versenytáncolt tíz évig.

Nem egy bohém művészlélek

Ördög Nóra elmondta, gimnazista korában érdeklődött leginkább a színészi pálya iránt, végül mégsem jelentkezett a Színművészeti Egyetemre. „Megfordult a fejemben, hogy színész legyek, de aztán arra jutottam, túl civil vagyok ahhoz a pályához. Nem vagyok bohém művészlélek, és lehet, hogy nem tudtam volna eléggé átszellemülni a szerepekre. Nem éreztem magamban ahhoz tehetséget, hogy színészként minden áldott este megújuljak” – mondta a műsorvezető, aki egyébként a Budapesti Gazdasági Főiskolán végzett.

Ördög Nórát arról is kérdeztük, mit gondol az elmúlt években újból felfedezett televíziós tehetségkutatókról, amelyeket a nézők olyan intenzitással kapnak, mint korábban a valóságshow-kat.

„Azért virágzik ez a műsortípus, mert nagyon sok ember van Magyarországon, aki szeretné megmutatni magát, de nem kapott még rá lehetőséget. Másrészről az emberek ki vannak éhezve az újabb és újabb arcokra” – mondta meggyőződéssel Ördög Nóra.