Földrengés miatt lett gyógyszerfüggő Susan Pearl

2008.04.03. 11:38
Túl van hangszálműtétjén Susan Pearl, de megviselte, hogy sokáig nem beszélhetett. Először számolt be évekkel ezelőtti pánikbetegségéről és depressziójáról, amely miatt gyógyszerfüggő is lett. Októberben állítják ki fotóit, a bevételt jótékony célokra ajánlja fel.

Arról már beszámoltunk Önöknek, hogy Susan Pearlnek hangszálai miatt kellett kés alá feküdnie, majd a műtét után hetekig meg sem szólalhatott. A táncosnő-műsorvezető elmesélte a Velvetnek az operáció utáni élményeit. „Az embereknek fogalmuk sincs róla, hogy milyen egy műtét. Három hétig nem beszélhettem, de még csak nem is suttoghattam. Még mindig járok rehabilitációra és gyakorolnom kell a beszédet.”

Onestyák Zsuzsa a megrázó élmény után kicsit depresszióba is esett, de nem szedett semmilyen gyógyszert, mert számára már nem ismeretlen, hogy milyen következményekkel járhat az efféle gyógyszerek beszedése. „Mexikóban dolgoztam táncosnőként, amikor átéltem egy Richter-skála szerinti 6.7 erősségű földrengést, az epicentrumtól 200 kilométerre” – emlékezett vissza Susan Pearl. Ettől az esettől akkora sokkot kapott, hogy súlyos pánikbetegségbe esett. „Két évig ki sem mozdultam az utcára, egy nap maximum félóráig voltam magamnál és még a Lipótra is be akartak zárni. Rengeteg orvost, pszichológust és pszichiátert jártam meg, majd végül a kineziológia segített rajtam.”

Susan Pearl mindenen túl

Már jól van és válogathat

Onestyák Zsuzsa öt évig szedett olyan gyógyszereket, amiket csak egy évig szabad, így nem csoda, hogy betegsége hatására gyógyszerfüggő is lett. „Most már teljesen jól érzem magam és csak rossz emlékként gondolok vissza erre a nem könnyű időszakra.” A művésznő az operáció óta rengeteg felkérést kapott és örül, hogy már megteheti, hogy válogathat közöttük.

Fotóival akar segíteni

A műtét utáni némaságban Susan Pearl a fotózásban élte ki magát. Magyar sztárokról készült képeit októberben fogják kiállítani és jórészüket el is árverezik. A befolyt összeget a táncosnő nehézsorsú tehetséges gyerekeknek ajánlja fel, akik szeretnének kitörni, de nincs rá lehetőségük. Még egy rendezvények szervezésével foglalkozó fiatalember is felfigyelt rá és lehetőséget adott neki, hogy részt vegyen a Hegyalja, a Balaton Sound, valamint a Volt fesztiválon és számos motoros rendezvényen is. „Kihívásnak tartom, hiszen rengeteg koncerten és rendezvényen fotóztam már, de ez most egy olyan feladat ahol bizonyíthatok. Az októberi kiállításból befolyt összegből hátrányos helyzetű gyerekeken fogok ténylegesen segíteni és nem valami fals alapítvány mögé bújva.” Susan Pearl a fotózás mellett munkáját sem fogja elhanyagolni, több rendezvénynek lesz háziasszonya és erotikus műsorával is szórakoztatja majd a közönséget.