A Rippel fivérek jelentős nemzetközi fellépéseken bizonyítottak, de nem sok nemzetközi cikket írtak róluk. A hazai megjelenésekből tíz kilót mértek az artisták, akik azért is vesznek részt például a playmate-választásokon, mert annyi nőt bámultak a párizsi Moulin Rouge-ban, hogy van összehasonlítási alapjuk.

„Igazándiból nem kell kérdést feltennünk egymásnak, mivel mindig készen állunk (kézen állunk)”- viccelődött Rippel Viktor néhány éve a webmutato.hu-nak adott interjújában. A híres Rippel fivérek a bulvárközélet visszatérő szereplőivé váltak annak ellenére, hogy nehezen következő, hogyan vált a cirkuszi világ a bulvárközélet részévé.

Az összes magyar lapban

Klikk!

A 36 éve Rippel Ferenc és 34 éves öccse Viktor artistacsaládból származik. Szüleik a Trio Cortez nevű csapat tagjai voltak, és gyerekeik cirkuszi pályáját óvodás koruk óta egyengetik. A fivérek az Állami Artistaképző Intézetben töltötték az ingergazdag nyolcvanas éveket, majd artista képesítésük megszerzése után elsőként Bulgáriában turnéztak, majd a Szovjetunióban töltöttek el egy évet, szigorú szovjet cirkuszosok közt.

Kettejük karrierjét az említett honlapon így összegzik. „Közel 10.000 előadásban, 3-400 órányi tv-show-ban szerepeltünk eddig. Jerry Lewis, Rosie O'Donell, Jay Leno is partnerünk volt, de a Fábry urat is megemelgettük. A rólunk megjelent írott média már jóval túllépte a 10 kg-ot. Megjelentünk már a New York-i Daily News címlapján, a Boston Globe-ban, a People magazinban és rendszeres vendégei vagyunk az összes magyar napi- és hetilapnak.”

Paprika, Unikum, Rippel

Annak ellenére, hogy Rippel Brothers keresőszó alatt 17.600 találatot jelez a Google, elenyésző a nemzetközi cikkek száma. (Gáspár Győző alatt több mint kétszázezret találunk, ékezetekkel). A külföldi hivatkozások egy része blog. Az angol nyelven olvasók itt például azt tudhatják meg, hogy a a hungarikumok; a paprika és az Unikum, ami mellett a cikkíró megismert egy Rippel-műsort is. Boston honlapján pedig a képszerkesztő emlékezett meg egy műsorszámról, amelyikben a hungarikum-fivérek szerepelnek.

Sokat emlegetett korábbi munkahelyük, a párizsi Moulin Rouge honlapján nem találtuk kettejükre vonatkozó utalásokat. A Wikipedia azonban egy helyen megemlékezik a Rippel fiúk nevükről, a Hortobágyi Károly-díjról írt szócikkben.

Imádom a zenéteket!

Itt látható, milyen sokan emlegették már a Rippel testvéreket

A két testvér ismertsége közt jókora különbség észlelhető, amíg a fiatalabb Rippel Viktor több mint 26 ezer találatot jegyez, addig Ferenc 718-at. Keményvonalas rajongóiknak nem sikerült a nyomára bukkannunk, egyedül saját, alaposan megszerkesztett honlapjuk vendégkönyvében jelenik meg néhány üzenet. Egy látogató Ukrajnából jelezte, hogy ismeri és szereti az artistákat, egy pedig látta egy előadásukat a Las Vegas-i Reve-ben, amiről bővebb műelemzést nem írt. Egy Kata nevű fórumozó pedig csupán arról szerette volna biztosítani a zenész szakmában nem járatos artistákat, hogy „Imádom a zenéteket!”

A fivérek által említett tíz kilogrammnyi országos és helyi megjelenés 2004-től kezdve állt össze, amikor elkezdték a látványos rekordkísérleteiket. Elsőként 2004 tavaszán állították fel a Kéz a kézben kézenállás világcsúcsát, amelyről a sajtó már a celebeknek járó figyelemmel emlékezett meg, például egy orvosi véleménnyel alátámasztva a rekordkísérlet veszélyességét. Májusban a testvérpár a Nyak a nyakon állás világcsúcsát is felállította.

Erős kisugárzás

Ezt követte a ötezer ember előtt zajló nyárvégi mérlegtartás a Budapest Plázson 17 méter magasan egy helikopter alatt, amelyhez hasonlót egy évvel később egy száguldó vonaton, majd mozgó kamionon is produkáltak. A további rekordkísérletekről a testvérek holnapjáról még nem tájékozódhatnak az érdeklődők, annyi azonban a szponzorok listája alapján sejthető, valamelyik show-ban majd egy lóvontatta eszköz is szerepelni fog, tekintve a Leitert Henrik holnapjára mutató linket, ahol a névadó így ír magáról: „Én egy sváb hintókészítő család negyedik generációs tagja vagyok.”

A Rippelek ezen a hétvégén Balance nevű mutatványukkal szerepelnek majd a Siófoki strandon, de produkciójukat bárki megrendelheti a honlapjukon, vagy egyetlen rendezvényszervező partnerüknél, a Joyride-nál. Kérésre nemcsak extrém tornamutatványokkal készülnek, de műsorvezetői szerepet is szívesen ellátnak. Mielőtt erre támadna igényünk, tekintsük át a nyilatkozataikat, amelyek néhol megtörik az artisták erős kisugárzását.

Annyi nőt bámultak már

A Rippel fivérek ugyanis az utóbbi időben a legtöbb eseményen részt vesznek, amit le lehet fotózni, a playmate-választástól a pókerpartin át a foci népszerűsítéséért folyó küzdelemben. Ami a playmate-ek válogatását illeti, Rippel Ferenc jelenlétének oka volt. „Mi százhúsz lányt bámultunk a tesómmal a Moulin Rouge-ban Párizsban, tehát van összehasonlítási alap” – mondta az artista, aki úgy tartja, bárki lehet a zsűri tagja, aki meg tudja különböztetni a szépet a csúnyától. Egyikük az FHM pókerversenyén többek közt a Velvet újságírójának jelenlétében hangosan tudatta telefonpartnerével, hogy „Szétpaskolnám a seggedet, hallod?!”

Gyakoribbak azonban az ennél konszolidáltabb megnyilvánulások, és miután Rippelék fáradhatatlanul járják a médiaeseményeket, celeblétük egyértelmű bizonyítéka, hogy azon túl, hogy legközelebbi, lovashajtó rekordkísérletükről beszámolnak, az is képes hírként szerepelt a bulvársajtóban, hogy Rippel Ferenc egy 601-es Trabantot kapott a barátaitól születésnapjára.