Rúzsa Magdolna nyerte a Megasztárt

dns
2006.05.20. 23:11
Keveseket lepett meg, hogy a 2006-os Év Hangja Rúzsa Magdolna lett. A tavasz óta zajló döntősorozatban rendre a 20 éves vajdasági szülésznővér végzett a legjobbak közt, a múlt héten pedig erkölcsi értelemben is Varga Ferenc fölé emelkedett.

A Varga Ferencről kialakult rokonszenves képet ugyanis nagyban rontotta, hogy a Megasztár végső döntője előtti héten, láthatóan tervezett módon két bulvárlapban is egyidőben jelent meg róla, hogy a házasságát felrúgta a műsorban feltűnt vokalista miatt.

A kétgyerekes családapa ugyanis beleszeretett Balassy Bettibe, egyik verzió szerint első látásra, a másik verzió szerint szép lassan a közös munka során. Ez a cikk ellenben a győztes Rúzsa Magdolnáról szól, aki a döntők során a tehetségén, és erőteljes énekhangján kívül még egy komoly ütőkártyával rendelkezett: semmiféle magánéleti botrány nem zajlott körülötte.

Harctér helyett szülés

Rúzsa Magdolnáról csupa, számára kedvező, és példaértékű dolgot tudhattunk meg eddig. Az impozáns nevű Rúzsa Sándor lánya szegénységben nőtt fel, és karitatív hajlama igen korán megmutatkozott. Többek közt az iraki háborúban szeretett volna aktív szerepet vállalni a sebesültek ápolásában. Ehelyett a szabadkai kórházban helyezkedett el, ahol gyakornokként rögtön világra is segített egy kisfiút.


Klikk a képre! (Fotók: Barakonyi Szabolcs)

Rúzsa Magdolnát a Megasztár zsűritagjai közül Novák Péter egyszerűen parasztbarokknak titulálta, ami első hangzásra nem feltétlenül tűnik dicséretnek, pedig valójában nagy elismerés. Amikor pedig az énekesnő Emir Kusturica egyik filmjének szerbül előadott betétdalával megríkatta az említett zenész-producert és Somát, a műsorban jellemzően dicsérő kritikus Bakács Tibor Settenkedő a szeretet nagykövetének nevezte.

Szabad verseny

Az énekesnő személyisége Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt is megérintette, aki nemrég internetes blogjában, mint a szabad verseny letéteményeséről írt az énekesnőről összességében annyit, Rúzsa Magdolnát káprázatosnak tartja, akit nem az államhatalom tett naggyá, hanem önnön tehetsége.

Az énekesnőről az utóbbi időben megtudhattuk, hogy az egyik döntőben a régi szerelmének énekelte el a Végső vallomás című dalt Pély Barnától. Arról is olvashattunk, hogy egy Szűz Máriát ábrázoló érme a kabalája, és a családja olyan nagyon hiányzott neki, hogy amikor a produkció megszervezte, hogy az érintettek meglátogathassák a házban lakó döntősöket, Rúzsa Magdolna percekig sírt meghatódottságában. Tudtuk, nyomasztotta a megaház üressége is az elmúlt hetekben, és a magányát a kertben gyomlálással enyhítette, valamint, hogy a szeme nehezen szokta az erős színpadi fényeket, ezért sokat könnyezett.

Mert őrült

A Velvetet azonban sokkal inkább Rúzsa Magdolna gondolatai érdekelték, amikor az énekesnőt riportrerünk egy tavaszi délutánon sminkelés közben a ház cirka három négyzetméteres mosdójában kérdezte.

Az énekesnő a szemfestés közben elmondta, sosem tanult ugyan énekelni, mégis az az, amit mindig is csinált. Első komoly feladatának a Rocky Horror Picture Show címadó dalát tartja, mert a musical meglehetősen távol áll tőle. Nem úgy a rockzene. Megszokott kérdés, melyik döntőst szereti a legjobban, de a válasz annál érdekesebb, Rúzsa Magdolna ugyanis Varga Istvánt, a villamosvezetőt kedveli azért, mert őrült, és mindent meg lehet vele beszélni. A távolabbi terveiről – akkor még a lemezszerződés, a nyereménylakás, és nyereményautó érthető módon nem került szóba – elmondta, szeretne továbbtanulni, de persze csak az éneklés mellett.