horoszkóp

Zalatnay Sarolta Amy Winehouse-ként támad fel

nsz
2009.03.25. 12:04
A börtönviselt énekesnő elhatározta, idén újjászületik. Táncdalfesztiválokkal járja az országot, és azt tervezi, hogy koncertjein régi fellépőruháit izzadja tele. Már az új lemezére készül, aminek hangzása Amy Winehouse zenéire hasonlít majd. Azt nem tudjuk, hogy akarja-e még valamiben utánozni, bár foghíjas a magyar celebvillantások listája.

Zalatnay Saroltával a Mayo Chix 20. születésnapján beszélgettünk, bár azt nem igazán értettük, mit keres egy trendrendezvényen a nem éppen frissülő stílusáról híres énekesnő. Ahogyan ő maga is elárulta, túl sokat nem változtak öltözködési szokásai az elmúlt húsz év alatt. Akkor is szerette a bőrnadrágot, ami eredeti bőréhez hasonlóan tapad rá. A Cini becenévvel azonosított énekesnő tervei szerint újra felvenné egykor hordott fellépőruháit, fejét pedig parókával burkolná be a retro-láz jegyében. Nemsokára új lemeze jelenik meg, már amennyire azt újnak lehet nevezni. A rajta szereplő dalokat egyszer már elénekelték, de hát valamiből élni kell.

Winehouse-t koppintaná. De csak kicsit.

A hatvanegy éves Zalatnay közelinek érzi Amy Winehouse zenei világát, így - mielőtt azt hinnénk, véletlen - a balhés brit énekesnőre jellemző jegyekkel ruházzák majd fel készülő albumát. Merthogy a börtönviselt celeb most nem a Playboyban nyomul, bár ahhoz is fogynia kellene. "Elhatároztam, hogy a régi fesztiválos dolgaimból összeállítok egy retro-kollekciót. Olyanokra gondolok, mint a vastag sarkú ezüst csizma vagy a rövid ezüst ruha. A hajamat azért nem szeretném levágatni, így rövid parókát hordanék"- mondta a Velvetnek Zalatnay. "Persze az alkatra is vigyázni kell, néhány kiló plusz azért már nálam is előfordul, így fogyókúráznom kell" - tette hozzá a némi súlyfelesleggel rendelkező szingli énekesnő.

Nem imára készül

A Nem vagyok én apáca énekesnője most nem panaszkodott a fellépések száma miatt, sőt. A már-már szállóigévé váló gazdasági válság állítólag mégsem viseli meg annyira, bár a mai napig 30 százalékot vonnak le járandóságaiból az okozott kárért. "Szerintem mindannyiunk munkájára kihat a válság. Én nem panaszkodhatok, mert retro-őrület van. Táncdalfesztivál címszó alatt futó rendezvényekre olyan töménytelen ember jön el sportcsarnokokba, olyan teltházak vannak, hogy nem akarunk hinni a szemünknek" - áradozott Komár László expettingpartnere, aki többek között a műfogsorragasztó reklámarcával is énekel néha.

Retro-őrület Mary Zsuzsiékkal

"A fellépésekre általában hatan megyünk, de ez változhat attól függően, hogy ki mikor ér rá. A csapatban a régi táncdalfesztiválosok szerepelnek, például Mary Zsuzsi, Aradszky Laci, Koós vagy Korda. Szeretnénk majd kicsit bővíteni a létszámot, olyanokkal, mint Zorán vagy az Omega. Szeretnék újraéledni ebben az évben. A régi ruháimhoz még kicsit fogyizni kell, amit csak úgy tudok megvalósítani, hogy egyszerűen nem eszek. Másképp nem tudok lefogyni" - nyilatkozta kapunknak az énekesnő, aki sitten töltött évei után még - meglepő, de - találkozik negatív hozzáállással.

Zalatnay odasült

"Nagyon sok negatív visszhanggal találkozom, bár szerencsére egyre kevesebbel. Egyetlen helyen mindig előjön, ez az internet. Nem tehetem meg, hogy hátat fordítok az internetnek, és nem veszek róla tudomást, ezt a mai világban nem lehet megcsinálni. Mindig csak azt mondom, hogy 'gyerekek, én vállalom magamat. Ha te odaállsz velem szembe, akkor frankó, ha nem, akkor azt kérdezel, amit akarsz, én meg azt válaszolok, amit én akarok'. Valószínű, hogy előbb-utóbb ennek jó lesz a visszhangja, mert nem fogok hazudni, vállalom magamat. Ami baj, az baj, ami bűnöm volt, az a bűnöm volt, attól még nem kell meghalnom" - vélekedett Zalarnay, aki perújrafelvételt fontolgat, hogy tisztára mossa nevét.

Kicsi a világ

A Brian May [a Queen gitárosa - szerk.] által érthetetlen okokból fel nem ismert énekesnő azt is elárulta, közeli kapcsolatot ápol a Megasztár 4-nek köszönhetően megismert Király családdal, akikhez nem csupán zeneileg van köze. "Ildikó, aki 26 éve a legjobb barátnőm még New York-ban vigyázott a Király-gyerekekre, Benjire, Vikire és Lindára, így egészen pici koruk óta ismerem őket. Gabi egyébként is vokálozott nekem, míg Tamás a zenekarunkban dobolt [a szülők - a szerk.]" - fedte fel a Magyarország középszerű énekhangjához fűződő közeli kapcsolatát a hatvanegy éves, bőrnadrágos Zalatnay.