horoszkóp

Paris Hiltont visszaküldhetik a börtönbe

2007.06.08. 15:52
Az örökösnőt elítélő bíró nem boldog, amiért a börtön vezetősége felülbírálta döntését és háziőrizetre változtatták a letöltendőnek kiszabott büntetést. Ma délelőtt berendelte a bíróságra.

A tegnap börtön helyett háziőrizetbe áthelyezett örökösnőnek egészségügyi okokra való hivatkozással engélyezte Baca rendőrkapitány, hogy saját lakásában töltse le a büntetését a börtön helyett. A Los Angeles-i megyei főügyész, Mike Antonovich azonban "az eljárás megcsúfolásának" nevezte az akciót, Bacát pedig nagyjából megvezetett lúzernek: "Úgy bánik ezzel az elkényeztetett kölyökkel, hogy megkönnyíti neki, hogy kibújjon a büntetés alól, amire az esküdtszék ítélte".

Baca azonban minden bebörtönzött celeb jogaiért kiállva ragaszkodik hozzá, hogy "ha nem volna az egészségi állapota ellenére, még mindig a börtönben volna. És azt üzenem azoknak, akik utálják a hírességeket, hogy szigorúbban büntetni őket, mint az átlagembereket, egyszerűen nem igazságos".

Hiltont az őt elítélő Michael Sauer bíró ma reggel 9 órára beidézte a bíróságra, felülvizsgálni az esetét - írja a Guardian. A májusi ítélethozatalkor Sauer külön kitért az elektronikus felügyeletű háziőrizetre: akkor a leghatározottabban kizárta ezt.

A rendőrfőkapitány azonban saját hatáskörében úgy döntött szerda éjjel, hogy Hilton a 23 napi letöltendő helyett 45 napi háziőrizettel vezekeljen, amiért januárban - próbaidejét megszegve - jogsi és világítás nélkül autókázott; próbaidőre bocsátva pedig egy tavaly novemberi ittasan vezetés miatt volt. Bár eredetileg 45 napra ítélték, jó magaviseletet vélelmezve a büntetését már előre 23 napra csökkentették.

A városi főügyész, Rocky Delgaldillo beadványában vitatja, hogy a rendőrség felülírhatná a bírói döntést, és követeli, hogy Hilton térjen vissza a börtönbe. Egy ilyen akció szerinte "végzetesen megingathatja a közigazgatásba vetett bizalmat és a városunk, államunk és országunk vezetése iránti tiszteletet".

Delgaldillo csütörtöki sajtóközleményében megdöbbenésének adott hangot, amiért Hiltont hazaengedték, és amiért ő maga is csak a sajtóból értesült erről. "Ha időben értesítenek bennünket a tervezett lépésről, lett volna rá lehetőségünk, hogy hivatalos útra tereljük a történteket". Szerinte a rendőrfőnök azon érve sem állja meg a helyét, miszerint Hiltont egészségügyi okokból kellett volna hazaengedniük: "A Los Angeles-I közbörtön egészségügyi felszereltsége lehetővé teszi, hogy a bennlakók bármilyen egészségi problémáját el tudják látni".