A feleségét karácsonykor bántalmazó Charlie Sheen kést szorított az asszony torkához és gyilkossággal fenyegetőzött. Legalábbis ez derül ki egy most nyilvánosságra hozott rendőrségi hangfelvételből. A színész februárig szabadlábon van.

December 26-án reggel Charlie Sheent letartóztatták Aspenben, mert a gyanú szerint bántalmazta és fenyegette feleségét, Brooke Muellert. Három nappal Sheen feltételezett feleségverése után az aspeni rendőrség nyilvánosságra hozta azt a telefonbeszélgetést, amit Mueller kezdeményezett bántalmazása éjszakáján.

A magát Brooke-ként bemutató nő a 911-et hívva elhaló, remegő hangon, suttogva beszélt, szavai helyenként nehezen voltak kivehetőek. "A férjem (nem érthető) engem egy késsel, és nagyon megrémített. Azt hittem, hogy egy órán belül halott leszek." - idézi a CBS News a hangfelvételt. A csatorna csupán ezzel az információval rendelkezik az ügyről, ugyanis a rendőrség az ügyész kérésére egyelőre nem hozta nyilvánosságra a teljes vizsgálati anyagot.

A Daily Mailnek viszont úgy tűnik jobbak a forrásai, szerintük ugyanis Mueller vallomásában azt állítja, hogy férje szombat reggel az ágyra lökte és kést szorított a torkához, miközben megfenyegette: megöli, ha tényleg válni akar. "Jobb, ha félni kezdesz. Ha ugyanis bárkinek elmondod, meg foglak ölni." - emlékszik vissza az asszony Sheen szavaira. A lap információi szerint a színész egyébként egy zsebkést használhatott.

A 32 éves asszony szerint a késes jelenet után férje le akart lépni a helyszínről, de a rendőrség előbb megérkezett. A telefonbeszélgetés szerint a házban nemcsak a pár és iker fiaik, hanem a nő más családtagjai is jelen voltak. Amíg a nő a konyhából telefonált, Sheen állítólag a rokonokkal volt a szomszéd helyiségben.

Persze annyiban kérdéses Brooke Mueller szavahihetősége, hogy a rendőrségi jelentés szerint magas véralkoholszintje ittasságra utalt. Bár ki ne dobott volna be néhány felest, miután kést nyomnak a torkához?

Charlie Sheen szabadlábon, de távol

Az esetet követően a 44 éves színész tíz órát töltött az őrsön, majd valamivel több mint másfél millió forint ellenében szabadlábra helyezték. A főügyész, Arnold Mordkin hétfőn elmondta, hogy a színész kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel valamint négyszázezer és százmillió forint közötti összeggel is büntethető. A színész legközelebb február 8-án áll bíróság elé, de a távoltartási végzés értelmében addig sem láthatja a családját.

Charlie Sheennek már 1996-ban is volt hasonló ügye, akkor volt barátnőjére támadt kaliforniai otthonában, de két év próbaidővel megúszta. 1998-ban pedig egy apjával történt összetűzés után kokainfüggősége miatt elvonókúrára kényszerült.