horoszkóp

Eredménytelen Heath Ledger boncolása

2008.01.24. 18:21
Kapcsolódó cikkek (1)
A vélhetően altatószer-túladagolásban elhunyt színész boncolása nem hozott eredményt, így csak a további vizsgálatok lefolytatása - tehát körülbelül két hét - múlva lehet majd biztosan tudni, mi lehetett halálának oka. Az alvászavarokat azonban egyre több minden bizonyítja.

Ma boncolták a szerdán elhunyt színészt, Heath Ledgert, de ennek alapján egyelőre nem megállapítható a halál oka, így további vizsgálatokra van szükség – nyilatkozta a New York-i rendőrség orvosszakértői részéről Ellen Borakove. A további tesztek 10-15 napot vehetnek igénybe, így még mindig nem tudni, pontosan mi okozta a 28 éves színész hirtelen halálát – írja a TMZ.

Ötféle gyógyszerrel próbálkozott

Mint tegnap már kiderült, a hétfőn – valószínűsíthetően véletlen altatószer-túladagolásban – elhunyt Ledgernek súlyos alvásproblémái voltak tavaly szeptemberi szakítása óta, és átlagosan két órákat aludt éjszakánként. A TMZ szerint a helyszíneléskor a lakásban öt különböző nyugtatót találtak a rendőrök: Apazolant (hatóanyaga Xanax), Diazepamot (Valium), Lorazepamot (Ativan), valamint egy Zoplicone nevű altatószert és egy Temazepam nevű olyan nyugtatót, amit álmatlansággal küzdőknek ajánlanak. Mindegyik gyógyszer vényköteles, és mindegyik Ledger nevére volt felírva. Megtalálták ezek mellett azt az Ambien nevű gyógyszert is, amit egy novemberi interjúban említett, melyben először beszélt róla, hogy átlagosan két órákat alszik éjjelente, mert hiába fáradt a teste, az agya képtelen kikapcsolni. Akkor azt is elmondta, a gyógyszer se tud segíteni.

Heth Ledger élete és halála képekben

Semmi illegális cucc

Egy összesodort húszdollárost is találtak a színész ágyának közelében, ami miatt felmerült, hogy valamilyen drogot szippanthatott, de a helyszínelők semmilyen szer nyomát nem tudták kimutatni a bankjegyen. A rendőrség azt is megerősítette, hogy semmilyen engedély nélküli gyógyszert vagy drogot nem találtak a lakásban. A nem hivatalos verzió így egyelőre még mindig az, hogy Ledger véletlenül túladagolta az altatót.

Hajnalig bulizott, hogy kiüsse magát

A People magazin is megerősíti Ledger alvásproblémáinak hírét, szerintük a színész a Washington Square Parkban lófrált hajnalonként. „Sokszor találkoztam vele reggel fél 7-7 körül, azt mondta, képtelen aludni” – erősítette meg a Ledger alvási problémáiról szóló híreket egy kutyasétáltató öregúr, Tony Rivera, akivel néha beszélgettek. „Nagyon sokat mesélt a kislányáról. És hogy mennyire fáradt, mégse tud aludni. Úgy is nézett ki”. A színész sokszor még a sakkozók közé is leült „bár nem játszott túl jól” – emlékszik vissza egyikük.

Ledger a túlhajtott idegállapota miatti alvásproblémáit más módszerrel is próbálta kezelni: hajnalig bulizott. A New York-i éjszakai élet ismert figurája volt – állítja a lapnak egy barátja, aki szerint „amikor más már hazafelé tartott, ő még csak kezdte”. A Beatrice Inn nevű manhattani klub egyik állandó vendége rendszeresen összefutott vele: „Volt, hogy hajnali fél 4-kor érkezett meg, és egész napkeltéig maradt”, és sokszor még ezután sem hazafelé ment: inkább futott egyet a parkban, vagy leült sakkozni az ottlévőkkel. „Nem úgy nézett ki, mint akit érdekel, nyer vagy veszít-e, inkább csak mint aki le akarja fárasztani az agyát, hogy tudjon végre aludni” – mondta el a kutyasétáltatós öregúr, Rivera a lapnak.

Ledgert saját bevallása szerint alvási problémái mellett utolsó filmje a Batman The Dark Knight című folytatásának Joker-karaktere is kimerítette. A rendező, Christopher Nolan szerint a színész teljesen átértelmezte az eredetileg Jack Nicholson játszotta karaktert, "teljesen hátborzongatóra vette a figurát". Ledger maga úgy fogalmazott: "Abszolút nulla empátia jellemzi. Iszonyúan élvezem eljátszani, de iszonyúan kikészít: nap végére nem tudok moccanni se, megszólalni se".

És miért hívták a mentők helyett Mary-Kate Olsent?

Ledger a rendőrök szerint valamikor délután egy és 2,45 közt halhatott meg – írja az MSNBC. A házvezetőnő ugyanis – aki 2,45-kor megtalálta a holttestet – egykor még bement a szobájába, hogy kicseréljen egy kiégett villanykörtét, és hallotta, hogy a színész horkol álmában. „Nem úgy tűnt, mintha bármi baja volna” – mondta el később Teresa Solomon a The New York Postnak, akit szintén nagyon megrázott a haláleset. Ezért hívta például a mentők helyett Mary-Kate Olsent, Ledger közeli barátját, akinek a száma a színész telefonjának gyorshívásos menüjében volt. A színésznő azt válaszolta, átküldi egyik biztonsági emberét, aki rendelkezett elsősegélynyújtási ismeretekkel. Eközben azonban a bejárónővel együtt a szobába érkező masszőrnő észrevette, hogy Ledger nem egyszerűen rosszul van, hanem lehet, hogy meg is halt. Így inkább a mentőket hívták, akik – Olsen biztonsági emberével szinte egy időben – percekkel később a helyszínen voltak. A színészt azonban már nem tudták újraéleszteni.