horoszkóp

Azonosította a család Jennifer Hudson meggyilkolt unokaöccsét

2008.10.27. 18:45
A színésznő családja délután azonosította a reggel talált ismeretlen kisfiút: valóban a hét éves Julian King holttestét találta meg a rendőrség abban az autóban, amit Jennifer Hudson színésznő családjának hétvégi lemészárlása kapcsán köröztek. A kisfiú halálát több lövés okozta.

Egy hétéves afro-amerikai kisfiú holttestét találta meg a rendőrség hétfő reggel egy autóban Chicago West Side körzetében. Bár a rendőrség sokáig hivatalosan nem erősítette meg, hogy a halott gyerek azonos volna Jennifer Hudson hét végén eltűnt azonos korú unokaöccsével, Julian Kinggel, ez nyilvánvalónak tűnt, mivel a holttestet a kisfiú eltűnése kapcsán körözött kocsiban találták meg – írja az ABC.News chicagói kiadása. A ChicagoBreakingNews.com azóta megtudta: a Hudson-család azonosította a holttestet.

Jennifer Hudson Oscar-díjas színésznő öccsének azután veszett nyoma, hogy pénteken – vélhetően egy családi vitát követően – ismeretlen tettes lelőtte a színésznő édesanyját és bátyját, majd magával vitte a szintén a házban tartózkodó Julian King nevű unokaöccsét. A kisfiú Hudson nővérének gyermeke, a tett elkövetésével pedig mostohaapját, Hudson nővérének külön élő férjét gyanúsítják. A William Balfour nevű férfit a gyilkosság után pár órával előállították és bár vádat egyelőre nem emeltek ellene, azóta is vizsgálati fogságban tartják; letartóztatásakor azonban a gyereket – aki egyébként nem az ő vér szerinti fia - nem találták meg vele.

Hudson családja délután három órára érkezett a törvényszéki orvosszakértői hivatalba, ahol azonosították a kisfiú holttestét. Jody Weis, a rendőrség szóvivője délután négykor tartott sajtótájékoztatóján elmondta: a kisfiú holttestét a SUV hátsó ülésén találták meg, halálát több lövés okozta. A vizsgálati fogságban lévő mostohaapja ruháján most lőpornyomokat keresnek. "Borzasztó. Ez nem lehet igaz. Imádkoztunk, hogy ez ne következzen be, és bár most már tudjuk, hogy így történt, még mindig sokkoló" - nyilatkozta Krista Alston baptista lelkésznő, Hudson egyik unokatestvére. A rendőrség hivatalos tájékoztatása csak annyit árul el a halál okáról, hogy a gépkocsi hátsó ülésén megtalált kisfiú "halálát több lövés okozta", a TMZ.com azt is tudni véli, hogy a gyereket fejbelőtték.

A chicagói rendőrség a pénteki gyilkosság után adott ki körözést az X584859 forgalmi rendszámú, 1994-es évjáratú fehér Chevrolet Suburban szabadidőautóra, mert azt gyanították, a tettes ezzel menekült el a helyszínről. A gépkocsit hétfő reggel találták meg, alig pár háztömbre onnan, ahol William Balfourt pénteken letartóztatták, és alig 13 mérföldre a gyilkosság helyszínétől. A rendőrség az autót a benne lévő holttesttel együtt a Cook megyei halottkémi hivatal telephelyére szállíttatta, és egyelőre nem adnak ki tájékoztatást az ügyről.

Az eltűnt hétéves kisfiút, Julian Kinget péntek délután óta senki sem látta. Ekkor fedezték fel a Hudson-család englewood-i otthonában meggyilkolt nagyanyja, Darnell Donerson, valamint nagybátyja, Jason Hudson holttestét. Az 57 éves Donersont mellbe, 27 éves fiát fejbelőtte az elkövető; a holttesteket később Jennifer Hudson azonosította, aki a hírek hallatán azonnal hazautazott.

A kisfiú a gyilkosság időpontjában szintén a házban tartózkodott, őt azonban nem találták meg. Vele együtt tűnt el a meggyilkolt báty autója, a most megtalált fehér Chevrolet Suburban. A rendőrség azonnal körözést rendelt el, Hudson pedig 100 ezer dolláros nyomravezetői jutalmat tűzött ki annak, aki bármilyen információval rendelkezik unokaöccse hollétéről. A színésznő MySpace-oldalára képeket is tett fel az eltűnt kisfiúról: ezek egyike abban a barna-narancs csíkos pólóban ábrázolja, amit eltűnésekor is viselt.

Az előállított élettársat, William Balfourt az ügy gyanúsítottjaként hallgatták ki, de hivatalosan egyelőre nem emeltek vádat ellene. A rendőrség a gyilkosság lehetséges indítékairól sem ad tájékoztatást, családon belüli erőszakként kezelik az esetet. A gyilkosság vélhetően pénteken reggel történt, a szomszédok ugyanis ekkor hallottak lövöldözést a Hudson-család háza irányából, ám "ez a környéken annyira megszokott volt, hogy nem tulajdonítottak különösebb jelentőséget neki" - írja a Telegraph. A holttesteket - és a gyermek eltűnését - így csak péntek délután fedezte fel a hazatérő édesanya, Julia Hudson.

A pár órával később őrizetbe vett William Balfour évekig volt Julia Hudson férje, a gyilkosság helyszínéül szolgáló házban éltek a feleség édesanyjánál. Balfour anyja, Michele Balfour szerint azonban fia tavaly decemberben költözött el a Hudson-házból anyósa, Donerson utasítására. A férfi már került összeütközésbe a törvénnyel, gyilkossági kísérlet, gépkocsilopás és rablás miatt hét évet töltött börtönben, ahonnan 2006-ban helyezték szabadlábra. A jelenleg vizsgálati fogságban tartott Balfour letartóztatásakor tagadta, hogy bármi köze volna a jelenlegi gyilkosságokhoz, majd megtagadta a további együttműködést.

A család ismerősei szerint Balfour és neje közt feszült volt a viszony, gyakoriak voltak köztük a veszekedések. Legutóbb azon tört ki vita, hogy a férfi eladta a közös családi autójukat. A férfi állítólag azzal is fenyegette nejét, hogy elviszi magával mostohafiát - írja a Telegraph. Balfour jelenlegi barátnőjének vallomása egyelőre ellentmond a férfi alibijének, a rendőrség most mobiltelefonjaik cellaniformációja alapján próbálja lenyomozni aznap délutáni mozgását.

Jennifer Hudson

A 27 éves énekesnő az American Idol nevű tehetségkutató versenyen tűnt fel 2004-ben, ahol a második helyet érte el. 2006-ban beválogatták a Dreamgirls című filmbe, ahol 782 vetélytárság kiütve kapta meg Effie White szerepét, melyért Oscar-díjjal jutalmazták. Idén a Sarah Jessica Parker nevével fémjelzett Szex és New York című mozifilmben alakította Carrie Bradshaw talpraesett és táskamániás asszisztensét, és nemrég kiadta első szólóalbumát is. 2008 augusztusában ő énekelte az amerikai Himnuszt Barack Obama jelölőgyűlésén, melyre személyesen maga a demokrata elnökjelölt kérte fel.