horoszkóp

Jessica Simpsont százmillióra perelik

2006.04.10. 12:21
A szép összeget egy divatcég akarja leakasztani a szőke színésznőről, aki aláírt velük egy promószerződést, majd semmit nem csinált - illetve de, egy másik márkát népszerűsített. Exférje szerint a szőkeség kicsit feledékeny.

Százmillió dollárra perelte Jessica Simpsont a Tarrant Apparel Group nevű farmerruházatot és kiegészítőket gyártó divatcég, miután Nick Lachey frissen elvált felesége még 2004 decemberében aláírt velük egy több milliárd dolláros, három évre szóló reklámszerződést, amellyel "aktív részvételre" kötelezte magát reklámkampányukban, majd azóta sem csinált semmit ennek fejében. A szerződés szerint a színésznőnek a cég által piacra dobott JS by Jessica Simpson és Princy nevű kollekciókat kellett volna viselnie "minden nyilvános eseményen, amikor ez praktikusan lehetséges", de a 25 éves színésznő a legkisebb mértékben sem volt erre hajlandó, sőt még fotózni sem engedte magát a ruhákban.

Reklám a konkurrenciának

Jessica Simpson

A Tarrant azt külön zokon vette, hogy Simpson tavaly, mikor egy interjúban a kedvenc farmermárkáját kérdezték, a JS vagy Princy említése helyett habozás nélkül a True Religion nevű márkát említette. Az általuk gyártott Simpson-brand, a Princy a színésznő édesapjától kapott becenevét viseli, és jóval olcsóbb - mindössze 60 dollár körüli áron már kapható -, mint az említett True Religion márkájú darabok, melyek ára 350 dollárnál kezdődik. A cégnek igen rossz néven vette a színésznőtől a szerződésszegést, főleg azért, mert Simpson tavaly mély meggyőződéssel nyilatkozta öltözködéséről, hogy nem adja a nevét akármihez. "Abszolút komolyan veszem. Nem fogok felvenni valamit, ha egyébként nem tetszik" - mondta el a People magazinnak.

A cég eddig 2,2 millió dollárt fizetett ki Simpsonnak, és a szerződés szerint további 6 millió dollárral jönnének neki, a fentiekre való tekintettel azonban inkább ők szeretnének 100 milliót kapni a szőke színésznőtől.

Nem az eszéért szerette

Persze nem biztos, hogy Simpson direkt szegett szerződést: az is lehet, hogy szimplán elfelejtkezett róla. Elvált férje, Nick Lachey ugyanis most már nyilvánosan is ki meri jelenteni, hogy exnejének nem az agya az erőssége. Amikor Lachey hírét vette, hogy neje Angelina Jolie példáján felbuzdulva maga is szeretne örökbefogadni valami helyes kis egzotikus gyereket, aggodalmának adott hangot. Szerinte a dolog könnyen odáig fajulhat, hogy a szerencsétlen bébi a spájz polcán köt ki, míg a pelenkázóasztalon egy szép nagy üveg mogyoróvaj fekszik majd nettül behintőporozva. "Biztos csodálatos anya lenne belőle, de ehhez azért kéne egy kicsit koncentrálnia, amit én nem nagyon láttam tőle eddig" - fogalmazott állítólag finoman Lachey a Sunnak, de sajtószóvivője később letagadta a nyilatkozatot.