Jessica Simpson nem dagadt, csak boldog

2009.01.30. 11:51
A karácsony alatt másfélszeresére duzzadt Jessica Simpsont a Today című tévéműsorban vette a védelmébe a People magazin egyik szerkesztője és Emme, az egyik első molett modell. Azt mondják, Simpson Jennifer Love Hewitt után az újabb áldozata annak az új divatnak, amiben a hírességeket az alakjuk miatt cikizik. De hasonló cikizőhullámon ment át Tyra Banks modell is tavaly.

Iszonyú sebességgel járták körbe az internetet azok a Jessica Simpsonról készült képek, amiken az énekesnő egy idei koncertjén a karácsony előtti alakjának nagyjából másfélszerese, és a korábbi, szexi tehenészlány-imidzsét pedig a farmernadrágos-ízléstelen topos és öves, kissé tenyeres-talpasra cserélte.

Káros a zrika

Az NBC Today című műsorában a People magazin egyik szerkesztője és Emme, egy ismert molett modell arról beszélgettek csütörtökön, hogy az erős kritikák, amiket az eddig nem kis részben szexi alakjából élő énekesnő a képek miatt kapott egy új trendnek az úgynevezett „body bullying” (kb. a testalkata miatt cikizni valakit) köszönhetőek – írja az MSNBC. A műsorban résztvevők mélységesen elítélik az ilyenfajta szekálást, mondván, ezzel csak tovább torzul az a testkép, amit a nők a médián keresztül kapnak.

Nézzen kövér Jessica Simpsont!

„Sok nőnek ez valóban káros. Ránéznek erre a gyönyörű, csodálatos képre, amit ennyien kicikiztek, aztán ránéznek magukra és: „Hát, ha ő ezt kapta ezért, akkor vajon én mit fogok?” – mondta a műsorban Emme, a molett modellek úttörője.

A People magazin egyik szerkesztője Galina Espinoza azt mondja, könnyű megmagyarázni, hogy miért hízott meg Jessica Simpson. Szerinte arról van szó, hogy az énekesnő most boldog párkapcsolatban él, és – ahogy azt egy, a People-nek adott interjújában is kifejtette –, ha boldog, a súlya az utolsó dolog, amire odafigyel.

„Boldog, szerelmes, jól megy a karrierje, úgyhogy van jobb dolga is, mint erre figyelni. Nem tölt napi három órát az edzőteremben, és nem izgul azon, hogy mit eszik. Ez egy teljesen normális, egészséges hozzáállás. Ami egészségtelen, azok a reakciók” – fejtette ki Espinoza.

A hirtelen kigömbölyödött énekesnőt a testvére, Ashlee Simpson is megvédte egy blogbejegyzésében. „Mióta van hírértéke annak, hogy egy nő milyen súlyú? Minden nő más méretű, formájú, alakú, és csak azért mert híresség vagy, nem kéne más szabályokat alkalmazni” – írta a feldühödött húg.

Más is megkapta már

A műsorban kitértek arra is, hogy nem Jessica Simpson az első híresség, akit a média kegyetlenül kikezdett hirtelen súlygyarapodásuk miatt. Tavaly Jennifer Love Hewitt színésznőt és Tyra Banks modellt találták meg, és mindkét híresség ki is kérte magának a negatív cikkeket. Jennifer Love Hewitt fenekét a celebtársai is megvédték, Tyra Banks pedig saját tévéműsorában is többször, valamint a People magazinnak adott interjújában is reagált a cikizésekre.

„Az volt a fő problémájuk, hogy a negatív cikkek hogyan hatnak a fiatal lányokra. Azt az üzenetet akarták továbbítani, hogy semmi baj sincs a testemmel, úgyhogy a tiéddel is minden rendben van” – mondta a tévéműsorban a People szerkesztője.

A méretben hátrányos helyzetűvé vált Jessica Simpson-fotók a People magazinban is megjelentek, de az újság szerkesztője azt mondja, sokáig hezitáltak azon, hogy megcsinálják-e a cikket. „Amikor a hírességeknek megváltozik a külsejük – legyen szó új frizuráról, orrplasztikáról, fogyásról vagy hízásról -, természetes emberi reakció, hogy észrevegyük és megfigyeljük ezt. Azt hiszem a különbség abban van, hogy hogyan tálaljuk ezt. A véleményben és a megítélésben” – magyarázott a szerkesztő.

A modell Emme még hozzátette, Jessica Simpson ruhamérete így ránézésre is még mindig csak 2-es lehet (ez a magyar méretezésre átszámolva inkább 38-ashoz áll közel), ami az énekesnő 161 centis magasságához képest még mindig átlagos méretnek mondható.