horoszkóp

Catherine Zeta Jones kaviárt ken a hajára

2007.07.09. 10:58
Michael Douglas neje a legdrágább halikrával őrzi haja szépségét: nem megeszi, magára keni. Egy ilyen kezelés 75 ezer forintba kerül, Zeta Jones kéthetente veszi igénybe.

Catherine Zeta Jones-nak nem teszi meg a sampon és hajkondícionáló, inkább Beluga kaviárral megrakott fejjel ücsörög egy szépségszalonban. Egy átlagos földi halandó inkábbb két kézzel lapátolná a szájába a különleges étket, ami annyira finom és drága, hogy többen gondolkodás nélkül a szépségszalon klienseinek hajából is szívesen kiennék a halikrát, új értelmezést adva a samponok világában bevezetett 2 in 1 kategóriának.

Iránból jön a fény

A kétszáz fontos (75 0000 Ft) kezelést egy dél kensingtoni szépségszalonban lehet igénybe venni, ahová egyenesen Iránból repítik a Beluga kaviárt, a rendelés alapján. Ez a kaviárfajta a szakértők szerint a legfinomabb és legdrágább jelenleg a piacon, egy kilója 7000 dollárba kerül (több mint egymillió forint). A Daily Mail egyik forrása elmondta: "Catherine tavaly nyáron fedezte föl a kaviáros pakolás áldásos hatásait, és teljesen megdöbbentette az eredmény. Neki amúgy is hihetetlenül dús és fényes a haja és nagyon szép a hajszíne, de a gazdag, majdhogynem olajos kaviár igazán kihozza belőle a legjobbat, tökéletes lesz tőle".

A pakolás előtt szarvasgombás samponnal mossák meg a kliens haját, utána jöhet a halikra, amit belefésülnek és hagyják hatni. A ceremónia két órát vesz igénybe, ezért, hogy ne unatkozzanak a szépülni vágyók jár hozzá pezsgő és stílusosan kaviárt is fogyaszthatnak - persze nem egymás hajáról, hanem hagyományos módon.

Büdös, de szép?

Mivel a halszag csak akkor kellemes, ha étkezésről van szó, igyekeznek a legkevésbé illatozó ikrával beborítani a vendégeket, amire a tokhalat tartják a legalkalmasabbnak. Más divatos szépségápolási trendekkel szemben, a kaviáros pakolás tényleg működik, a kellemetlen illat pedig hamar elillan. A titok nyitja állítólag az omega 3 zsírsavakban rejlik, mely a kollagén és keratin előállítását segíti, ezek ugyanis a csillogó és erős haj elengedhetetlen kellékei.

Zeta Jones úgy érzi a befektetés megéri, mert a haja jelenti az egyik legnagyobb kincset számára. 2005-ben hivatalos elismerésben is részesült, amikor elnyerte a legápoltabb és legszebb haj címét a Sunsilk és egy londoni egyetem által közösen végzett felmérés eredményeképpen.