Kelemen Anna börtönbe is kerülhet

2007.11.07. 09:40
November ötödikén, hétfőn gyanúsítottként hallgatta ki a II. kerületi Rendőrkapitányság Kelemen Annát, akinek kutyája, Zeusz pár héttel ezelőtt megtámadott egy idős asszonyt. A hölgy komoly sérüléseket szenvedett, amiért Kelemen Anna a legrosszabb esetben több évre is rács mögé kerülhet.

Pár héttel ezelőtt a rendőrség még ismeretlen tettes ellen nyomozott, hétfőn azonban már gyanúsítottként hallgatták ki a playmate-et, akinek kutyája, Zeusz, október elején megharapott egy 76 éves asszonyt. A celebet gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés megalapozott gyanúja miatt faggatták a rendőrök. Mivel a szemtanúk beszámolója szerint Annácska annyira megijedt, hogy elfelejtett segíteni az idős hölgyön, várhatóan segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt is felelnie kell majd. Bár a tanúkat már kihallgatták, az igazságügyi állatorvos szakértő és az igazságügyi orvos csak ezután kapcsolódik be a vizsgálatba.

A büntetés

A hölgyet azóta kétszer is megműtötték, de ujjait a Bors információi szerint még mindig nem tudja mozgatni. „Hiába nézegetem azt a képeslapot, amit Anna küldött nekem, attól még nem leszek jobban, A kezemet nem tudom használni, tönkre ment az életem” – nyilatkozta az asszony a Blikknek. Kormos Endre alezredes, a BRFK sajtóügyeletese vázolta, hogy milyen büntetésre számíthat Kelemen Anna, amennyiben a bíróság elítéli. A gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt egy évig terjedő szabadságvesztést, közérdekű munkát, vagy pénzbüntetést róhatnak ki rá. A segítségnyújtás elmulasztásnak büntetési tétele pedig három évig terjedő szabadságvesztés. Magyar György ügyvéd szerint, ha bebizonyosodik, hogy az idős nő maradandó sérüléseket szenvedett, ebből akár öt év is lehet – olvasható a Blikkben.

Zeusz sorsa még kérdéses

Az alezredes a Borsnak elmondta, hogy a kutya sorsáról nem a rendőrség, hanem az illetékes önkormányzat dönt majd. Mint azt már korábban is megírtuk, előfordulhat, hogy Zeuszt veszélyessé nyilvánítják, vagyis a gazdának szigorú szabályokhoz kell majd tartani magát – például erkölcsi bizonyítványt kell szereznie. Amennyiben Kelemen Anna ezeket az előírásokat megszegi kutyatartási engedélyét elveszik és Zeuszt el is altathatják.