Síbalesetben orrát törte Keleti Györgyi

2008.02.08. 10:36
Keleti Györgyi orrát ismét meg kellett műteni, ugyanis síelés közben csúnyán elesett, és az egyik síléc, ami az esés következtében leoldott a bakancsáról, arcon csapta. A modell azt hitte, hogy a sérülés csak egy kisebb zúzódás, és magától meggyógyul, így csak a baleset után napokkal, orvosa tanácsára feküdt kés alá. Bár az orra még mindig duzzadt, már a következő sítúrát tervezi Kis Hegedüs Rékával.

Keleti Györgyi pár hete - röviddel az escortbotrány kirobbanása előtt - Kaprunba utazott a barátaival. Síelés közben nagyot esett, az arca és oldala is csúnyán megsérült. Bár ő reménykedett abban, hogy ezúttal nem kell műtőasztalra feküdnie, itthon kiderült, hogy az orrát helyre kell rakni.

Halálközeli élmény

Keleti Györgyi elmondta, nem ez az első eset, hogy valami történik vele síelés közben, de még soha nem szenvedett ilyen komoly balesetet. „Bátor és vakmerő vagyok, de eddig megúsztam komolyabb sérülés nélkül. Persze volt olyan, hogy tele voltam foltokkal, vagy itt-ott fájt vagy bedagadt. De a mostani hatalmas esésemkor, a földön feküdve, a szemem kinyitása után azt hittem, hogy meghaltam, és a mennyországban vagyok. Csak akkor nyugodtam meg, amikor megláttam a barátaim arcát, amint fölém hajoltak.”

A modell végzetét egy rövid jeges szakasz jelentette. „Leoldottak a léceim, a botok is elrepültek. Tulajdonképpen a saját lécem ütött kupán. Az orrom és az oldalam csak estére lilult be.” Keleti Györgyi több napig bizakodott abban, hogy sérülései maguktól is elmúlnak, illetve meggyógyulnak. „Miután hazaértünk, eltelt egy-két nap, amire elmentem orvoshoz a szüleim és a barátaim tanácsára.”

Komplikált beavatkozás

Miután ellátogatott dr. Awil Matanus plasztikai sebész rendelőjébe, az események felgyorsultak. „Nagyon komoly lehetett a dolog, ugyanis másnap tizenegykor már a műtőben is voltam. Gyorsan elvégezték az altatáshoz szükséges vizsgálatokat, és már toltak is be a műtőbe. Gondolkozni sem volt időm a történteken, Awil doktor döntött helyettem is.” Keleti Györgyi akkor ijedt meg igazán, amikor kiderült, hogy négy orvos – dr. Hajós Pál fül-orr-gégész, dr. Awil Matanus, dr. Molnár Miklós és dr. Juhász Zsuzsa plasztikai sebész - próbálja majd helyre rakni az orrát. „Komplikált beavatkozásnak bizonyult. Körülbelül két, két és fél óráig voltam bent a műtőben. Szerencsére, ahogy magamhoz tértem, saját felelősségemre haza is mehettem. Este már otthon is voltam.”

Keleti Györgyi elmondta, eleinte nem nagyon akart beszélni a beavatkozásról, ugyanis attól tartott, hogy az emberek elítélik, amiért ismét megoperáltatta magát.„Miután az orvos közölte velem, hogy nincs apelláta, elsírtam magam. Nem akartam, akarok több műtétet, de nem volt időm keseregni és tanakodni. Elég magas a fájdalomküszöböm. Próbáltam titokban tartani, amíg lehetett, de természetesen mindenhol akadnak jóakaróim. Mindenestre az orrom ugyanolyan, mint új korában, köszönhető a kiváló orvoscsapatnak akiknek csak köszönettel tartozom, hiszen újra építették az orromat.” – tette hozzá. A celebnek ez a második orrműtéte, pár évvel ezelőtt ugyanis egy fül-orr-gégész tanácsára már kés alá feküdt problémás orrsövénye miatt.

Nem ez volt az utolsó

Keleti Györgyiről egy hete már le is vették a gipszet, és állítása szerint megvan a következő sítúra időpontja. „Ez a baleset nem tántorított el. Elég sokat estem már. Egyszer például a lécem éle vágta el a lábamat, és hasította át a sínadrágomat. Ez volt az első alkalom, hogy komolyabban megsérültem, de valószínűleg nem ez lesz az utolsó esésem” –tette hozzá.

Bodri Krisztina osztozik Keleti Györgyi sorsán

A 2007-es Miss World Hungary győztese, Bodri Krisztina hasonlóképpen járt, mint egy modell. Tavaly februárban neki is kés alá kellett feküdnie, ugyanis egy síbaleset során az ő orra is megsérült. Szerencsére a versenyen nem kizáró ok a plasztikai beavatkozás, főleg, mivel a lány estében egy baleset utáni orrkorrekció van szó. Az ügy pikantériája, Bodri Krisztina együtt él Dr. Seffer István plasztikai sebésszel, aki mellékesen harminchárom évvel idősebb nála.