Kerry Katona millióit a férje nyúlta le

2009.03.17. 08:45
A második válását a napokban bejelentő valóságshow-celebnek Atomic Kitten-múltjából és tévéműsoraiból több millió fontja folyt be az elmúlt években, most mégsincs egy vasa sem. Úgy tűnik, a válófélben lévő férj, Mark Croft rakta el, és ebben nagy segítségére volt neje könyvelője, aki a férj országos haverja. Egyébként meg ült már sikkasztásért.

Az Atomic Kitten énekesnőjeként feltűnt, majd tévéműsor-vezetőre és valóságshow-szereplőre pályamódosító Kerry Katona pénteken rúgta ki férjét, szombaton pedig bejelentette, pénzügyi szakértőket fogad eltűnt pénze előkerítésére. A leglényegibb kérdés ugyanis, hogyan lehetséges, hogy bár az elmúlt években milliókat keresett, novemberben csődöt kellett jelentenie, most pedig már a számláit se képes kifizetni.

A News of the World úgy értesült, Katonának a Facebook-oldalán is közvetített a csütörtök éjszakai szakításhoz vezető veszekedésben az volt az utolsó csepp, amikor Croft benyögte: „A pénzen parázol? Hát hagyd abba azt a kurva parázást, van pénzünk, tessék, itt van”, és az orra alá nyomott egy bankkivonatot, amelyen 455 ezer font volt az egyenleg. A probléma csak az, hogy ez nem Katona számlája volt, nem is közös, hanem a neje pénzügyeit eddig teljes jogkörrel intéző Croft saját, Modena Development nevű cégének egyenlege. Mivel Katona bevételei saját, KK Media nevű cége számlájára folytak be, az énekesnőnek elképzelése sincs, hogyan került át ez az összeg férje számlájára. „Ettől teljesen megrendült a hite Markban” – mondta el a lapnak egy ismerős. „Véget kell vessek ennek. Mark teljesen kiszipolyozott, de több pénzt nem fog lenyúlni tőlem” – fogadkozott neki Katona, aki mindenféle elvonókúrái ellenére most ismét mindennap keményen vodkázik, a válás okozta sokkot kezelendő.

A férj haverja a sikkasztós könyvelő

A lap információi szerint a 38 éves egykori taxisofőr – akitől a realityshow-hősnőnek két gyereke született, a kétéves Heidi és a 11 hónapos Max -, kétévi házasságuk ideje alatt kábé 2,5 millió fontba került nejének: ez 2990 fontos napidíjat jelent. A News of the World azt is kiderítette, hogy Croft cége szoros kapcsolatban áll Katona könyvelőjével, David McHugh-val, aki régebben négy és fél évet ült sikkasztásért.

Mielőtt 2006-ban megismerkedett volna Crofttal, Katona vagyona több mint 6 millió font volt. Ennek nagy részét azonban elverte új férjére, aki házasságuk előtt mindössze 16 ezer fontot keresett évente taxisofőrként és egy 1000 font értékű Opellal járt. Házasságuk után azonban Croft 1,4 millió fontot tapsolt el luxusautókra: többek közt Aston Martinokat, Lamborghini Galliardót, Porsche 911-eseket, Range Rovert, BMW-t és Mercedeseket vásároltak. Katona idén különféle újságcikkekért már bezsebelt 40 ezer fontot, és egy 285 ezer fontos izlandi reklámszerződését is megújították, amikor azonban a gyerekek óvónője be akarta váltani a heti béréről kiállított csekket, kiderült, egy fillér sincs a bankszámláján. Eltűnt az a 400 ezer font is, amelyen férje állítólag egy nyaralós lakókocsit vásárolt pár hete, a pénz azonban a mai napig nem érkezett meg a cég számlájára. „Múlt héten már annyija se volt, hogy enni tudjon adni a gyerekeknek” - állítja Katona egy ismerőse.

Katona ezért most kirúgta McHugh-t, aki Croft jóbarátja, és felfogadta Frank Cochrant a Celebrity Financial Planning könyvelőcég vezetőjét, hogy találja meg a pénzét. Cochran eddig ennyire jutott: „Kerry természetesen nem lehet csődben. Épp vizsgáljuk, mi történhetett. Ő azonban nem felelős a pénzügyi krízisért, amelybe került, mert semmi befolyása nem volt az egészre. Mindez a bipoláris betegségének tudható be, ami lehetetlenné teszi számára, hogy képes legyen hosszabb ideig összpontosítani”.

Nem csak sikkaszt, hűtlen is?

Barátaik szerint Katonának már korábban is voltak összetűzései is Crofttal, és nem csak a pénzügyeken. Attól is kibukott, amikor férje telefonjában ismeretlen nőktől és nőknek küldött sms-eket talált, a híváslistájában pedig a férfi excsaja, Louise Oortwyn hívásait. Croftnak tavaly már kellett mosakodnia amiatt, hogy megcsalta Katonát, akkor azonban kibékültek. Bár a férfinak egy hétéves lánya is van exbarátnőjétől, ami indokolja a kapcsolattartást, ismerőseik szerint Katona eszelősen féltékeny rá: „Kerryt kikészíti, hogy Mark őt simán lekövérezte, Louise-ra viszont soha nem mondana ilyet. Attól fél, hogy Mark visszamegy hozzá, és az ő pénzén aztán boldogan élnek”.

Nem kamu ám

Bár Katona vasárnap ugyan megengedte férjének, hogy visszaköltözzön a házba, a The Sun szerint pedig csókolózni is látták őket, ő azt állítja, mindez nem jelent semmit, csak merő logisztika, mivel férjének nem volt hová mennie. Az épp náluk forgató MTV-csapat mindenesetre most más feladatot kapott: ha már így alakultak a dolgok, akkor a következő két hónapban leforgattatja velük a Kerry Katona: A Válás című újabb realityszériáját.