Nicole Kidman egy fekete csipke, áttetsző Prada-ruhában népszerűsítette az új filmjét Japánban. Azt is elmondta, hogy ezentúl csak olyan filmekben akar játszani, amelyeket a gyerekei is bátran megnézhetnének.

Az ausztrál színésznő tegnap Tokióban pózolt a tágra nyílt szemű fotósok előtt: Kidman - aki már hivatalosan is terhes - egy klasszikus szabású, csipke- és tüllbetétes, térd fölöttig érő Prada-ruhában jelent meg, hogy Az arany iránytű című új filmjét népszerűsítse.

A negyvenéves színésznő a sajtórendezvényen kijelentette, hogy ezentúl csak olyan filmekben szeretne játszani, amelyeket jó szívvel ajánlana a saját gyerekeinek is. Nicole Kidman számos túlfűtött szerelmi jelenetben - például a Tágra zárt szemek című filmben - szerepelt már, de most úgy érzi, hogy itt az ideje váltani. Két örökbe fogadott gyerekét, a 13 éves Bellát és a 15 éves Connort - akik állítólag új mostohaanyjukat, Katie Holmest jobban komálják, mint Kidmant - simán elvinné a moziba Az arany iránytű vetítésére. Kidman hozzátette, hogy részben azért fogadta el a szerepet, mert a gyerekregényeken alapuló film "gyerekbarát". Az alábbi filmrészlet a Tágra zárt szemekből nem biztos, hogy átmenne Kidman újfajta szűrőjén.

Bella és Connor már látták (a Magyarországon is játszott) új filmet, mondta Kidman a sajtónak, de "az idebenn növekedő gyerek még sokáig nem fogja". A színésznő szerint ha az embernek gyerekei lesznek, olyan filmekben akar részt venni, "amelyekre a gyerekei és a kis barátaik is elmehetnek a moziba és együtt örülhetnek az emberrel".