Korda György sweet songot dúdolva szállt ki a fekete Mercedesből, öleléssel üdvözölte barátját, Schmuck Andort, aki aztán hatalmas virágcsokorral köszöntötte Balázs Klárit. Amikor jelen lehettünk, ahogyan a házaspár szombat éjjeli koncertje előtt megérkezik a Szigetre, tudtuk, a legnagyobb show-t mi kaptuk. Ők úgy vélik, jövőre a Nagyszínpadon a helyük, ezek után nem mertük megkérdezni, hogy állnak az iróniával.

"Tudja, én sznob vagyok"- jelentette ki Korda György, miközben fekete selyemzakóját felvette a sátor falához támasztott tükör előtt, amelynek a bélésében ekkor felfedeztük Gianfranco Ferre cimkéjét.

Maga is lássa, finom holmi

Klikk!

"Egyrészt vannak olyan style-ok, amelyeket szeretek. A Versace kicsit szűk, ezért inkább Valentinót, vagy Armanit keresek. Azért fontos, hogy Versace legyen az ingem a műsor második felében az olasz dalokhoz, hogy ne csak én tudjam, milyen jó cucc van rajtam, hanem hogy mondjuk maga is lássa, finom holmi." A szóban forgó amorózóing jellegzetes darab, aki látott már videóklipben mignonarcú mediterrán férfit buja mellkasszőrzettel a tengerparton gitározni, az ismeri a viseletet. Az azonban kevésbé ismert, hogy Korda az ízléséhez legközelebb álló zenei műfajt úgy hívja, "sweet songok".

Korda György és Balázs Klári nem tudta pontosan, idén hányadik alkalommal szerepel a Sziget Fesztiválon, de mint az énekes elmondta, reményei szerint jövőre már a Nagyszínpadon lépnek fel. Eredetileg azt terveztük, megkérjük a párt, tegyenek velünk egy kört a fesztiválon, és mondják el a véleményüket a látottakról, Balázs Klári azonban azzal hárította el az ötletet, hogy ők sosem sétálnak. Arra kért bennünket, fellépésük előtt inkább a Táncdalfesztivál öltözősátrában találkozzunk, ahol néhány tévéstáb az érkezésüket örökíti majd meg.

Klárika a rózsát szereti

A megbeszélt időpontban a biztonsági őrt találtuk csak a helyszínen, aki azt tanácsolta, mielőbb hagyjuk el a fesztivált, mert jeges szélvihar közeledik, kis idő múlva pedig Schmuck Andor jelent meg egy hatalmas virágcsokorral. "Klárikának hoztam a névnapjára. A rózsa a kedvence, narancssárgát választottam"- mondta az egykori szocialista és Xénia-láz producer, aki az utóbbi években az idősek gyámolítójaként roadshow-zik országszerte. Ezúttal is megragadta az alkalmat, hogy Kordáék érkezése előtt beszéljen a Tisztelet Társaságáról, az időseknek tartott nosztalgiakoncert-sorozatról, és azok 142 ezer vendégéről.

Schmuck Andor piros lakkcipőben vállalta, hogy végigjárja a felázott szigetet, kezében egy üveg light kólával."Életemben nem ittam egy korty alkoholt sem, nem dohányoztam, és semmiféle drogot nem vettem magamhoz." Ekkor valószínűleg együttérzően néztünk rá, amire egy komoly gondolatát osztotta meg velünk. "Egyszer élünk, és mindent, amit csinálok, azt teljes szívvel csinálom."

Woodstock
A Woodstock Music and Art Festivalt egy alkalommal, 1969 augusztusában, egy esős hétvégén rendezték meg a New York államban található, néhány ezer lakost számláló Bethelben. A fesztiválon több mint húsz zenekar és harminc előadó lépett fel, köztük Carlos Santana, a Jefferson Airplane, Janis Joplin, Jimi Hendrix, Joe Cocker, a Ten Years After, és The Who. Az esemény a hippi szubkultúra egyik szimbóluma lett.

Mint a Woodstock fesztivál

A Korda házaspár ekkor fordult be a sártengerből a back stage-be egy jacht méreivel vetekedő, sötét üvegű, fekete Merdecessel, amelyet Balázs Klári vezetett. Korda György saját bevallása szerint többmillió kilométert vezetett már le, most azonban felszabadultan, valamilyen sweet songot dúdolva szállt ki az autóból, öleléssel üdvözölte Schmuck Andor barátját, aki ezután négy fotós jelenlétében széles gesztussal átnyújtotta Balázs Klárinak a virágcsokrot.

Tudjuk, sétálni nem szokott a házaspár, és a fellépés után azonnal mennek haza, az ünnepelt azonban szívesen beszélt az autóút alatt kialakult szigeti benyomásairól. "Nem történik rossz dolog itt a fiatalokkal. Olyan ez, mint a Woodstock fesztivál. Személyesen még nem voltam ott, de nagy publicitást kap a tévében, sajtóban, onnan ismerem"- mondta Balázs Klári.

Gyuri színházteremhez öltözött

Klikk!

Az énekesnő elmondta, kicsit zavarban érzi magát. "Sminkeltem a fürdőben, és amikor lementem a földszintre, láttam, Gyuri olyan elegánsan öltözött, mintha színházteremben lépnénk fel, én meg pamut alapú ruhát készítettem, gondolva, ide inkább a sportosabb megjelenés illik. Most nem tudom, mit vegyek fel." Egy lány ekkor jó néhány fehér ruhazsákot akasztott a sátorban álló fogasra, amiből úgy tűnt, bőven lesz miből válogatnia házaspárnak. Egy zsákból többszáz fénykép került elő, amelyek a házaspárt ábrázolják.

Miután Korda György egy újságírónak arról panaszkodott, nemrég egy órás interjút adott Rúzsa Magdolna munkásságáról, ami aztán nem jelent meg, azt terveztük, megkérdezzük a házaspárt arról is, életükben milyen szerepet játszik az irónia. Korda Györgyöt ekkor újból fotózni kezdték, amint rózsaszín selyem-zsebkendőjét megigazítja, ebből már sejtettük a választ.

Ötvenévesen az NB2-ben

"Mindig azért drukkolok, hogy a mi koncertünkön legyen a legtöbb ember. Szeretjük a közönséget és ők is szeretnek minket"- mosolygott Korda György, és amikor felesége a színpadon a ráadásszámnál tartó LGT emlékzenekart hallva megkért mindenkit, néhány percre hagyják magára az öltözőben, pajkosan hozzátette:"már láttam őt bugyiban."

A házaspárt a színpadra hívták, Korda ezért egy szép gondolattal búcsúzott tőlünk. "Irtóztató jó érzés, hogy szeret a közönség. Olyan dolog, mint amikor egy NB1-es labdarúgó 50 éves korában az NB2-ben játszik. Remélem érthető a hasonlat: a kort meghazudtoló teljesítményt jelent"-mondta az énekes, és mielőtt a rajongók elé lépett volna, egy utolsó pillantást vetett a tükörben bal profiljára.