A stylist kicsit csalódott, hogy ő esett ki először A sztárok a fejükre estek szereplői közül, de örül annak, hogy nem kell személyesen átélnie azt, ahogy celebtársai egymás torkának esnek. Szerinte azért kellett neki távoznia, mert nem olyan ismert, mint a többiek. Igaz, rajongói így is akadtak, aminek ő természetesen örül. Akárcsak annak, hogy részt vehetett egy olyan kalandban, amit ő leginkább egy hosszúra nyúlt osztálykiránduláshoz hasonlítana. Hogy a tíz nap alatt szövődött barátságok megmaradnak-e, az csak a műsor után derül ki.

Lakatos Márk nagyon csalódott volt, amikor meghallotta, hogy A sztárok a fejükre estek szereplői közül neki kell elsőként elhagyni Afrikát, hiszen az első tíz nap alatt egy nagyon jó társaság alakult ki. „Nagy szeretet vett körül, elfogadtak olyannak, amilyen vagyok. Tulajdonképpen én voltam a csapat egyik vezető alakja, a mókamester. Utólag megfejtettem, hogy miért nekem kellett távozni először. Valószínűleg azok az emberek vitték el a szavazatok nagy résztét, akiket a közönség jobban ismer, mint például Oláh Ibolya, Fekete Laci vagy Bódi Gusztiék. Öt nap kevés ahhoz, hogy igazán megismerjenek egy olyan embert mint én” – nyilatkozta a stylist, akinek egyébként most volt alkalma először, hogy lemérje, pontosan mennyien kedvelik őt. „Eddig soha nem lehetett rám voksolni. Mint kiderült, csupán huszonhat szavazattal maradtam le Voksán Virágtól, aki mégis csak egy playmate. Szóval kiderült, hogy vannak, akik kedvelnek, és ez jó érzés.”

Fiala János, a pótapa

Miután Liptai Claudia és Kovács Áron közölte a sztárokkal, hogy Lakatos Márknak kell távoznia, Kozsó meg sem tudott szólalni, Fiala János pedig többször is felkiáltott, hogy ez igazságtalanság, hiszen a stylist volt a csapat motorja és a többiek is meglehetősen megdöbbentek. Ebből mi azt a következtetést vontuk le, hogy igazi barátságok alakultak ki. „Fekete Laci óriási mókamester. Oláh Ibolyával ugyan félévig dolgoztam együtt a Megasztár kapcsán, de csak most barátkoztunk össze. Horváth Ágnes is nagyon szimpatikus volt, kiderült, hogy igazi csapatjátékos. Amikor régebben, még egészségügyi miniszterkéntt láttam a tévében, akkor igazi vaslady benyomását keltette. Fiala János pedig a pótapám volt. Furcsa, mert első nap nem nagyon szóltunk egymáshoz és éreztem némi ellenállást. Ezután egy szobában, majd egy sátorban aludtunk. Nagyon bizalmas kapcsolat alakult ki közöttünk. Megható volt, ahogy a gondomat viselte”- nyilatkozta Lakatos Márk, aki mindenkivel szívesen tartaná a kapcsolatot. „Számomra ez olyan volt, mint egy osztálykirándulás. Amikor cserediák voltam, voltak hirtelen, nagy baráti fellángolások, amik vagy megmaradtak, vagy nem” – tette hozzá.

Extrém sportok

Akárcsak a többi hasonló műsorban, a sztároknak itt is különböző próbákon kell részt vennie, amik gyakran egy-egy extrém sportágat takarnak. „Amikor Frei Tamás felkért, megkérdeztem, hogy lesznek-e olyan feladatok, amikhez fizikai erő szükséges, hiszen 14 éves korom óta nem sportoltam. Ő megígérte, hogy nem lesz semmi olyan tevékenység, amit ott ne művelnének. Mint kiderült a Viktória vízesés illetve a Zambézi azon szakasza az egyik legveszélyesebb raftingpálya, a szikla, amin le kellett ereszkednünk, illetve híd, amiről le kellett ugrani szintén híres. Amikor le kellett másznunk a sziklán, az igazi hidegzuhany volt és elgondolkoztam azon, hogy hazajöjjek vagy sem. Bár nekiveselkedtem, rá kellett jönnöm, hogy némi karerőre is szükség van, ezért feladtam. A rafting viszont nagyon nagy élmény volt. Öt emberrel sokkal könnyebben bemászol egy ilyen csónakba. A borulás sem volt annyira tragikus élmény számomra, mint Oláh Ibolyának. Igaz, nem hiszem, hogy évente részt veszek majd egy raftingtúrán.

Lakatos Márk afrikai kalandja és hazatérése képekben

Egzotikus osztálykirándulás

Ez persze nem jelenti azt, hogy a stylist egyszer ne térne majd vissza Afrikába. „Nem vagyok egy táborozós, állat- és gyerekbarát alkat, de ez óriási élmény volt. A szálloda kertjében ott rohangáltak a zebrák és a majmok, a táborhelyünktől öt méterre úsztak a krokodilok. Még soha nem voltam ilyen közel az állatokhoz. Szintén nagyon meghatározó élmény volt, amikor elmentünk az iskolába. A gyerekek nagyon nyitottak és közvetlenek voltak, azonnal befogadtak minket, befonták a hajunkat, énekelni tanítottak” – mesélte Lakatos Márk, aki számára ez a kaland olyan volt, mint egy „hosszúra nyúlt, egzotikus osztálykirándulás.”Hozzátette, egyelőre ugyan nem tudja, hogy miről maradt le, de látva , nem bánja, hogy el kellett jönnie. „Amikor ott voltam, úgy érzetem, mintha végig nevettünk volna bármilyen kemény feladatot is kaptunk. Látva a tegnapi veszekedést és cirkuszt, örülök, hogy nem kell megélnem, ahogy egyre feszültebb lesz a viszony, ahogy a többiek egymás torkának esnek. Nagyon elkomorodott a társaság és ezt nagyon sajnálom.”

Hisztis hírességek

Lakatos Márk egyébként érdekesnek tartja azon celebtársai viselkedését, akik többször is hangoztatták, hogy haza akarnak menni. „Ennek a fele sem igaz, csak egy hiszti, egy kirohanás, hiszen valójában lehet, hogy maradnának. Ibolya például nagyon megváltozott. Róla elhittem, hogy haza akar menni, miután azonban beszélt Anyácskával, kijelentette, hogy ezt túl kell élni. Ráadásul összeveszett Fiala Jánossal, ami furcsa, hiszen kedvelik egymást. Kíváncsi vagyok, hogy Virág kivel párbajozik majd. Ő végig akarja csinálni és meg akarja nyerni. Amikor a csapatok kialakításánál őt választották ki utoljára, kicsit csalódott lett és kijelentette, hogy talán mégis haza akar menni.” Lakatos Márk hozzátette, a nézők teljesen más szemszögből látják a dolgokat, hiszen a műsoridő csak 46 perc, nem 24 óra. „Teljesen máshol vannak a súlyok. Kicsit megdöbbentem, amikor az egyik adásban láttam, hogy Bódi Guszti és Margó a főszereplő. Mivel ők másik csapatban voltak, naponta csak két órát töltöttünk együtt és ekkor nem ők voltak a meghatározó egyéniségek.”