horoszkóp

Madonnától elvehetik malawi gyerekét

2007.08.06. 17:02
Az énekesnő elveszítheti az örökbefogadni szándékozott David Bandát, mert kiderült: ő fizette az ellenőrzésre érkező malawi-i kormánytisztviselő repülőjegyét.

Tavaly október óta tartózkodik Londonban "ideiglenesen" David Banda, az a malawi kisfiú, akit az énekesnő örökbe szeretne fogadni. Bár a legutóbbi álláspontok szerint az afrikai ország törvényei nem teszik lehetővé az örökbefogadást, most úgy tűnik, az énekesnő még csak nem is emiatt bukhat el, hanem azért, mert saját zsebből fizette volna a családi körülmények ellenőrzésére érkező kormánytisztviselő repülőjegyét.

Pénzzel gyorsított ügymenet

Az énekesnő londoni otthonának luxuskörülményei nyilván megfeleltek volna a szabályozásnak, főleg ha a kisfiú otthoni családi körülményeivel hasonlítják össze: apja annyira szegény, hogy neje halála után azért adta árvaházba az akkor másfél éves Davidet, mert ott legalább kap enni. Az ellenőrzésre érkező malawi-i kormánytisztviselőt, Penstone Kilembe-t azonban letiltotta az ügyről a családügyi miniszter, Kate Kainja, amikor egy helyi lap azt állította, Kilembe a hivatalos utat megkerülve, Madonna által finanszírozott repülőjeggyel készült Londonba utazni, és még költőpénzt is kapott.

Bár a vesztegetés kifejezés egyelőre nem hangzott el az ügyben, jobb kifejezést egyelőre nem lehet találni erre az eljárásra, ami azért is ciki, mert Madonnát már eddig is többször meggyanúsították, hogy kapcsolatait és celebstátuszát gátlástalanul felhasználva igyekszik "meggyorsítani" az eljárást, ami törvényesen nem is létezhetne. Az énekesnő a malawi-i törvények rugalmasabb kezelését elősegítve komoly alapítványi felajánlást tett, és annyira biztosra akart menni, hogy a brit örökbefogadási szabályokat is megkerülte volna, amikor úgy döntött, hogy a jóval egyszerűbb amerikai eljárásrendet követi.

A miniszter asszony a FemaleFirst szerint már tájékoztatta Madonnát, hogy Kilembe helyett valaki mást küldenek, mivel úgy találták, hogy "Mr. Kilembe túlságosan is személyes útra terelte a hivatalos eljárást". A felfüggesztett tisztségviselő azzal érvel, hogy a minisztérium ezzel a döntéssel "romba döntheti az egész eddigi eljárást, és lehet, hogy Davidnek emiatt vissza kell térnie a falujába".