Felfüggesztették azt a malawi tisztviselőt, aki Madonna életkörülményeit és alkalmasságát vizsgálta volna a kétéves David Banda örökbefogadása kapcsán. Penstone Kilembe-et két hónapja már megvádolták azzal, hogy pénzt fogadott el a világsztártól, most úgy tűnik, mégis a vádlóknak lehetett igaza.

Penstone Kilembe, a Malawi gyermekjóléti szervezet tisztségviselője ma érkezett volna Londonba, hogy felmérje alkalmas-e Guy Ritchie és Madonna a másfél évre kölcsönkapott kétéves malawi-i kisfiú, David Banda örökbefogadására . Kilembe-től azonban a dél afrikai ország kormánya most elvette az ügyet, miután nem látják egyértelműen tisztázottnak a vád alól, hogy pénzt fogadott volna el a repülőjegyért. Amíg nem derül ki egyértelműen, hogy Madonna adott-e pénzt neki az eljárás meggyorsítása miatt, addig az sem biztos, hogy a világsztárnál maradhat-e a Malawiból elhozott kisgyermek. David Banda "ideiglenesen" már tavaly októbere óta van a családnál - írja a Femalefirst.

Kilembe helyett Malawi szociális és gyermekjóléti szervezetének vezetője, Simon Chisale veszi át a továbbiakban az ügyet. Madonna ügyvédje azt mondta, hogy együttműködnek Chisale-lel, aki a brit szociális szervezetekkel is felveszi a kapcsolatot, és gyermekpszichológus szakvéleményét is kikéri majd. Mindezek ellenére Kilembe - aki tegnap éjjel érkezett meg Malawiba egy amerikai konferenciáról - azt nyilatkozta, hogy nem tud róla, hogy elmozdították volna a tisztségéből, és továbbra is tagadta, hogy pénzt fogadott volna el a világsztártól. "Nem tudok semmit ezekkel a fejleményekkel kapcsolatban. Épp most érkeztem meg New Yorkból, és a hivataltól senki nem értesített engem erről. Holnap megyek be az irodába." - mondta Kilembe a BBC-nek.

Veszélyes támogatás

A Malawi Családügyi Minisztériumban dolgozó Andrina Mchiela arról is beszámolt, hogy Madonna az egyik dolgozónak állta a taníttatási költségeit is. " Madonna mindent kifizet, amiért nagyon hálásak vagyunk neki. Megkérdezett minket, hogy van-e bármilyen problémánk, és mi elmondtuk neki, hogy a minisztériumban kevés a képzett munkaerő. Erre ő azonnal válaszolt, és elmondta, hogy szándékában áll még több dolgozó taníttatását finanszírozni, csak szólnunk kell neki." Madonna szóvivője nem nyilatkozott az üggyel kapcsolatban.

Madonnát folyamatosan azzal vádolják az emberjogi szervezetek, hogy a hírnevét használja fel annak érdekében, hogy minél inkább meggyorsítsa az örökbefogadási folyamatot.