Az énekesnőnek annyira bevált a malawi-i örökbefogadási rendszer, hogy már a második gyereket veszi tőlük. Ezúttal kislányt, hogy helyreálljon az ivararány egzotikus gyerekei közt.

Újabb gyereket, ezúttal egy kislányt fogad örökbe Madonna Malawiból – írja a dpa-ra hivatkozva az MTI. Az énekesnő állítólag már megkapta az afrikai ország illetékes hatóságainak engedélyét, így magához veheti a 13 hónapos, Mercy névre hallgató kislányt - jelentette a The Sun című brit napilap. Információk szerint Mercy jövő év áprilisában érkezhet meg Londonba.

Madonna már meg is bízta ügyvédjét, hogy tegyen meg minden szükséges előkészületet. Az énekesnő alig egy évvel ezelőtt vette magához a szintén malawi David Bandát, ám az örökbefogadást hónapokig tartó jogi vita követte, mert emberjogi szervezetek szerint Madonna visszaélt pénzével és hírnevével, hogy nyomást gyakoroljon a helyi hatóságokra az örökbefogadás folyamatának meggyorsítása érdekében. Az ügymenet olyan jól sikerült, hogy nem sokkal később az énekesnő újabb gyerekhez kapott kedvet, ezúttal egy lánytestvért venne Davidnek, "hogy helyreálljon az egyensúly" - írja a Sun. Mielőtt Mercy mellett döntött volna, legalább 10 kislányt nézett meg az árvaházban - olvasható a napilapban.

Madonna karjában tartja örökbefogadott gyermekét, David Bandát egy helyi kisfiú társaságában

"A fellegekben jár, mióta megtudta, hogy megkapja Mercyt, nem akart még egy komplikált örökbefogadást" - nyilatkozta a család egyik barátja. Az énekesnő állítólag nevető angyalnak hívja a kislányt, aki egy árvaházban él, mivel szülei túl szegények ahhoz, hogy gondoskodjanak róla. A lassan kétéves kisfiú, David szintén azért került árvaházba, mert megözvegyült édesapja máshogy nem látta biztosíthatónak, hogy a gyerek legalább rendszeresen enni kapjon.

David Bandát tavaly októberben vette magához az énekesnő, bár egyelőre csak másfél éves "ideiglenes felügyeletre" kaphatta meg. Hivatalosan ugyanis az ország törvényei egyelőre nem engedélyezik külföldiek számára az örökbefogadást. A malawi-i hatóságok által kirendelt gyámhatósági szakember pár héten belül megérkezik, hogy ellenőrizze, megfelelőek-e az énekesnő luxuskörülményei a kisfiú felneveléséhez. Bár pár hete a malawi-i családvédelmi miniszterasszony azzal vádolta meg az ellenőrzésre kirendelt tisztségviselőt, hogy Madonnáék repülőjegy és költőpénz beígérésével megvesztegették, ezért nem kaphat vízumot, és elveszik tőle az ügyet. A férfi azóta tisztázta magát.