Az Oscar-díjas színészt és rendezőt 28 év után rúgta ki a neje, és mivel annak idején nem kötöttek házassági szerződést, akár 104 milliárd forintnak megfelelő összeget is kaphat lelépési pénz gyanánt. Robyn Gibson ráadásul az asszonytartást és az ügyvédi költségek terhét is férjével fizettetné ki. Bár a nej kibékíthetetlen ellentétekre hivatkozva adta be a hivatalos papírokat, a lapok találgatásai szerint nem kizárt, hogy az a bizonyos ellentét egy csinos barna.

Robyn Gibson, Mel Gibson neje közel három évtized után adta be a válókeresetet az ilyenkor szokásos "kibékíthetetlen ellentétekre" hivatkozva, bár egyesek szerint az asszony azután döntött így, hogy szembesült azokkal a fotókkal, melyeken férje egy ismeretlen nőt ölelget. A Los Angeles-i Fellebbviteli Bíróságon hétfőn iktatták az asszony papírjait, aki csak néhány értéktárgyat kért az osztozkodás során, na meg némi asszonytartást és az ügyvédi költségek kifizetését. Az pedig biztos nem lesz kevés, Robyn Gibsont ugyanis az a Laura Wasser ügyvédnő képviseli a válási procedúra során, aki korábban Britney Spears, Angelina Jolie és Kiefer Sutherland érdekeit is védte már. A hírek szerint Mel Gibson asszonya - házassági szerződés nem lévén - a kaliforniai jogok szerint akár a színész-rendező 640 millió fontos (208 és fél milliárd forintos) vagyonának a felét is viheti, amivel Gibson - Paul McCartney és Phil Collins nyomdokain - első helyre léphet a legtöbb lelépési pénzt fizető hírességek listáján.

Nem szegény

Mel Gibson az 1990-es években az egyike volt a legjobban fizetett színészeknek. A Forbes 2004-es listáján az előkelő első helyet foglalta el a leggazdagabb celebritások között, ami nem túl meglepő, hiszen nemcsak színész, de csaját produkciós céggel is rendelkezik. Mel Gibson 2004-es Passió című filmje után visszavonult a rivaldafényből, bár időnként felhívta magára a figyelmet egy-egy zsidózós vagy flörtölős történettel. Mel Gibson vagyonának - a filmes karrier mellett - egy része farmjainak eladásából keletkezett. 2004-ben megszabadult háromszáz hektáros ausztrál farmjától 4 millió fontért (1,3 milliárd forintért), majd gyorsan vett egy Mango nevű szigetet 10 millió fontért, vagyis 3,2 milliárd forintért, amely a Fidzsi-szigetek 322 darabja közül az egyik.

2005-ben a montanai farmjától vett könnyes búcsút, de két évvel később Costa Ricán vásárolt egy közel 6 milliárd forintot érő telket. Connecticut-i birtoka 8 milliárd forintnál is többet ért a szerencsés vásárlónak. A hithű keresztény Gibson egyébként egy saját bejáratú templommal is rendelkezik. A kaliforniai Holy Family Catholic Churchöt díjmenetesen használhatja az alig 100 taggal rendelkező egyházközösség.

Legalább a gyereken nincs vita

Az 1980-ban összeházasodott párnak összesen hét gyermeke van, ebből hat nagykorú, így a gyermekelhelyezés csak a 10 éves Tomot érinti, aki fölött az asszony közös felügyeletet szeretne. Robyn Gibson után férje is benyújtotta saját papírjait a bíróságon, amikből kiderül, már 2006 augusztusában különköltöztek nejével. Asszonya elfelejtette feltüntetni a pontos időpontot, pedig az említett dátum fontos, mert Robyn Gibson férje akkori vagyonának felét kaphatja csak meg. A költözés egyébként mindössze egy hónappal a színész antiszemita beszólásai után történt. Gibsont 2006 júliusában ittas vezetésért kapcsolták le a rendőrök Kaliforniában, és ezen annyira kiakadt, hogy közölte a hivatalos szervekkel, biztos zsidók, azért ilyen szemetek. Az 53 éves színész-rendező utána nem győzött bocsánatért esedezni zsidó barátainál.

"A történtek rossz hatással voltak a házasságára. Robyn megalázva érezte magát az incidens után, akárcsak Mel egész családja" - nyilatkozta a Daily Mailnek a család egyik ismerőse. A pár egyébként hivatalos nyilatkozatot is közzétett, amiben kifejtették, eddig is mindent teljes csendben intéztek, és azt kérik, ezúttal se zargassák a magánéletüket. A Gibson-család ismerőse hozzátette, az egyébknént vadul vallásos színész a keresztényi tanításokkal ellentétben gyakran mutatkozott fiatal lányok körében, és "ez teljesen természetes volt számára". Egyesek úgy vélik, a váláshoz köze lehet Mel Gibson zűrös szerelmi életének, amiről mostanában egyre több hír került napvilágra. Ezek szerint a színész nemrég Costa Ricán járt egy ismeretlen barna hajú nővel - Robyn Gibson pedig állítólag a leközölt fotók láttán adta be a válási papírokat.

Orosz énekesnővel is hírbe hozták

Oksana

Az 53 éves hétgyermekes apát korábban egy Oksana Kolesnikova nevű orosz énekesnővel hozták hírbe, akinek már videóklipet is forgatott a színész-rendező. Az énekesnő ugyanis szerződést kötött Gibson lemezcégével, az Iconnal arra, hogy megírja a színész-rendező új filmje, a The Edge of Darkness pár betétdalát. A forgatás alatt Gibson sok időt töltött az énekesnővel - aki egyébként emlékeztet a Daily Mail fotóin csak hátulról látható ismeretlen barnára, akit Gibson ölelget -, de természetesen mindkét fél tagadta, hogy kollegiális viszonynál több lenne közöttük. Mivel az orosz énekesnőt már korábban is hírbe hozták Mel Gibsonnal, sajtósa a válás hírére szükségesnek látta egy hivatalos nyilatkozat közlését, miszerint természetesen munkaviszonyon kívül semmi sincs az említett felek között. "Sajnálattal értesültünk Mel Gibson válásáról. Valahogyan összefüggésbe hozták Oksanát Gibsonék válásával, de kettejük között nincs semmiféle érzelmi kötődés. Oksana valóban bemutatta egyszer Mr. Gibsonnak, hogyan tud zongorázni, amikor a színész a Beverly Hills Hotelben vacsorázott, de érzelmi kapcsolat nincs közöttük" - nyilatkozta a TMZ-nek Oksana sajtósa.