Paul McCartney válófélben lévő exneje tévés táncshowban indul versenyzőként, és ezzel ő lesz az első műlábas versenyző a műfajban. De nem a pénzért teszi, hanem mert jó buli - az, hogy nemrég még arról volt szó, hogy a válása miatt csődközelbe kerül, tehát nem szempont.

Sir Paul neje 14 évvel ezelőtt vesztette el az egyik lábát, ez azonban nem akadályozza meg abban, hogy versenyzőként induljon az ABC tévécsatorna Dancing With The Stars című táncshowjában. A 38 éves exmodell 2002-ben ment hozzá McCartneyhoz, majd tavaly májusban benyújtotta a válókeresetet, azóta durvul az izgalmas fordulatokkal és szalonképtelen jelzőkkel dúsított történet.

Most csak a pénzért nem kell...

Szóvivője szerint a táncverseny-szereplés Mills számára „lehetőség, hogy elterelje a figyelmét a nehézségekről, amikkel küzd”. Phil Hall azonban a BBC News-nak sietett leszögezni, mindennek semmi köze a pénzhez: „Egyszerűen azért csinálja, mert imád táncolni, mindig is szeretett, és mert szereti a kihívásokat. Ez pedig mindkettő egyszerre”.

Mindez tehát semmilyen összefüggésben nem áll a The London Evening Standard pár héttel ezelőtti értesülésével, miszerint Macca válófélben lévő neje csődközelbe került. Mills a lap szerint kénytelen volt eladni néhány ingatlanát és meneszteni ügyvédcsapata egy részét, másként ugyanis nem tudná tovább finanszírozni az exférje vagyonáért folytatott pert. Az egyelőre nem ismert, mennyit kap most Mills a tévéshow-ért.

Klikk!

Sí, bicaj, rumba

Szóvivője azt is elmondta, nincs abban semmi kunszt, hogy Mills egyik lába térd alatt hiányzik, mióta 1993-ban egy rendőrségi motoros elütötte. Azóta protézist visel, amivel egyáltalán nem könnyű táncolni: „Síelni, futni, biciklizni is tud vele, és ezek csak a legutóbbiak, amiket meg kellett tanulnia”. A show weboldala szerint Mills lesz az első résztvevő, aki protézissel indul a versenyben. A lady részvételét a show házigazdája – és egykori versenyzője -, Jerry Springer jelentette be. „Üzenetértékű ez, mert azt mutatja: bárki bármilyen nehézséggel kerül szembe életében, táncolni mindig tudhat” – mondta el a Good Morning America című reggeli műsornak nyilatkozva. Springer Millsről úgy véli, épp fogyatékossága miatt „Ő lehet az egyik nagy kedvenc”.

Lady Macca ellenfelei közt tudhatja majd a countryénekes Billy Ray Cyrust, Muhammad Ali Laila nevű lányát, Joey Fatone egykori N-Sync boyband-tagot, a Sopranos sorozat Salvatore-jaként ismert Vincent Pastore-t, a Beverly Hills 90210 szereplőjét, Ian Zieringet, olimpiai gyorskorcsolyázó-bajnok Apolo Anton Ohno-t és a baseball-ikon Clyde Drexlert. Mellettük Leeza Gibbons tévébemondó, valamint Paulina Porizkova és Shandi Finnessey modellek erősítik a március 19-én induló show gárdáját. A műsor a szokott menetet követi: a versenyzőknek minden héten új társastáncot kell megtanulniuk professzionális táncos partnerük irányításával, a legbotlábúbbat pedig kiszavazzák.