Paul McCartney válófélben lévő neje napi 10.000 fontot követel a zenésztől tartásdíjként: azt állítja, ez az éves szinten 3,5 millió font kell neki ahhoz, hogy "kijöjjön valahogy".

A 39 éves Heather Millst - saját állítása szerint - csődközelbe sodorták a válással járó jogi kiadások, így áttekintve éves pénzügyi helyzetét arra jutott, évi 3,5 millió fontra van szüksége a megélhetéshez. Ez napi 10 ezer font, azaz több, mint három és félmillió forint. Mindezt persze válófélben lévő férjétől, Paul McCartneytól várja, tartásdíj formájában.

Macca egy jóbarátja szerint "Ez elképesztő! Ezzel annyit kapna, mint a legjobb válogatott focisták! Másoknak ezért az összegért egy évig kell dolgozniuk!" Mills napidíja a The Sun szerint az angol focisták közt Beckham után a legnagyobb sztárnak számító Wayne Rooney árfolyamának felel meg.

Sokat markolna

McCartney baráti köre szerint Mills szeretné elérni, hogy gyorsított eljárással állapodjanak meg a válásról, és legalább 40 millió fontra számít. Mccartney eközben azzal érvel, hogy a média által 825 milliósnak becsült vagyona valójában jóval kevesebb: nem sokkal több 500 milliónál.

Heather Mills

A válóper beadásánál a pár még úgy gondolta, képesek lesznek a gyors és baráti hangvételű válóperre, de a helyzet igen hamar elmérgesedett. A kölcsönös vádaskodás, az asszony hirtelen kiderült pornós- és prostimúltja és az ex-Beatle állítólagos feleségverő megmozdulásai azonban csak hab a tortán ahhoz képest, milyen késhegyig menő viták dúlnak a vagyonmegosztás és a tartásdíj körül. Az állóháborúvá fajult válóper 2006 májusa óta tart, és hozzáértők szerint jó eséllyel idén sem zárul le.

Macca, a báránybőrbe bújt bárány

A McCartney agresszivitására vonatkozó vádakat hallva többen is Sir Paul védelmére keltek. Régi barátnője, Cilla Black szerint "nem úgy ismerem Pault, mint aki képes lenne ilyesmikre". Mills exférje és apósa, Alfie és Charlie Karmal is a zenész mellé állt: szerintük neje egy "hazudozó fanatikus".

A pár jelenleg annyira ki nem állhatja egymást, hogy még annyi időre sem hajlandóak közvetlenül találkozni, míg a zenész a láthatásokra átveszi kislányukat: a hároméves Beatricét ilyenkor a dadusok hozzák-viszik.