Káromkodás és székdobálás a Mónika Show-ban

nsz
2009.03.20. 13:30
Az átlag ember problémáit általános konklúziókkal tárgyaló műsorban egyre élesebbek a viták. Egy csodás válogatásból megtudhatjuk, milyen fejlett érzékkel sütik el az emberek a "kurva anyádat". A Jerry Springer nevével fémjelzett talkshow irányvonalát egyre inkább követő műsor a szárnyra kapott hírekkel ellentétben nem szűnik meg, így szerencsére továbbra is levonhatjuk az "egy probléma megoldásához két ember kell"-jellegű tanulságokat.

Egyes források ugyan bizton állítják, májusban lekerül a tévé képernyőjéről a nemrég 1500. adását ünneplő Mónika Show, a nézettségi adatok mást mondanak. Na meg a sajtós is. Rényi Ádám, az RTL Klub kommunikációs igazgatója cáfolja a hírt. "A Mónika Show-ra továbbra is hosszú távon számítunk. A nyári szünetben, ahogy minden évben, természetesen most is pihenni fog" - nyilatkozta Rényi a Velvetnek.

A statisztikák szerint a Mónika Show általában valóban nagyobb nézettséget produkál, mint a konkurens adón futó Joshi Bharat. Az RTL Klub azonban mázlistának számít: a nagyobb százalékot biztosító különbséget baszdmegezések és verekedések teremtik meg. Persze az sem kizárt, hogy a "kurvaanyázásnak" pszichés okai vannak, hiszen a szereplők nyomás alá kerülnek a műsorban, ennek köszönhetően pedig még több feszültséggel kell megbirkózniuk.

A Joshi Bharat szívszaggató történetekkel próbálkozik fellendíteni a nézettséget, bár azért egy kis vita és egy-egy pofon ott is előfordul. A műsorok koncepciója egyébként túl sokban nem különbözik. A magyar ragozással sokat szenvedő Bharat Erdélyi Mónikához hasonlóan általános konklúzióval zárja a nevével fémjelzett műsort, bár a magát mindössze 68 kilónak valló Erdélyivel szemben ő egy extra hatáskeltő eszközzel, a szemöldökfelhúzással és a széttárt karral igyekszik érzékeltetni, minden megoldható. Főleg az ő műsorában.

Nemrég még azt fejtettük ki, mennyire szánalmasan igyekszik utánozni az RTL Klub az Egyesült Államokban nagy sikerrel futó Jerry Springer Show-t, most kijelenthetjük, a székdobálással és kőkemény káromkodással a következő szintre léptek. A nézőknek azonban még van mit csiszolniuk az egyébként remek képességeiken, ők ugyanis még mindig nem törnek ki tapsviharban egy-egy verekedős jelenet után. Jerry Springer show-jában ezzel szemben isteni csodaként ünneplik az összebalhézó vendégeket.