horoszkóp

17 napig tartott Eddie Murphy szilveszteri házassága

2008.01.18. 09:06
A színész egy évi együttjárás után, két héttel ezelőtt vette el a csaját. Kedden kiadott sajtóközleményükben azonban már arról értesítették a világot, hogy szerelmük – és így a házasság is - a múlté.

Eddie Murphy szilveszterkor vette el a csaját, Tracey Edmonds producert a Bora Bora szigeteken, de kedden - alig több mint két héttel az esküvő után - sajtóközleményben tudatták, mégis inkább csak barátok lennének ezentúl.

A barátok szerint a problémák akkor kezdődtek, amikor a szilveszteri romantikus, naplementés-tengerpartos álomesküvőről pár nappal később kiderült, az amerikai törvények szerint nem is számít legálisnak, mert a Francia Polinéziához tartozó Bora Bora szigetek nem az Egyesült Államok területe. A People magazin szerint a pár ezért arra jutott, hogy megismétlik a szertartást az USA-ban is, de mivel már Bora Borán veszekedni kezdtek, végül elálltak az ötlettől.

„Eddie mások előtt ordítozott Traceyvel, ráadásul nem is egyszer. Nagyon kínos volt” – emlékezett vissza az egyik esküvői vendég. A Life and Style informátora szerint ez az állapot azóta tartóssá vált, két napja óriási veszekedésük volt, ennek lehet eredménye a szakítás. „Nagyon csúnya volt” – idézi a lap a forrást. „Hivatalosan még csak össze se költöztek az esküvő után, és végül a polgári szertartásra se került sor”.

Az informátor szerint Murphy nagyon uralkodó volt a kapcsolatban, amit csaja nem viselt jól. A színész például ragaszkodott volna hozzá, hogy Edmonds vegye fel az ő nevét, aki azonban nem volt erre hajlandó: „Meg akarta tartani a saját nevét, mert a fiainak is ez a vezetékneve”.

A viták és veszekedések végül az elmúlt idők legpazarabb fogalmazású sajtóközleményét eredményezték, melyben a pár bámulatos átkötéssel vezeti le, hogyan jutottak két hét alatt a „mély szerelem” érzésétől a „maradjunk mégis inkább barátok” következtetésig.

„Alapos megfontolás és hosszas viták után közösen arra jutottunk, hogy a kapcsolatunk szempontjából már nincs értelme a legális ceremóniának. Míg a Bora Bora-i esküvőnk annak a mély szerelemnek, barátságnak és tiszteletnek a kifejezése volt, amit lelkileg egymás iránt éreztünk, most úgy döntöttünk, a jövőben barátként folytatjuk tovább”.

Murphy és Edmonds 2006 őszén jöttek össze, alig pár héttel azután, hogy a színész úgy rúgta ki előző barátnőjét, a tőle öthónapos terhes Mel B-t, hogy erről az énekesnő is csak egy tévéinterjúból értesült. A kiemelkedő taplósági produkció után – amivel Murphy egy internetes szavazáson ki is érdemelte a legszemetebb pasi címét - a színész tavaly júliusban eljegyezte új csaját, míg a Spice Girltől született kislányának apaságát csak egy bizonyító erejű DNS-teszt hatására ismerte el.

Murphynek egyébként - a Mel B-től született kislányon kívül előző feleségétől is - van már öt gyereke, Edmondsnak pedig kettő.