horoszkóp

Majmot csinál a Kölykök a gyerekekből?

2008.03.03. 09:47
Majka szerint a gyerekek őszinték, a Kölykök című műsor pedig erre kíváncsi. A gyerekeket pszichológiai tréningen készítették fel a talk-showra, amelyben celebeket kell faggatniuk, hogy eldöntsék, cuki avagy ciki az illető. A hét tévés eseményei: Majka a VIVA TV-n is debütál, Szulák átigazol, indulnak a főzőműsorok és a hazugságvizsgálat.

Majka gyerektalkshow-műsorvezetőjeként debütál a Viasat3 műsorában, de a héten megismerkedhetünk a főzőshow műfajával és hazugságvizsgálatot is láthatunk. Uri Gellerre még várni kell.

Majka a képernyőn: Ciki/cuki, szexi/nem szexi

"A gyerek élő ember, lélegzik, mi pedig kíváncsiak vagyunk a véleményére. Nem arra, hogy mit gondol a Mickey egérről, hanem azokról a dolgokról, amelyek körülvesznek minket" - mondta Majka, amikor arról kérdeztük, mi a véleménye arról, hogy a Viasat3 hétfőn induló Kölykök című műsorában 5-12 éves gyerekek celebeket faggatnak, vagy olyan témákról beszélgetnek, mint például a Zsanett-ügy. "A felnőttek csűrik-csavarják az ügyeket, a gyerekek őszinték" - mondta Majka.

A műsorvezető, aki a Kölykök mellett a VIVA TV Szexi vagy nem szexi című műsorában zsűritagként tűnik fel, elmondta, a műsorban nincsenek előre gyártott kérdések. "Akkor izzadságszagú lenne az egész. Ez úgy működik, hogy megmondjuk a gyerekeknek és a szülőknek, hogy ki lesz a következő vendég, ők pedig felkészülnek a vendégből" - mondta Majka. A műsorban egyébként a beszélgetés után a gyerekeknek el kell dönteniük, "ciki" vagy "cuki" a meghívott vendég: Orbán Viktor és Schobert Norbi eddig átment a vizsgán, a gyerekek cukinak találták őket.

Tréning

A gyerekek a műsor előtt háromnapos felkészítő tréningeken vettek részt, 15 fős csoportokban - mondta a tréninget vezető gyerekpszichológus, Törő Krisztina. A tréningnek két célja volt: egyrészt a csapatépítés, hogy a gyerekek jól, kellemes hangulatban tudjanak együtt dolgozni. "Hiszen ez egy munka, mi erre készítettük fel a gyerekeket" - mondta a pszichológus. A tréning célja ezenkívül a gyerekek kommunikációs képességeinek fejlesztése volt.

Majka új szerepben

"A tréning a szakmai elvárásoknak megfelelően zajlott, nem ütközött etikai korlátokba, figyelembe vettük a gyerekek tűrőképességét. Így a szerkesztők is láthatták, mennyi ideig tudnak koncentrálni a gyerekek" - mondta Törő Krisztina. A tréningen hasonló játékokat játszottak, mint az óvodában, de gyakorolták például azt is, hogyan kell érdeklődő kérdéseket feltenni. Például úgy, hogy középre kiült valaki, akit kérdésekkel kellett "bombázni".

"Nem szerencsés"

"A gyerekek szempontjából nem tartom szerencsésnek azt a piaci ötletet, hogy ha tuti sikert akarsz, gyereket és kutyát kell szerepeltetni" - mondta a Velvetnek Vekerdy Tamás pszichológus, aki szerint óvodáskorban kerülni kell a mesterséges környezetben történő szereplést. A pszichológus szerint az idősebbek, ha kedvet éreznek, már szerepelhetnek, persze sokszor ilyenkor is a szülő ambíciói állnak a háttérben.

Itt a tavasz: Szulák, főzőshow, parafenomén

A héten tobzódunk az új műsorokban. A tavaszi szezonra valamennyi csatorna új műsorral, nagy nevekkel készül: az MTV a TV2-től átigazolt Szulák Andrea Szulák és Más című showjával indítja a tavaszt, a két konkurens kereskedelmi tévé pedig főzős műsorokkal száll harcba a nézőkért. Míg az RTL Klubon Vacsoracsata címmel a licencműsort láthatjuk, addig a TV2 a műsorra erősen hajazó, de saját fejlesztésű műsorban rendez főzőversenyt celebjeinek.

Klikk!

Jakupcsek Gabriella a TV2-n a Nagy Fogyás után újabb esti műsorban kapott feladatot: Az Igazság ára című, hazugságvizsgálóra épülő show háziasszonya lesz. A csatorna március végén induló showja pedig Uri Geller parafenomén utódát keresi.