Az utóbbi pár hétben többször is napvilágot látott az a hír, miszerint a legendás színész tüdőrákban szenved, és nem sok ideje van hátra. Miközben Newman ügynöke és szóvivője ezt cáfolta, egyik barátja, A.E. Hotchner azt mondta az Associated Press munkatársainak, hogy a híresség már több hónapja tudja, hogy rákbeteg, és ezt barátaival is közölte. Igaz, azt nem árulta el, hogy pontosan a rák melyik fajtájában szenved ismerőse. A férfi pár órával nyilatkozata után azt állította, hogy az AP félreérette a szavait.

Mindenki azt találgatja, hogy a legendás színész betegségéről szóló híreknek van-e valóságalapja. A Daily Star néhány napja azt írta, hogy Paul Newmannek, akinél Sloan-Kettering Rák Központ orvosai tüdőrákot diagnosztizáltak, meg vannak számlálva a napjai, bár ezt sem a színész, sem a kórház szóvivője nem erősítette meg nekik. A híresség ügynöke, Tony Howard röviddel ezután természetesen cáfolta a lap értesüléseit, sajtószóvivője, Jeff Sanderson pedig a következőket nyilatkozta: „Newman azt mondja, hogy jól van. Ezt üzente. Ezt mondta, ezt a nyilatkozatot kaptam tőle, ezt akartam önökkel megosztani, egyelőre ennyivel tudok szolgálni.”

Ellentmondásos barát

Ekkor lépett színre Newman egyik barátja, A.E. Hotchner. A férfi az Associated Pressnek állítólag azt mondta, a színész 18 hónappal ezelőtt barátainak bejelentette, hogy súlyos beteg. Arról, hogy pontosan milyen típusú rákban szenved ismerőse, a férfi nem kívánt beszélni, mivel szerinte ez az információ senki másra nem tartozik, ám azt megerősítette, hogy barátja kezelés alatt áll, valamint azt is, hogy pár évvel ezelőtt megműtötték – írja a Reuters. „Küzd az életéért. Mindent megtesz. Nem adja fel. Most viszonylag jobb passzban van” – tette hozzá a férfi, aki nem tudja, milyenek a színészóriás kilátásai. „Mindenki reménykedik. Ennél többet mi sem tudunk.”

Pár órával az AP cikkének megjelenése után A.E. Hotchner tagadta, hogy valaha is azt állította volna, hogy Paul Newman rákbeteg. „Találkoztam vele a múlt héten, és jól nézett ki. Nincs tudomásom semmilyenfajta orvosi diagnózisról” – nyilatkozta a férfi az Access Hollywood munkatársainak. Az AP ennek ellenére kitartott a sztori mellett. Tény, hogy Paul Newman meglehetősen rosszul fest azokon a képeken, amiket az utóbbi pár hónapban készítettek róla. Szintén aggodalomra ad okot, hogy Newman tavaly visszavonult a filmezéstől, és nemrég a connecticuti Westport Megyei Színház munkatársai is bejelentették, hogy egészségügyi problémák miatt a színésznek nem áll módjában elvállalni az Egerek és emberek című darab rendezését.

Alig várja, hogy versenyezzen

A.E. Hotchner szerint Paul Newman továbbra is támogatja a Hole in the Wall nevű nemzetközi táborszövetséget, amit 20 évvel ezelőtt alapított beteg gyermekek számára – írja a Reuters. Többek között részt vett egy aukción is, amin pénzt gyűjtöttek a szervezet számára. „Egy igazi autóversenyző, mindig tettre kész. Sok projektje van folyamatban, és a táborral is sokat foglalkozik.” Hotchner állítása szerint legalább kéthetente meglátogatja barátját, aki feleségével, Joanne Woodwarddal nem messze lakik tőle a connecticuti Westportban.

Hotchnerrel párhuzamosan a színész másik két barátja is nyilatkozott a híresség állapotáról. James Naughton múlt hét hétfőn találkozott a barátjával, aki szerinte jól érzi magát. A férfi hozzátette, Newman a télen ugyan megbetegedett, de állapota nem romlott azóta. Michael Brockman, aki egy csapatban versenyez a színésszel azt nyilatkozta, hogy társa újra volán mögé akar ülni, hiszen ősz óta egyetlen versenyen sem vett részt. „Szerintem nagyon csodálatosan néz ki. Bárcsak én néznék ki így.” Hogy Paul Newman mennyire van jó állapotban, arról megoszlanak a vélemények, hiszen nemrég több kép is készült a sovány, beesett arcú legendáról. Az egyik sorozat május elején készült az Indianapolis 500 autóversenyen, a másikat pedig Martha Stewart tette fel blogjára. Ezek a fotók a Hole in the Wall táborszövetség egyik jótékonysági ebédjén készült.