horoszkóp

Schobert Norbinak bocsánatot kellene kérnie

2007.10.31. 15:26
Bár a Nagy Fogyás egyik csapatkapitánya lezártnak tekinti az étrendkiegészítők körüli botrányt, Béres Alexandra szerint kollégája még tartozik egy bocsánatkéréssel. Azért vannak dolgok, melyekben mindketten egyetértenek. Például azt vallják, hogy egy jó edzőnek egyben jó pszichológusnak is kell lennie.

Bár már hetekkel ezelőtt kiderült, hogy Schobert Norbi állításával szemben a vetélytársnője által használt étrendkiegészítők nem szabályellenesek, a lapok azóta is cikkeznek a két csapatkapitány között feszülő ellentétről. Ráadásul most került adásba a Nagy Fogyás azon része, melyben a fitnessguru felelősségre vonja Béres Alexandrát.

Szakmai vita

Schobert Norbi a Velvetnek elmondta, hogy ha rajta múlik, erről a nézetletérésről, vagyis "szakmai vitáról" soha nem szerez tudomást a sajtó. "Nem ítélem el Szandrát. Én teljesen másképp látom a világot, a kövér emberek szemszögéből nézem a dolgokat. Ő versenyzett és ezekben a körökben elfogadott a teljesítményfokozók használata. Tulajdonképpen elbeszéltünk egymás mellett. Én lezártnak tekintem a vitát." Persze ez nem jelenti azt, hogy Schobert Norbi egyetértene ellenfele módszereivel. "Soha nem voltam híve annak, hogy kapszulákkal szüntessük meg az étvágyat. Számomra a tévénézők és a csapatom egészsége a legfontosabb. Az elvem: csak azt adjuk nekik, amit a saját gyermekeinknek is adnánk." Norbi hozzátette, ő soha nem állította, hogy a másik csapat doppingol, mint ahogy az sem igaz, hogy a vádaskodás miatt megbüntették volna. "Egy bulvárlap annyi hülyeséget írt, be is pereltem. Ha hibázok - sokszor hibáztam már - akkor behúzom a fülem, farkam." Schobert Norbinak azért egy kicsit fáj, hogy végül ő lett a rosszfiú. "Ez az egész nem szolgálta az én érdekemet. De nem kell, hogy mindenki szeressen. Az a lényeg, hogy legyünk hűek az elveinkhez."

Bocsi

Annak ellenére, hogy a fitnessmogul lezártnak tekinti a dolgot, Béres Alexandra - aki úgy érzi, hogy kollégája gyűlöli őt -, még nem tette túl magát a történteken. Szerinte ellenfelének bocsánatot kellene kérnie." Én is érzékeny ember vagyok, nem gondolom, hogy ennyi bántást, ennyi rosszindulatot fel tudok oldani. Azt hiszem, hogy bocsánatot kell kérnie, de ezt soha nem fogja megtenni." Akárhogy is lesz, az edzőnő sem óhajt többet foglalkozni az üggyel. "Két játékost elveszítettem, még négy ember rám van bízva, nem Norbira szeretném fordítani az energiámat. Az eset mindenképpen rányomta bélyegét a versenyre, mindenki feszültebb volt. Viszont ha valaki sok kilót akar leadni, akkor magával kell foglalkoznia. Nem szabad, hogy a külső tényezők elvonják a versenyzők figyelmét. Nekik nem mással, hanem magukkal kell foglalkozniuk."

Kulcs a sikerhez

Ezen a héten a Kékek összesen húsz kilót fogytak, szemben a Pirosakkal, akik csak nyolcat. Így az Update-módszer kitalálója nyerte a harmadik kört. Schobert Norbi szerint több dolognak - például a sószegény diétának, egy új izzasztóruhának és a keményebb edzéstervnek - köszönheti csapata a fölényes győzelmet. Persze egy jó nagy adag szerencsére is szükség volt. "A szervezet nem képes folyamatosan fogyni. Bármilyen módszert alkalmazunk, az anyagcsere törekszik egy egyensúlyi állapotra. Szandráék sem voltak hibásak. Én azt mondom, hogy két hetet várni kell, hogy a test továbblépjen és otthon havonta érdemes mérlegre állni." Ez a kéthetes periódus a Norbi-teamnek kedvezett. "Ennek meglesz a böjtje. Egy-két adásnyi eltéréssel várható a váltás a csapatok között. Ez akkor fordulna meg, ha a játékosok megszegnék a szabályokat." Ezzel Béres Alexandra is egyetért, akit nem keserített el az eredmény. "Örülök, hogy így jött ki a lépés, mert ez bizony a hétköznapokban is így van és legalább mások is megismerték ezt a természetes mechanizmust. Ilyenkor bizony egy nagy adag elszántságra van szükség. A csapatom tagjainak próbáltam elmagyarázni a folyamatokat. Bemutattam, hogy mit tettek azért, hogy változzanak. Nem kell tovább szigorítani, megyünk tovább ezen az úton."

Több mint edző

Abban mindkét csapatkapitány egyetért, hogy nem csak a testi, hanem a lelki egészség is nagyon fontos, és egy igazi edző egyben jó pszichológus is. Béres Alexandrának pedig most főként erre a szerepkörre kell majd ráerősítenie, ugyanis a jelek szerint a csapata kicsit széthúz. "Csak három hete ismerik egymást, így igazi csapatszellem nem alakulhatott ki. Ráadásul az én csapatomba a férfiak közül három olyan ember is került, akik a való életben soha nem találkoztak, vagy barátkoztak volna össze. Vezetőként nagyon nagy feladat, hogy összehozzam őket." Béres Alexandra szerint a sok kudarc még jobban szétzilálta a csapatot. "Ez az a pillanat, amikor jó, hogy edzővel dolgoznak. Tudom, hogy nem adják fel." Norbi szerint a Kékek hete sokkal jobb hangulatban telt, mely főleg annak köszönhető, hogy megnyerték a párbajt és így beszélhettek a szeretteikkel. "Minden emberi kapcsolat, minden érzelem feltölti őket. Ez egy show, ez egy játék, a valós világ nem ennyire kemény. Ezek az emberek hősők, mind kék, mind a piros csapat. A csapatkapitányok valahol pszichológusok. Úgy érzem, hogy eggyé váltam velük, az örömeikkel, paranoiáikkal"- mondja Norbi. Schobert tagadja a Bors azon értesüléseit, miszerint ő csak a forgatások alkalmával találkozik védenceivel. "Gyakran kint alszom velük, edzések között főzünk, lelkizünk, vitázunk." Norbi állítása szerint csak bizonyos sportágaknál, mint például a karate és a spinning esetében alkalmaz néha szakedzőt. Felesége, Rubint Réka pedig a gyerekeket szokta kihozni, hogy találkozzanak édesapjukkal.