A piros ducik felzabálták a kékek esélyét

2007.11.14. 12:53
Az ötödik hétre néhány játékos idegileg kimerült, és a családjuk annyira hiányzik nekik, hogy még a kísértés nevű játékponton is hagyták belehajszolni magukat egy játszmába. A gofrizabálásnak megvolt az eredménye: alig fogytak a versenyzők, de legalább a tánckoreográfiát becsülettel lenyomták.

"Gábornak meg kell gyógyulnia"

Megint Norbi csapata veszített, talán amiatt is, mert a játékosok lelkileg nehezen viselik a megpróbáltatásokat. Ebben a fordulóban is nagyon sokat sírtak a játékosok, és a kék csapat érzelmi alapon döntött a vesztesről: egymást akarták kiszavazni, mert Gábort akarják bent tartani, hogy meg tudjon gyógyulni. Krisztina esett ki, aki úgy érezte, a műsorban önmaga lehetett, ami az elmúlt 30 év alatt nem történt meg.

Gábor, aki lelkileg szintén kevésbé fitt, azért is kemény dió, mert Schobert Norbi szerint "az egész bal lába egy merő visszér, kétszer nagyobb, mint a jobb és tele van vízzel". A visszerek elpattanhatnak, ezért nem kocoghat, se nem gyalogolhat erőltetetten, vele külön kell foglalkozni. Ahogy a játékosok is utaltak rá, azért kell lefogynia, hogy megműttethesse a lábát, és ne terhelje tovább a súly. Edzője szerint nála a diéta a kulcs.

Milán egy "dagadt, büdös görény"

Kriszti lehet, hogy tévedett, amikor a kísértés menüpontban azt mondta, hogy szerinte nem csökken a népszerűsége, ha megadja magát. Az ugyanis, aki negyed óra alatt több gofrit befalt, a családjával tölthetett egy estét. Kriszti elvesztette a fejét, elkezdett enni, és Milán párbajra hívta. Ő az anyukájával akart találkozni, és végül sikerült is neki, bár azzal, hogy ő nyert (8 gofri 6 ellenében), kivívta Schobert Norbi ellenszenvét. A kékek edzője szerint "ha Milán versenybe szállt egy hatgyerekes családanyával, akkor ő egy büdös görény".

"Azért kritizáltam Milánt, mert Krisztának hat pici-pici gyereke van és egy férje. Hét lélek várja haza, és nekem a gyerek triplán számít. Kriszta lelkileg meg van törve, de nem a kaja hiányzik neki, hanem a gyerekek" - mondta Schobert Norbi a Velvetnek a gofriháborúval kapcsolatban. Pimaszságnak tartotta, hogy "jön a huszonkét éves Milán, aki Bogi után most éppen az anyukájával akar találkozni. Egy hatgyerekes anyát nem lehet elszakítani, rosszul esett, hogy Milán felzabálta Kriszta esélyét a családjával való találkozásra".

Béres Alexandrát nagyon meglepte a Norbi-féle minősítés. Szerinte attól még, hogy valaki másik csapatban versenyez, nem kellene rögtön ellenségként kezelni. „Mindenkinek a szerettei a legfontosabbak, Milánt láttuk már Bogival puszizkodni, most haza akart menni, hogy elmesélhesse az egészet az anyukájának. Ha valaki kompromittáló helyzetbe kerül, természetes, hogy tisztázni akarja, én ezt teljesen megértem”- mondta Béres Alexandra. „Miért lenne más egy anya-gyerek viszony, mint egy fiú-anya viszony?” – vágott vissza a tréner Norbi kifogásaira.

Cigánykerék és afroparóka

A könnyekkel és Jakupcsek Gabriella patetikus kicsinyeimezésével átitatott műsorban voltak könnyedebb pillanatok is, például a koreográfia, amit Gáspár Laci új, Változz meg című dalára kellett elkészíteniük. A pirosaknak Karsai Zita segített, a kékeknek Norbi mellett Rubint Réka, aki mindenképpen történetet akart elmesélni a táncban. Ez nehezen volt ugyan felfedezhető, viszont Kriszti cigánykereket is prezentált, amit utoljára 14 éves korában tett. Alexandra végig bátorítón mosolygott, majd a saját csapata következett, akik kevésbé dinamikusak voltak, talán, mert hatalmas afroparókájuk akadályozta őket a mozgásban. Mégis ők nyertek, ezért a kékek büntetése az volt, hogy Norbi nélkül kellett felkészülniük a mérésre.

Betanulták volna a Hattyúk tavát

Schobert Norbi szerint nagyon kicsin múlt a győzelem, Gábor akár 3-4 kilót is tudott volna fogyni, "ha kap tőlem edzői és lelki segítséget". A kék csapat trénere szerint az volt a gond, hogy nem sejtette, hogy ekkora tétje lesz a táncos párbajnak. "Ha tudjuk előre, hogy a vesztesnek egy hetet edző nélkül kell tölteniük, betanuljuk a Hattyúk tavát vagy minimum szaltót ugrunk" - mondta a kék csapat kapitánya. Hozzátette, hogy ha megfordult volna a fejében, hogy eltilthatják a csapattól, akkor leírhatott volna egy edzéstervet és táplálkozási stratégiát, de még elbúcsúzni se hagytak neki időt.

Az az egy hét Béres Alexandra szerint csak két és fél nap volt egyébként, és őt eléggé megdöbbentette, hogy a kékek mennyire nem tudnak edzeni Norbi nélkül. „Én megtanítottam a csapatomat edzeni az öt hét alatt”, mondta Béres Alexandra, hozzátéve, hogy arra a két napra, amit a kékeknek tréner nélkül kellett tölteni, fel akarta ajánlani a vele való edzést, de erről lebeszélte a saját csapata. „Annyira örültek a nyereménynek, hogy nem akarták, hogy elússzon.” A tréner pedig annak örül, hogy két egymást követő héten is a pirosak nyertek, de neki mégsem ez számít. Béres Alexandra azt mondta, hogy „itt emberek küzdenek - nem az egyik vagy a másik edző küzdelméről van szó - és ők győzhetnek is. Két nagy esélyest látok, a kék csapatból ő Péter, nálam pedig István vagy Milán”. Gábornak drukkol ugyan, de mivel a férfi kevésbé terhelhető, nehezebb nála nagy fogyást elérni.

A kékek trénere elmondta, hogy ez az első hét, hogy "Szandráék erőfölényben vannak, most kell beleállnom és ezután tiszta erőből beépítjük a Seibukai karateedzéseket, a belső erőt használjuk, ami egy többezer éves módszer". Schobert Norbi hozzátette, hogy nem fog senkit cserben hagyni, aki kiesett. Szabadidejében találkozik majd Krisztával is, akinek szerinte kint sokkal jobb lesz, mert "bent öt hét alatt az idegeit felőrölte a távollét, nem az update őrölte föl".