horoszkóp

Nicole Richie a börtönbe is követi Paris Hiltont

2007.08.03. 11:36
A decemberben betépett állapotban száguldozó Nicole Richie-t július huszonhetedikén négy napos börtönbüntetésre ítélték. A particica, aki éppen a negyedik hónapban van, arra kérte az illetékes hatóságokat, hogy őt is abban a börtönben helyezzék el, ahol pár hónappal ezelőtt legjobb barátnője, Paris Hilton raboskodott.
A Lynwoodi Büntetés-végrehajtási Intézet
Az alacsony, illetve közepes biztonsági színtű, 1095 férőhelyes börtönt tizenhárom évvel ezelőtt épült csekély száztizennyolc millió dollárért. Az intézmény fő célja a rehabilitáció és azok számára hozták létre, akik éppen valamilyen szenvedélybetegségből szeretnének gyógyulni és újra a társadalom hasznos tagjává akarnak válni. Az épületkomplexum három kétemeletes toronyból (itt találhatóak a cellák), egy étkező- egy kórházi és egy műveleti részlegből áll. A bentlakók naponta háromszor kapnak étkezni (2 hideg+1 meleg étkezés). A reggelit hat és félhét között szolgálják fel. A marha- és a disznóhús tilos, csak csirkehúsból készült ételek kerülnek a tálcára. A bentlakókat naponta legalább egyszer, minimum egy órára kiengedik a cellájukból zuhanyozni, tévét nézni, telefonálni vagy levegőzni. Mobilkommunikációs eszközöket tilos használni. A cellákban két priccs, egy vécé, egy mosdókagyló, egy tükör és egy aprócska ablak található.

Nicole Richie-t tavaly évvégén azért meszelték, mert forgalommal szemben hajtott. Mily meglepő, a Simple Life című reality sorozat nem egészen volt tiszta, amikor tettét elkövette. A miniatűr csontkollekció a kiérkező rendőröknek bevallotta, hogy marihuánát és egy Vicodin nevű erős fájdalomcsillapítót fogyasztott. A helyzetet súlyosbította, hogy 2003 júniusában egyszer már elítélték ittas vezetés miatt. Bár a híresség nagyon készséges volt a letartóztatás során és többször, nyilvánosan is megbánta, amit tett, ismét bíróság elé kellett állnia. - Nagyon szorítok magamnak, persze. Nagyon félek, de vállalok minden következményt, bármi is jöjjön szembenézek minden nehézséggel. Vállalom a felelősséget azért, amit tettem - nyilatkozta Nicole Richie a CBS-en David Letterman Showjában.

A végleges döntés az ügyben július huszonhetedikén született meg. Az ítélet: négy nap börtön, három év próbaidő, 2048 dolláros büntetés, valamint részvétel egy oktatóprogramon. A bíróság nem határozta meg, hogy a sztárnak mikor kell bevonulnia, csak azt szögezték le, szeptember huszonnyolcadikáig mindenképpen le kell tölteni a büntetést. Sőt, Lionel Richie fogadott lánya a választhat, hogy egy megyei, vagy a városi börtönben szeretne raboskodni. Mint utólag kiderült, Nicole Richie élni kíván ezzel a lehetősséggel. Ügyvédje, Shawn Chapman Holley a napokban felkereste a sheriff irodáját, hogy tolmácsolja ügyfele kérését. Richie úgy döntött, hogy ugyanabban a büntetés végrehajtási intézetben szeretne ülni, mint gyermekkori barátnője és sajnos egyik fő példaképe, Paris Hilton. A botrányhős szőkeség összesen júniusban huszonhárom napot töltött a lynwoodi női börtönben. Bár a szintén ittas vezetés miatt lecsukott hírességet eleinte pánikrohamok gyötörték, úgy tűnik, végül mégis csak megszerette a helyet, hiszen legjobb barátnőjének is ezt a dutyit ajánlotta. Steve Whitmore, a megyei sheriff hivatalának szóvivője egyelőre nem tudta megmondani, hogy a várandós sztárt az intézmény orvosi szárnyában helyezik el, vagy pedig abba a fenntartott részlegbe kerül, ahol Paris is csücsült.

Üröm, az örömben

Mint azt már említettük, a börtönbüntetés nem az egyetlen izgalmas dolog, ami mostanában Richiék háza táján történt. Paris Hilton kebelbarátnője a héten beismerte, amit már mindenki sejtett, vagyis, hogy terhes. Az anorexiás sztárok mintapéldánya saját állítása szerint eleinte azért nem vallotta be, hogy babát vár, mert ő sem hitte el, hogy ez tényleg megtörténhet vele. - Nagyon sok időbe tellett, amire felfogtam, hogy mi is a helyzet. Csak akkor hittem el, hogy tényleg babám lesz, amikor meghallottam a szívverését - nyilatkozta Nicole Richie.

Hogy az édesapa, Joel Madden, a Good Charlotte nevű zenekar frontembere hogyan vélekedik az örömhírről egyelőre nem tudni. A nagypapa, aki eleinte attól félt, hogy ő lesz az utolsó, aki majd értesül lánya állapotáról, viszont majd kibújik a bőréből. Az énekes főként azért örül, a gyermekáldásnak, mert így az ő kis elkényeztetett hercegnője végre megtudja, hogy neki min kellett keresztül mennie, amikor megpróbálta fel-, illetve megnevelni őt. Bár ez a "kísérlet" nem igazán sikerült jól, hiszen szeme fényének étkezései zavarai vannak, a drogokkal és a hatóságokkal is meggyűlt a baja, reméljük a Hello című sláger énekese az unokánál kicsit jobban odafigyel majd a részletekre. Az első tanácsokat már ki is osztotta. -Élvezd az élet minden percét! Mielőtt megtennél valamit, gondold át, hogy jó döntést hoztál-e, utána dönts és vállald annak minden következményét. Ha most családot alapítasz, bármilyen nehézségek is jöjjenek, biztos, hogy gyönyörű élményben lesz részed - nyilatkozta a híres nagypapa az Access Hollywoodnak.

Ki tudja, talán az anyaság tényleg Nicole Richie egyik legnagyobb és legtanulságosabb kalandja lesz. - Most már egy másik életért is felelős vagyok. Jó példát kell mutatnom a gyermekemnek. Szeretném, ha felnézne rám és büszke lenne az anyukájára. Én akarok lenni a legjobb szülő a világon - nyilatkozta a kismama az ABC reggeli műsorában Diane Sawyernek. A sztár saját állítása szerint akkor világosodott meg, amikor párjával egy olyan műsort néztek, melyben olyan gyerekek képét mutogatták, akiket részeg sofőrök gázoltak halálra. - Abban a pillanatban úgy éreztem, hogy én vagyok a legszörnyűbb ember a világon. Ha elnézést tudnék kérni mindenkitől, aki egy ittas vezető miatt veszett el egy hozzá közel álló személyt, akkor megtenném.