Nicole Richie 13 évesen volt heroinfüggő

2007.07.26. 15:44
Nicole Richie egy interjúban őszintén vallott tinédzserkori heroinfüggőségéről és az azt követő elvonóról. A függőségen már túlvan, most inkább az anorexia fenyegeti, de Lindsay Lohant még így is megérti. Állítólagos terhességéről azonban egyelőre nem hajlandó nyilatkozni.

Paris Hilton régi jó cimborája, Lionel Richie lánya a Marie Claire magazinnak beszélt életének arról az időszakáról, amikor heroinfüggőséggel küszködött. A FemaleFirst információi szerint Richie akkor szokott rá a herkára, amikor szülei 13 éves korában elváltak egymástól, így próbált meg valahogy kimenekülni a világból.

Rákapás és rehab

„Emlékszem, amikor először próbáltam tinédzserkét, egy csomót hánytam tőle. De a tested fizikai függősége azonnal kialakul” – mesélte Richie a Marie Claire-nek. Amikor drogproblémái egyre súlyosabbá váltak, egy speciális, kifejezetten tinédzserek számára kialakított rehabilitációs klinikára utalták be. „Vannak olyanok, mint egy börtön és vannak olyanok is, mint egy hotel, én egy 18 év alattiaknak való intézetben voltam. [...] Nem akarták, hogy 'száraz' elvonóra menjek, mert akkor rohamom is lehetett volna, úgyhogy gyógyszereket kaptam a fokozatos lejövéshez” – nyilatkott Richie az elvonókúra típusáról. A száraz elvonás arra utal, hogy nincs semmilyen másik szer, amivel a drogot helyettesítenék, hanem megvárják, míg az magától - sokszor gyötrelmes körülmények között - kitisztul a szervezetből. A másik módszer a gyógyszeres kezelés, aminek során először metadonra – egy a heroinhoz hasonló hatással bíró ópiáttartalmú gyógyszerre – szoktatják át a betegeket, majd szép lassan csökkentik a bevitt gyógyszermennyiséget.

A lejövés persze így sem volt egyszerű: „Bárki, aki bármilyen függőséggel rehabra megy, azt fogja mondani, hogy nem emlékszik az első egy-két hétre, mert a tested akkora sokkon megy át a lejövés során”.

Mostanában inkább anorexiás, vagy terhes

A kábítószertől nem teljesen eltávolodott, bár mostanában leginkább anorexiával - amit persze folyamatosan tagad, annak ellenére, hogy kaja hiányában rendszeresen elájulgat - és teherbeeséssel vádolt Richie nem tartja korrektnek, hogy így rászálltak Lindsay Lohanre: „Nem fair, hogy valakit ennyire kipécézzenek, mint amennyire vele tették. Neked hány barátod került bajba, amikor 19-20 éves volt!?”.

A Richie-lányról legutóbb akkor hallottunk, mikor szintén ittas vezetésért kapták el, mint barátnőjét, Paris Hiltont. Akkor - mintegy a börtönbüntetés alóli kibúvóként - a már említett terhességgel állt elő, erről azonban azóta se nyilatkozott. A gyerek apja, már amennyiben Richie tényleg terhes a Good Charlotte zenekar egyik tagja.