horoszkóp

Nem hosszabbították meg Norbi szerződését

2008.02.25. 19:00
Kapcsolódó cikkek (1)
Schobert Norberttel nem hosszabbít szerződést üzleti partnere, így márciustól másik cég szállítja az Update készételeket. Schobertnek hat éven belül ez lesz a hatodik ételszállító cég, mellyel szerződést köt. A volt partner szerint a tréner termékei nem hozták meg a várt forgalmat, ráadásul Schobert népszerűsége és hitelessége is csökkent. Schobert szerint viszont nem volt balhés az elválás.

A Food Express nem hosszabbította meg a szerződését Schobert Norbert cégével, a Norbi Update Zrt.-vel, így 2008. március 1-től új cég szállítja a tréner készételeit. A Food Express Kft. a Velvetnek az üzleti kapcsolat felszámolását így indokolta: "Schobert Norbert Update étrendje 2007-ben nem hozta a várt kereskedelmi forgalmat, sőt visszaesés mutatkozott a forgalmi statisztikákban. 2008 év elején Schobert Norbert médiában való szereplése nem volt egyértelműen sikeres, amelyet a cég úgy ítélt meg, hogy népszerűsége és egyben hitelessége csökkent."

- December 31-ével lejárt a szerződésünk a Food Expresszel, szó sincs semmiféle balhés válásról - nyilatkozta a Velvetnek Schobert Norbert. Mint elmondta, a jövőben egy profi logisztikai cég foglalkozik az Update-termékek teljes skálájával, aminek nem ő a tulajdonosa. A tréner honlapjáról kiderül, hogy március 1-től az Update Food Kft. szállítja házhoz az Update készételeket.

Cégről cégre

2002 óta ez a hatodik ételszállító cég, amely foglalkozik Update termékekkel. Tavaly márciusban a tréner egyik napról a másikra jelentette be, hogy nem hosszabbítja meg a szerződését a Norbi Ételfutárral, helyette a Food Expresszel köt szerződést. A hoppon maradt cég ügyvezetője szerint a tréner cserbenhagyta őket, és emiatt 300 ember megélhetése került veszélybe. Schobert tagadta a vádakat.

Képaláírás

Korábbi üzleti partnerénél, az Egészségkonyhánál, Schobert távozásával egyidőben nyomozni kezdett a rendőrség, ugyanis valaki letörölte a cég szerveréről az ügyféladatbázist, és a futárok telefonjainak is nyoma veszett. Akkor Schobert ügyvédje, Horváth György nem tudott felvilágosítást adni a nyomozással kapcsolatban, viszont megindokolta, miért cseréli a tréner olyan sűrün üzletfeleit. "Norbinak esze ágában nem lenne váltogatni a konyhákat, ha jó lenne a szolgáltatás minősége és kifizetnék a neki járó díjat a partnerek." A Food Express Kft. szóvivője a Velvet kérdésére elmondta, hogy a cégnek nincsenek tartozásai, így a jelenlegi helyzetben nem lehet érvényes ez az indok.

Norbira rájár a rúd

Schobert Norbinak nem könnyű mostanában. 2007 második felében tizenhétszer jelentették fel a Gazdasági Versenyhivatalnál, ami januárban "fogyasztói döntések tisztességtelen befolyásolására alkalmas magatartás" miatt hárommillió forintra meg is büntette a trénert. A döntés értelmében ki kellett vonni a forgalomból a "Norbi Update - Minden, amit a fogyásról tudok" című könyv eredeti kiadását is, mert az annak borítóján szereplő "tudományosan alátámasztott" állítást a hivatal nem találta helyénvalónak. Schobert perre vitte az ügyet, és összeférhetetlenséggel vádolta meg a GVH szakértőit, szerinte ugyanis a tanácsadók Béres Alexandrával állnak kapcsolatban.

Schobertnek már decemberben elege volt az üzletből, akkor azt tervezte, hogy januártól lemond a Norbi Update Zrt. vezérigazgatói posztjáról, és bevallotta, hogy szívesebben lenne hurkasütő. Pedig akkor még nem sejtette, hogy A nagy fogyás című műsort is elveszti, persze szerinte a döntés nem volt igazságos.