Schobert Norbert nyílt levélben értekezik arról, mi minősül köpésnek és mi illendő eltávolításnak, hogy felesége jó fej, de nem tud jól hazudni, hogy Bangó Margit csúnyán beszél, és nem illendő a rasszizmus karácsonykor.

Tegnap éjjel Schobert Norbert a Velvet szerkesztőségéhez írt nyílt levélben reagált Bangó Margit nyilatkozatára, aki feleségét, Rubint Rékát kritizálta a Hal a tortán című műsor adása után. A levél "férjként és nézőként" született, és "A rasszista panír és a büdös oldalas karácsonyi démona" címet kapta. De kezdjük az elején.

Rubint Rékának a múlt héten nem jött be Bangó Margit oldalasa a Hal a tortán című műsorban, így az első falat után visszaköpte. A rosszul sikerült fogás után pedig Bódi Sylvivel együtt fikázták a Kossuth-díjas vendéglátó által készített japán menüsort.

Bangó Margit erre csak akkor jött rá, mikor a tévében viszontlátta az ominózus felvételeket. "Réka és Sylvi jellemtelen, tehetségtelen és üresfejű ember. Üzenem nekik, hogy tanuljanak etikettet" - nyilatkozta a TV2 Aktív című műsorának. Az asszony főleg azon volt kiakadva, hogy a csajok a háta mögött beszélték ki, míg ő nyíltan mondta a szemükbe véleményét.

De hogy látja mindezt Schobert Norbert?

Az alábbiakban Schobert Norbert levelének teljes szövegét olvashatják, de a könnyebb emészthetőség kedvéért gondolatait részekre tagoltuk.

"Jómagam is láttam az említett adást, sőt otthonomban vendégül is láttam az általunk igen tisztelt művésznőt, ahol nem maradt el tőle a kőkemény kritika. Bírjuk, vállaltuk. Az adás alatt valóban vélemény illette a kosztot, hiszen ez egy főzős-kritizálós reality. Mi, résztvevők a játék kedvéért vállaljuk is a pontozást, avagy lepontozást. Negatív vélemény nem hangzott el Bangó Margit személyére illetően. "

"Ha az ember egy vegára, illetve fitnesz versenyzőre főz, bizony gondolni kell a vendégeink ízlésére, ha jó pontot akarunk és három napja együtt eszünk vele. A pontozásnál számítani szokott az is, hogy a vendéglátó egymaga, vagy teljes rokonságával, manufaktúrában készíti el az ételt. Többszöri visszanézésem alatt se vettem észre visszaköpést feleségem részéről. Ha valamit nem tudunk lenyelni, illendően csempésszük a szalvétába. Ez történt. "

Nézzen Norbit Rékával!

Néhány gondolat a rasszizmusról

Schobert Norbert a továbbiakban a Velvet társadalmi felelősségvállalásával kapcsolatban fogalmazott meg velős kritikát. "A pereputty kifejezés (amivel Rubint Réka illette Bangó Margit családját, a szerk) a teljes magyar nyelvezetben a széleskörű rokonságot jelenti. A 2-es és 3-as pontszámot, a rossz szagú oldalast és az olajos panírt nem szabad az apraja-nagyja alteregójával rasszista támadássá aposztrofálni. Karácsony küszöbén vagyunk és a mesterséges, címlapvadász gyűlöletkeltés, magyar és roma magyar, jász, szász, zsidó emberek összeugrasztása aljas felelőtlenség. "

A kreol, jász asszony védelmében

"Senkit nem zavar, hogy Réka csak pozitívan nyilatkozott a roma királynőről, miközben őt pocskondiázza? Senkit nem zavar, hogy már a pénteki adás előtt átadta Réka az előnyét, a döntőjét és az ezzel járó vaskos gázsit a művésznőnek? Rékának nincs Kossuth díja és valószínű nem is lesz. "

"Kreol, jász lány. Rengeteg roma baráttal rendelkezünk, a Bódi családdal nemcsak a kamerák előtt esszük egymás sült sertéscsülkét, vagy update kenyerét. A feleségem őszinte, szókimondó, vidéki lány akit ezért szeretek - a gyermekeim anyja. A média színpad. Hazudni kell, hogy tapsoljon a közönség. Ő ezt még nem tanulta meg. "

"Üresfejű tehetségtelenként támasza családomnak, hű feleség és példás édesanya. Harmincasok táborában, két gyermekkel nemzetközi versenyen ezüstérmes, Arnold Classic-ra készül, 120 ezer eladott filmet értékesített, jótékonysági edzéseket tart, segít a nőtársainak alakjuk és büszkeségük megőrzésében és ebben az évben az év személyi edzője. Birtokosa szakmájában a legrangosabb elismerésnek, a Presenter of the Year-nek. "

"Se Bangó Margittól, se Döglégy Zolitól nem erre az eredményeire várt pontozást, sőt az ordenáré, nézettségkampány megjegyzéseket se kürtöli címlapra. Réka nem akart nyerni, itthon boldogabb. Nem akart tíz napig forgatni. Sokadik kérésre, unszolásra elvállalt egy szereplést. Mi kell még Bangó Margitnak? Ima, könyörgés, emberáldozat? Úgy érzem nincs miért bocsánatot kérni, a mérleg nyelve átbillent. Bangó Margitot továbbra is műfajának büszkeségeként tartjuk számon, az általa használt és adásba nem került kifejezéseket ezért nem tesszük közkinccsé. A Hal a Tortán pedig továbbra is egy színvonalas, szórakoztató, cikizős főzőcske verseny."

Schobert Norbert ezek után mindenkinek Boldog Karácsonyt kíván.