Pontban nyolckor kezdetét vette Magyarország legnagyobb puccparádéja, a Budapesti Operabál. A díszvendég Franco Nero, a beugró minimum nyolcvannégyezer, de ezért csak nézelődni lehet, enni nem. Az Operaház előtt az ellentüntetésről érkezett punkok balhéztak, rohamrendőrök zavarták szét őket. Kövesse a bál eseményeit percről percre.

01:36

A lassan, de biztosan távozó emberekkel együtt a Velvet is búcsúzik az Operabáltól, ahonnan lassan mindenki hazaindul. A válság egyértelműen éreztette a hatását, nyilván a ruhán spórolt az a sok celeb, akit meghívtak, de nem jött el - vont mérleget a Velvet tudósítója, aki azért nem aggódik, tömeg volt rendesen is, meg nagy hideg odakint.

01:13

Paksi Veronikát választották bálkirálynőnek, aztán tombolázik a nép.

01:11

Lakatos Krisztián önállósította magát és dalra fakadt a bárban - döbbent meg a Velvet tudósítója.

00:54

Medveczky Ilona elfoglalta a táncparkett közepét.

Klikk!

00:52

Az idei Operabál meglehetősen celebmentesre sikerült, állapították meg a Velvet tudósítói, akik szerint a vendégként érkezett brazil szépségkirálynő majdnem olyan szép mint Szekeres Nóra. És bár még van pár perc a bálkirálynő-választásig, a parti határozottan hanyatlásnak indult.

00:49

Kezdődik. Az überszexuális Kállai táncba vitte Szekeres Nórát, és még azt is megbeszélték, melyik lábbal kezdjenek.

00:33

Medveczky Ilona roppant elégedett az Operabállal. Mint tudósítónknak kifejtette, ő már csak tudja, hisz annyi bálon volt. Gyönyörűek a virágok, színvonalas a VIP-szekció, minden nagyon szép, minden nagyon jó - magyarázta a tapasztalt művésznő.

Újabb képek az Operaházból

00:29

Öt embert garázdaság miatt állítottak elő a Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint, azután, hogy az Operabállal egy időben tartott tüntetésen megjelent tömegből harminc-negyven fő a színpadon elhangzott felszólításra átvonult az Andrássy úton az Operaház elé és be akart menni a rendezvényre. Miután a szervezők arról tájékoztatták a rendőrséget, hogy a csoport akadályozza a zárt körű rendezvény menetét, a demonstráció biztosítására kivezényelt rendőrök távozásra szólították fel őket. A csoport a rendőri felszólítás ellenére sem távozott, ezután a rendőrök visszaszorították őket az Operaház közvetlen előteréből a Dalszínház utcáig, s öt embert előállítottak közülük. Egy ember nem tudta igazolni magát, ezért vitték el, egy hölgy pedig nekiesett egy rendőrnek, aki kérdőre vonta, miért ment át a tiloson.(MTI)

00:16

Babos Gyula zenél, a celebeknek nyoma veszett, viszont van papír és kézmosó is a vécében - döbbent meg a Velvet külvárosi kocsmákhoz szokott munkatársa.

00:10

Ullmann Mónika egy kicsit már unja, de azért a táncteremben maradt.

23:58

Máté Péter hangjaira távozik a Schobert-család, mert le kell váltani a bébiszittert. "Ez nagyon kemény" - kommentálta az estét Norbert. Viszont legyőzte a gátlásait, és távozás előtt még táncolt egy kicsit.

23:43

Egész családja elkísérte Zámbó Árpy elsőbálozó rokonát, állítja az énekesi babérokra is törő celeböccs, aki kijelentette, a mama nem iszik, mert 76 éves, majd visszakérdezett:
- A te anyukád mennyi idős?
- 61.
- Iszik?
- Nem.
- Na látod, hülyeséget kérdeztél.
Nehéz erre bármit is mondani.

23:38

Pina coladát, mojitót, tequila sunrise-t isznak a népek, de azt rengeteget - mondta a Velvetnek a pultos.

23:32

A takarítók jobbágyoknak néznek ki, ők Ludas Matyinak érzik magukat. Szóval vannak a gazdagok meg a parasztok. Danny Blue megérezte, hogy fényképezni akarják.

23:21

Kupa Mihály azért jött el, mert 12 évvel ezelőtt ő szerezte az első szponzort, és ez egy nagyon fontos társasági esemény, ahol lehet találkozni szép nőkkel - fejtette ki a dohányzószekcióban, ami idén sem túl nagy.

23:16

Még mindig nem találtunk olyan embert, aki fizetett volna a jegyéért.

23:07

"Már jó tíz percet kell várni a piára. Felháborító. Akkor csöcsök ülnek itt velem szemben, mint a fejem" - akadt ki a Velvet különtudósítója, akinek nem gombostű méretű a feje.

23:03

Egy Gábor nevű, a naptárjában is szereplő fiatalember kíséri a citromsárga Kiszel Tündét. Szexről szó sincs.

22:59

Hanyatlik Magdi anyus csillaga! Fodor Zsóka, miután elhagyja a Barátok köztöt, már csak a harmadikon kapott helyet. Hiába, kegyetlen a világ. Tudósítónknak nem ízlik az áfonyás hús, de tapasztalata szerint rendesen költenek a sétálójegyesek, akiknek nem jár alapáron kaja. De a kacsa omlós, viszont, nincs rák.

22:53

Tudósítóink majdnem találtak egy embert, aki úgy nézett ki, mint aki fizet a belépőért, de sajnos róla is kiderült, hogy fellépő. Félórán keresztül Elvis-dalokat fog énekelni majd valamikor.

22:48

Mága Zoltán, miután letudta a kötelezőket, két fehér ruhás lánnyal élvezi a báli forgatagot.

22:44

- Mennyiért tüntetné el az egész bagázst? - tette fel a kérdést riporterünk Danny Blue-nak.
- Jó kérdés - somolygott Danny Blue.

22:38

Ezt eszik mostanság azok, akik kifizették a kajás jegyet 156 ezerért, vagy a páholyjegyet 312 ezerért:
Libamáj torta meggy balzsammal
Vadkapor ecettel marinált füstölt pisztráng mézes chilis mustár coulis-val
Vadcseresznye teában pácolt kacsamell birs rakottassal gyömbér tükrön
Zöldség terrin kertünk füveivel illatosítva

22:35

Kiss Ramóna nagyon örül, hogy túlélte a nyitótáncot. Mint kifejtette, a filmbeli testvére a kísérője, és nagyon sokat fotózzák.

22:33

Orosz Barbara szerint iszonyú jól néznek ki a velvetes csajok. A velvetes csajok szerint Orosz Barbara is iszonyú jól néz ki. Döbbenet.

22:25

Megérkeztek a punkoszlatás képei. Íme:

Ellentüntetők

22:18

Gyász: Schobert Norbert biztos nem táncol. Mint tudósítónknak kifejtette: Sok itt a bohóc, de sok a komoly ember is, majd kiderül, ő hova tartozik. A gátlásai miatt biztos nem táncol, ráadásul a bál előtt négy napig fogyózott, hogy ehessen-ihasson.

22:12

Lagzi Lacsi, született Galambos Lajos bemászott a pult mögé, és kiszolgált egy kicsit. Két akkora darab emberrel érkezett, mint ő maga. De hol a menyasszonya? - tette fel költőileg a Velvet tudósítója.

22:07

A parádé báltermes része véget ért, mindenki a pultnál tolong, miközben Csonka András egy hölggyel flangál, és még álltában is a csípőjét ringatja - döbbent meg tudósítónk.

22:04

Egy gazdag asszony színes epertetkót villantott - jelentette tudósítónk, aki elcsodálkozott, hogy a XXI. század hajnalán ilyen még létezhet.

21:53

Elsőbálozó vagyok, lemaradtam a nyitótáncról, messze voltam, az emeleten - sajnálkozott egyik riporterünknek Szekeres Nóra, miközben másik riporterünket Kállai "überszexuális" Ákos keringőztette.

21:46

Franco Nero boldog, hogy itt lehet, szerinte ez a legcsodálatosabb hely a világon. Megtapsolták.

21:35

Az Operaház bejáratától rohamrendőrök zavarták el a részegnek és punknak látszó tüntetőket, akik az Attac ellenbáljáról jöttek át tiltakozni a rongyrázás ellen. A lökdösődésben megsérült az Index fotósának objektívje. Az összecsapás eredményeként be is zárták a Liszt Ferenc térre szervezett ellenrendezvényt, pedig ígértek Lopunkot is.

21:31

A nyitótáncot lenyúlta a Szombati esti láz bandája, úgyhogy Katus Attila is táncol, ő a leglelkesebb. Csonka András szintén lelkes, de ő nem annyira, mert ő már tavaly is táncolt ugyanitt.

Az első képek

21:29

Breaking news: Kiszel Tünde nővére villantott, de Tünde rutinosan megigazította a ruháját!

21:22

Sümegi Eszter és Fekete Attila áriázik, miután lement a kötelező Himnusz, amit együtt énekelt a társaság. Pezsgőduettet is énekelnek. Szellő István és Korcsmáros Nóra is megjelent, és arra számítanak, hogy jól fogják magukat érezni. A nyitótáncnak mindenesetre annyira örülnek, hogy fogkrémreklámot lehetne forgatni velük.

21:15

Most mennek a pezsgőkísérő falatok, úgyismint: Quiche Lorraine, Füstölt sajt szerpentin, Lazacos háromszög, Tepertős pogácsa, Libamájas gallér, Szezámos batyu baconnel. Az Operabál nem a vegetáriánusok paradicsoma.

21:01

Medveczky Ilona szirénnek öltözött. Egyelőre nem számít semmire, bejutni szeretne. Később közlékenyebb lesz, ígérte.

20:59

Gönczi Gábor neje Rubint Rékához választott ruhát, legalábbis ruhájuk lila árnyalata tök egyforma. Náray Tamás divatembert csak úgy szimplán leszupertehetségezte egy sétálójegyes. Dömsödi Gábor neje olyan bonyolult ruhát kapott, hogy nem tudja, hova akassza az ujját.

20:53

Mága Zoltán a Ha én gazdag lennék... kezdetű musicalslágert húzza a Hegedű a háztetőnből Magyarország elitjének. Azért van jobb verzió is:

20:48

A brutális mellek és dekoltázsok találkozója ez - jelentette tudósítónk. Mi is várjuk a képeket.

20:44

Mága Zoltán odabent a Macskákból hegedül, miközben Détár Enikő saját tévéjének nyilatkozik.

20:34

Pakolhatják le a fukszot a gazdagok, merthogy őket is meg kell motozni. A motozásnak Kapócs Zsóka nem annyira örült - jelentette tudósítónk. Zámbó Árpy a helyszínen, akárcsak Schobert Norbert, aki a házassága válságáról szóló hírek ellenére Rubint Rékával érkezett.

20:32

Ő a díszvendég:

20:28

A TV2 csapata egyszerre érkezett, a Bárdos-Máté házaspár felvezetésével. Tudósítónk szerint nem szimplán bementek, mint a halandók, hanem becsörtettek a díszes épületbe.

20:23

Citromsárgában érkezett Kiszel Tünde, egy ismeretlen kísérővel. Horváth Éva szépsgkirálynő-műsorvezető is bent van már, tudósítónk szerint viszont nem abban a Cavalliban, amit ígért.

20:18

A gazdasági válság ellenére tömegek tartanak a bálra - jelentette a bejárattól tudósítónk. A hajléktalanok azért egyelőre bulisabbak, tette hozzá.

20:05

Míg odakint érkeznek a népek, a bent lévőknek Mága Zoltán húzza. Ettől megkíméljük kedves olvasóinkat.

Így készültek a Velvet lányai!

20:01

És igen, megtörtént a kapunyitás.

19:56

Most már tényleg nagyon izgulunk.

19:46

Izgulunk. Amíg megérkeznek az első információk, fogadják szeretettel a Velvet ajándékát a jeles nap alkalmából, vagy tekintsenek bele tavalyi tudósításunkba, akkor mindenki berúgott:

19:46

Operabál ruhaszponzor nélkül félkarú óriás, úgyhogy lássuk: percről perce tudósító lányaink Végső Gizella és Márton Rózsa ruháit viselik, kísérőjük Benes Anitától kapott szmokingot, míg a lányok sminkjét Hafner Kriszta készítette.

19:44

Perceken belül megkezdődik a Budapesti Operabál, ami a sorban már a 14. Csapataink harcban állnak, ruhájuk villan, sminkjük ragyog.

19:39

Breaking news: A köztévé Híradója szerint a tavalyinál visszafogottabb lesz az idei Operabál, merthogy a bécsi is az volt. A szervezők szerint viszont nem.