horoszkóp

Superman özvegye tüdőrákkal küzd

2005.08.10. 15:57
Christopher Reeve-et kilenc évig ápolta hűségesen felesége, mielőtt a színész tavaly októberben meghalt. Idén febuárban Dana Reeve az édesanyját vesztette el, nyáron pedig kiderült, hogy tüdőrákja van. Özv. Szupermenné persze nem hagyja magát.

Dana Reeve 9 éven át ápolta odaadóan a lovasbalesete után nyaktól lefelé megbénult Supermant, azaz Christopher Reeve-et, aki 2004 októberében hunyt el. A 44 éves özvegy most újabb kihívással szembesült: saját tüdőrákjával kell megküzdenie.

Az azelőtt színész- és énekesnőként dolgozó özvegy soha nem dohányzott, de nem érzi kiszúrásnak az élettől, hogy ilyen megpróbáltatásokat tartogat a számára, sőt: "Érzem, hogy Chris velem van a bajban, most még jobban, mint valaha. Mindig is úgy tekintettem rá, mint a bátorság, erő és remény élő példaképére, aki mindig kész szembenézni az élet kihívásaival". Az egygyermekes édesanya most sem engedi meg magának, hogy összeroppanjon, és azt reméli, hamarosan már bejelentheti: legyőzte a betegséget.

Kicsit összejött neki

Dana Reeve

Dana egész Hollywood csodálatát kivívta, amikor addigi életét feladva a tolószékbe kényszerült és teljesen mozgásképtelen Reeve ápolásának szentelte az életét. A színész végül tavaly októberben, 52 éves korában halt meg, de mindketten az utolsó pillanatig - sőt azután is - nagy erőkkel kampányoltak az őssejt-kutatások mellett, mivel hittek abban, hogy ez jelentheti megoldást Reeve állapotára. Az özvegy betegségéről szóló pletykák először akkor röppentek fel, amikor lemondta egy közös szereplését Michael J. Foxszal egy júliusi washingtoni kampánygyűlésen. Orvosai azóta már megkezdték a kezelést és optimistán nyilatkoznak az állapotáról.

A 13 éves fiával a New York-közeli Pound Ridge-beli kastélyában élő Danát férje halála óta nem kíméli a sors: 71 éves édesanyja februárban hunyt el, egy rákműtét szövődményeinek következtében. A színésznő édesapja, Charles Morosini összetörve mondta el: "Ez valami rettenetes. Mi nagyon összetartó család vagyunk, és próbálunk normálisan hozzáállni az élethez, de az elmúlt 9 hónap embert próbáló volt." Az idős úr megerősítette, hogy lánya már kapja a szükséges kezeléseket, de szerencsére egyelőre nem szenved a kemoterápia mellékhatásaitól, mint például a hajhullás vagy a rosszullétek. "Dana lélekben még mindig nagyon erős. Most fejezte be a kezelések első turnusát, nagyon jól néz ki, és elhatározta, hogy felveszi a harcot a betegség ellen."