Kate Moss kábítószerfüggő kedvese megpróbál jó útra térni. Elvonóra igyekszik és bírókkal beszélget. Szerinte kemény hónapok várnak rá, de inkább végigcsinálja, csak ne veszítse el az ő Kate-ét.

Pete Doherty szerdán olyan lépésre szánta el magát, amire eddig még nem volt példa. Mindezt azért, hogy el ne veszítse menyasszonyát, Kate Moss-t.  A modell ugyanis ultimátumot adott a rocksztárnak: ő vagy a drogok. "Azok az emberek, akik a legközelebb állnak hozzám, azt mondták: elég volt ebből az életformából" - mondta, majd hozzátette: "a legtöbb változás a múlt héten történt bennem."


Doherty a Daily Mail hasábjain arról is beszámolt, hogy időben megjelent a bíró előtt, akivel áttekintik a drogelvonó programokat. A bíró azt is elmondta, hogy nem jár kötelezettséggel, ha elkezdi az elvonót, mert a lényeg az, hogy együttműködést mutat.

Moss sem ma született bárány

Kate Moss-t is kritika érte, mert egyesek szerint nem adja fel a jövedelmező promóciós megállapodásait  - beleértve a 3 millió fontos Topshop konszenzust sem -  és végül a cégek isszák meg annak a levét, hogy a kisasszony ilyen emberrel vállalt közösséget.  

"Lelkes vagyok attól, hogy fel tudok majd mutatni egy negatív tesztet" - mondta az énekes, aki tudja, hogy rá vár a munka oroszlánrésze. Doherty meg is dicsérte az orvosát, de elismerte, hogy nem látta a legutóbbi vizsgálat eredményeit. Arra is volt ideje, hogy közölje a sajtóval, a jövő héten kezdik az új album stúdiómunkáit.

Az énekesnek  október 17-én kell újból megjelennie a  bíróságon. Az igazságügyi intézményből kivezető úton Doherty a rajongóknak autogramokat osztogatott és közben kolbászos szendvicset evett.

Aztán színpadiasan beült egy fekete BMW-be és gitárral a kezében pengetett néhány akkordot a hátsó ülésen, majd elhajtott.