Paris Hilton pornóval jótékonykodik

2004.07.13. 14:51
A Hilton szállodalánc örökösnője nem szállodaipari ismereteivel vált híressé. A bulvárlapok eleinte vad partijai, tavaly pedig az internetre került szexvideója okán cikkeztek a szőke leányzóról. Rick Solomon, a film másik szereplője először azt állította, hogy a szalagot szobatársa lopta el tőle, majd a szemcsés kalózkópiák helyett jó minőségű fizetős letöltést kínált a filmből - innen már egyenes út vezetett a bíróságra.
A hotel-örökösnő frappáns módon zárta le a pornóvideójával kapcsolatos jogi csatározást: úgy döntött, hogy peren kívüli egyezséget köt, és a Rick Solomonnal készült - erősen korhatáros - filmjükből származó bevételt jótékonysági célokra ajánlja fel. Hilton sajtóügynöke szerint ez a gesztus is egy imidzsjavító erőfeszítés, amivel az eddig leginkább csak botrányhősnőként ismert szőkeség próbál "jól kijönni" a kellemetlen ügyből.

Tisztességes kereseti lehetőség, könnyű erotikus munka

Paris Hilton
Pénteken Hilton visszavonta a személyiségi jogainak megsértése miatt beadott keresetét, melyben 30 millió dollárnyi kártérítést követelt a videó egyik forgalmazójától. Az angol The Sun bulvárlap szerint Hilton peren kívüli egyezséget kötött a forgalmazóval, aki némi készpénz mellett a videó forgalmazásából származó bevételekből is százalékot ad az örökösnőnek. Paris Hilton a bevétel "jelentős részét" jótékony célokra szánja.

A New York Daily News információi szerint Hiltonnak megközelítőleg 400 ezer dollárt (közel 81 millió forintot) hoz majd a film, emellett további tekintélyes bevételre számíthat az eladási részesedésekből. A One Night in Paris című alkotás mindössze 45 perces amatőr akciómozi, melynek főszereplője a szőke particica és akkori barátja, Salomon, témája pedig a páros szexuális tevékenysége.

Hogy volt!

A Hilton-féle szexvideó első, rossz minőségű verziói múlt ősszel tűntek fel az interneten. Salomon azóta is fenntartja azt az állítását, hogy az eredeti szalagot egykori szobatársa, Don Thrasher lopta el tőle. Nem sokkal később Salomon egy huszárvágással átvette az irányítást a film sorsa felett, és feltette az internetre a film fizetősen letölthető teljes verzióját, egy különböző extrákkal bővített verziót pedig a Red Light District video-üzletláncon keresztül kezdett árulni.

Hogy lesz?

Hilton ezalatt kétes értékű hírnevéből valódi show-business karriert próbált kovácsolni - úgy tűnik, sikerrel. Jelenleg a Fox tévécsatorna Simple Life (Az egyszerű élet) című valóságshowjának második szériájában szerepel, de már készül első filmszerepére a House of Wax (A viasz háza) című tinihorrorban. Mindezek mellett a Guess? ruhamárka új arcaként hamarosan reklámkampányokban is feltűnik majd.

Nem mindenki ilyen laza

Persze nem mindenki tesz magát ilyen könnyedén túl azon, ha ifjúkori botlása nyilvánosságra kerül. Cameron Diaz például nem hajlandó kommentálni a múlt héten feltűnt, 1992-ben készült szado-mazo videót, amelyben akkor még igen ifjú és névtelen csillagocskaként pucér keblekkel látható . A sztár ügynöke csak annyit árult el a sajtónak, hogy ügyfele "büntetőjogi és polgári pereket fontolgat a témával kapcsolatban".

Pamela Anderson és Tommy Lee szintén nem hagyta annyiban, amikor - minden szexvideó-botrányok őseként - az ő szexi játszadozásaik magáncélú felvétele került ki az internetre. A pár akkor beperelte a felvételt közzétevő weboldalt, az ügyben pedig épp a napokban született meg az ítélet: a bíróság döntése értelmében összesen másfél millió dollár (kb. 300 millió forint) kártérítés jár az egykori házaspárnak.