Pikali Gerda forgatási sminkjében rémisztgette BB Gézut

2004.06.14. 16:53
Miért nem mert betérni a sarki közértbe Pikali Gerda és miért ijedt meg tőle a BB2-ős Gézu? A színésznő a Velvetnek A Ritter napja című bűnfilm kulisszatitkairól beszélt.
A jelenről forgattak tévéfilmet a múlt héten, melyben Pikali Gerda, a Lazac egykori műsorvezetője egy tipikus rosszfiú barátnőjét alakítja. Kitart a bűnös életű, de lelke mélyén azért mégis jóravaló férfi mellett, harcol érte, aztán egyszer csak megbillen a mérleg két karja s jól felborulnak az erőviszonyok.

Filozofikus műfaj

Dióhéjban ennyit árulhatunk el A Ritter napja című filmből, mely műfajilag a ritkán emlegetett bűnfilm kategóriába sorolható. Pál Ödön producer lerántotta a leplet a különös fogalomról: a bűnfilm létező kategória, ám nem egyenlő a bűnügyi filmmel, ahol mondjuk Columbo megy és aprólékosan felderít egy kényes ügyet. Ugyanakkor nem is krimi, sokkal inkább a bűn természetrajzát mutatja be, és elsősorban a miérteket és motivációkat kutatja.

A film producere elmondta, hogy a rendszerváltás óta először volt lehetőség olyan televíziós filmet illetve sorozatot készíteni, mely nem szappanopera. "Annyira jó, hogy van tévéfilm!" - kommentálta a hírt őszinte lelkesedéssel Pikali Gerda. A forgatás egyébként ezen a héten véget ér, a filmet várhatóan november végén tűzi műsorra a Duna tévé.

Pikali Gerda

Megrémült Gézu, berzenkedő járókelők

"A párom majdnem sikoltozott, amikor az egyik forgatási napról hazamentem összeverve" - nyújt betekintést a sminkmester nem mindennapi képességeibe Pikali Gerda. Hihetnénk, hogy kialakulóban lévő filmes trend, hogy a színészek forgatás után nem mossák le bizarr sminkjüket, és abban mászkálnak, ám a színésznő hamar megmagyarázza a jelenséget: "Mindenképpen meg akartam mutatni a páromnak, hogy nézek ki. A forgatás után vártam a taxit és észrevettem, hogy az emberek elszörnyedve térnek ki előlem és közben azt gondolják, na jól összeverték ezt a csajt! Be akartam ugrani egy boltba, de "összevert arccal" nem mertem, mert éppen rendőrök vásároltak az üzletben."

Domináns karakterek

Legutóbb márciusban beszélgettünk a színésznővel, aki akkor így fogalmazott: "A nagy szerelem majd jön, amikor jönnie kell!" Úgy tűnik, mára érvényét vesztette ez a kijelentés, hiszen mint köztudott, Pikali Gerda "párja" a BB2-ős Gézu, aki jelenleg a TV2-nél gyakornok. Mint megtudtuk, "minden rendben van köztük", akadnak ugyan nézeteltéréseik, hiszen mindketten meglehetősen domináns karakterek, ám harmonikus kapcsolatban élnek.

Nyugodt nyár

Pikali Gerda egyébként ebben az évadban összesen hat főszerepet játszott hét színházi darabban, nyáron azonban csak kisebb munkái lesznek, és reményei szerint hosszú évek óta most először kipiheni magát. Felszabaduló energiáit magára, és Gézára fordítja, meglátogatja vidéken élő szüleit, barátaival Horvátországba utazik, elolvas egy csomó könyvet és nem utolsó sorban feltöltődik.