horoszkóp

Pólóikon hirdetik az igét a sztárok

mm
2008.02.24. 11:43
Kapcsolódó cikkek (1)
"Ekkora sztár vagyok", "harcolj ezért a célért", "szedj fel, ha tudsz" - ez a három leggyakoribb üzenet, amikkel hírességek pólóit végignézve találkozunk. Az állandó fotósössztűzben élő hollywoodi sztárok előszeretettel vesznek feliratos pólókat, így könnyen hirdethetnek ruhájukkal különféle dolgokat. Ali G nemi beállítottságától kezdve Sheryl Crow háborúellenes pólójáig megismerheti a celeb-pólódivat néhány darabját.

Nap, mint nap olyan képekkel találkozunk kedvenc celebjeinkről, amiken a legkülönfélébb feliratos pólóban láthatók. Ráadásul az esetek jó részében még az alapjáraton egyébként inkább ciki, mint menő szöveges pólóik is tudnak frappánsak lenni, erdetiek. Nem mondható ez el sajnos a magyar vonalról. "Élj, hogy szeress" - ilyen gyenge szlogenű feliratos pólókkal találkoztunk leárazás körképeink során, így nem csoda, hogy Magyarországon nem dívik annyira a szlogenes póló hordása. Igaz, szlogenes pólók vannak, de láttuk, hogy milyen mélységben futnak a szövegek.

Persze a celebek is hordanak primitív feliratú pólót, de ezek rajtuk már csak azért is szupernevetségesek, mert híresek. De amíg az Elvis shot JFK - Amerika egyik jól ismert és sokat cikizett összeesküvés elmélete, ami arról szól, hogy Elvis lőtte le Kennedyt - mintájára nem jelenik meg itthon a Petőfi lőtte le Jimmyt feliratú póló addig válogassunk a sztárok ruháiból.

Ennyire király vagyok

Paris Hilton

Paris Hilton a partiarcok nagyasszonya, aki sajnos az utóbbi időkben csak fuldoklókhoz hasonló kapálózásokat mutat be a középpontban maradásért őszintén hirdeti pólóján, mit gondol magáról. "Queen of the Universe" - vagyis a "Világegyetem királynője" szépen feketén, rózsaszín betűkkel végig a hason. Paris Hiltont az ilyen vonásai miatt lehet szeretni, erős színek, jó szlogen. Mindegy, hogy a viselője hisz-e benne, vagy csak a vicc kedvéért vette fel. Hilton ezt a pólót még 2003-ban viselte a New York-i divathéten Jill Stuart tavaszi kollekciójának bemutatójára menet.


P. Diddy

P. Diddytől, amerikai rappertől sosem állt távol, hogy magát fényezze. Nagyon szereti a nagy fukszokat, a jó italokat, a drága kocsikat. Ezeket a klipjeiben is rendszeresen bemutatja. Egyáltalán nem meglepő, hogy fehér ujjatlan pólóján a kékbetűs szöveg azt kürtöli a világba: "Én vagyok az amerikai álom". A képen a trikó mellett érdemes még megfigyelni a drágaköves fülbevalókat és a szintén drágakövekkel kirakott keresztet a zenész nyakában. Diddy ebben a szerkóban 2003-ban a Charlie Angyalai: Teljes gázzal című film Los Angeles-i premierjére tartott.


Britney Spears

Na ez az az eset, amikor visszafele sül el a vadászpuska. Britney Spears vásárolt egy ugyanolyan pólót, mint P. Diddy. Jó, van néhány különbség, Spears pólója úgynevezett lányos verzió, mert rózsaszín. A fehér felirattól megvan itt is a rózsaszín pólókra jellemző eper-vanília összhatás is. "Én vagyok az amerikai álom" - virít Britney Spears mellén a szöveg, amit mostanában egyéb testrészeivel együtt nagyjából naponta mutat meg a nagyvilágnak miközben a teljes szétesés - és az amerikai rémálommá válás - felé tesz egyre nagyobb és magabiztosabb lépéseket. Az énekesnő a pólót 2004-ben a nászútján viselte.


Jennifer Love Hewitt

Jennifer Love Hewitt pólóján keserű önvallomás virít. "Azt hittem, hogy híres leszek" - olvasható Love Hewitt hasán. A szöveg jó poén, mert a színésznő valóban híres, de érződik benne az a keserűség is, hogy igazából csak azért ismerik, mert a Sarah Michelle Gellar-erában játszott valamelyik tinivígjátékban. Azt azonban kevesen tudnák megmondani, hogy pontosan miben, mit, mikor. Sőt még saját lemezt is adott ki. Nem tudták? Pedig tényleg. A póló 2004 januárjában volt rajta, amikor Los Angelesben vásárolgatott.


Úgyse kaphatsz meg

Tara Reid

Tara Reid rózsaszín pólóján olvasható a kicsit kicsi, kicsit bénán odaírt, de legalább teljes mellszélességű szöveg: "Sosem voltál a pasim". Szép példája a celebpólók azon kategóriájának, ami különféle párkapcsolati felállásokat fektet le. Egyébként félelmetes az összhang Tara Reid egyszerű mosolya, üres szemei és a póló bárgyúsága között. A színésznő, aki az utóbbi időben annyira lefogyott, hogy el is ájult a fifikás ruhadarabot 2005-ben viselte, amikor a dél-kelet ázsiai cunami áldozatai javára adott segélykoncertet Will.I.am a Black Eyed Peas énekese.


Sacha Baron Cohen

Sacha Baron Cohen, angol színész Ali G és Borat figuráinak csodás megformálója sosem viszolygott az erős poénoktól. Könnyű a lányokat olyan pólóval távol tartani, amire azt írták: "Bocs lányok. Buzi vagyok". Jó szöveg, szép színek, igazán laza arc tulajdonos, mást nem tudunk mondani róla. Cohen a pólót 2007 nyarán vette fel, amikor a Nobu vendéglőbe ment vacsorázni. Persze neki se kell mindent elhinni, azóta - a póló üzenete ellenére - megszületett a kisfia.


Jada Pinkett Smith

Gabrielle Union a Bad Boys 2 és néhány más, nagyívű akciófilm szereplője egy sokféleképpen értelmezhető pólót visel magán: "My boyfriend's boyfriend loves me". A pólót gyártó cég honlapja szerint a póló olyan lányoknak szól, akiknek meleg barátaik vannak, úgyhogy magyarul helyesen: "A pasim pasija szerelmes belém". Sajnos nem tudjuk, hogy Unionnak hány meleg barátja van, vagy csak egyszerűen a pasiját szereti ilyen módon zrikálni, de a póló mindenképp jópofa. Egyetlen hátránya, hogy talán túl egyszerű az atléta megoldás és a fekete alapon fehér szöveg miatt. A pólót Union akkor vette fel, amikor Queen Latifah Golden Globe jelölését ünnepelték, amit a Chicagoért kapott.


Állj ki értük te is

Cindy Crawford

A celebek néha moralizálni kezdenek, és előtör belőlük egy jobb világ vágya, aminek elérésében talán ők is segíthetnek. Ilyenkor olyan pólókba bújnak, mint Cindy Crawford, aki háború ellen tiltakozik a szeretkezz, ne háborúzz mintájára: "Háborút ne! Diort" feliratú pólójában. A póló a tökéletesség határát súrolja, igazi üde színfolt a középen becsapódó ököl, a betűk tökéletesek, és a nagy felbontású képen látszik, jó vastagon hímzett felirattal van dolgunk, nem holmi vacak ragasztásos, rávasalásos technikáról van szó. Crawford 2005-ben kapta magár a trikót, amikor a Mr és Mrs Smith bemutatójára igyekezett.


Paul McCartney

Ilyen egy angol lovag. Sir Paul McCartney a Beatles egykori tagjának hasát a "Nem kell több aknamező" felirat díszíti. McCartney, aki mostanában egyre határozottabban kíván megszabadulni feleségétől az elhúzódó válóperükben, 2005 novemberében, még szerelmük hajnalán vette zakója alá ezt a piros pólót az ötödik "Fogadj örökbe egy aknamezőt!" gálán Los Angelesben. A nemsokára-exnej, Heather Mills ugyanis ennek a jótékonysági szervezetnek, az aknamezők megszüntetését célzó Adopt A Minefield mozgalomnak a lelkes aktivistája. Külön jó a képen, hogy az ex-beatle nyíltan vállalja pólóját, sőt a fotósok figyelmét is arra irányítja.


Pamela Anderson

Pamela Andersonon általában nem látszik, de nagy állatjogi aktivista. Több projektben is részt vett már a PETA - egy állatvédő szervezet - oldalán, a bébifókák levadászása ellen többször is kiállt, de meztelenül is kampányolt már a szőrmeviselés ellen. Ez egy jó tulajdonság. Mellékelt képünkön is a PETA pólóját viseli és éppen a kanadai Halifaxban készül átadni egy petíciót a miniszterelnöknek, amiben a fókavadászat leállítását követelik még 2006-ban.


Sheryl Crow

Sheryl Crow énekesnő nem bonyolította túl a dolgot 2003-ban az egyik zenei díjátadón. Az USA háborús megoldásokat kedvelő politikájára reagált pólójával: "A háború nem megoldás". Azt sajnos nem tudjuk, hogy adott időpontban milyen volt otthon a légkör Lance Armstrong biciklistával, aki amellett, hogy Crow-val élt, egyben George W. Bush egyik cimborája is. Mindketten texasiak, szoktak is együtt bringázni. Crow kifejezetten elegáns a blézer, hófehér póló, fekete, markáns szöveg összeállításban.