horoszkóp

Keith Richards tisztán szippantotta fel a papát

2007.08.03. 12:43
A Rolling Stones gitárosa áprilisban beismerte, hogy felszippantotta apja hamvait, de menedzsere szerint ezt csak viccnek szánta. Richards azonban most kikérte magának: ő igenis betolta a fatert, csak épp nem keverte kokainnal, mint ahogy azt eddig állították.

2007 áprilisában a brit NME magazin számolt be Richards legbizarrabb drogos élményéről: a zenész akkor állítólag azt nyilatkozta, felszippantotta édesapja hamvait egy kis kokain kíséretében. A Stones gitárosa most azt magyarázza, félreértették: bár valóban felszippantotta Bert nevű édesapja hamvait, de orrlyukaiba akkor a papán kívül nem került más szubsztancia. "Ez az egész történet egy nagy baromság. Azt mondtam, hogy ÚGY szippantottam fel, mint a kokaint, nem azt, hogy kokainnal toltam be. Kinyitottam az urnát és arra gondoltam, hogy nem ártana kezdeni valamit a hamvakkal. Amikor elmozdítottam a fedelet, valamennyi hamu kiszóródott az ebédlőasztalra. De eszembe jutott, hogy az édesapám hamvait mégsem nem takaríthatom össze egy seprűvel, és egy helyes kis kupacot csináltam belőle" - nyilatkozta a zenész, aki úgy véli őseink orron keresztül történő felszippantása egész jó módja annak, hogy lerójuk kegyeletünket.

Bár Keith Richards biztosan élvezi, hogy felkavarta a port, menedzserének, Jane Rose-nak - aki az első nyilatkozat után megpróbálta elsimítani az ügyet azzal, hogy ügyfele csak viccel -, most főhet a feje, milyen magyarázattal álljon elő erre a verzióra. Talán hivatkozhatna arra a szerencsétlen 2006-os balesetre, amikor a Stones gitárosa egy családi nyaralás során megpróbált megmászni egy pálmafát, de fejreesett. Bár eleinte úgy tűnt, hogy a helyzet nem olyan súlyos, pár nappal az incidens után kiderült, hogy vérömleny keletkezett az agyában, amit meg kellett operálni. Négy nappal később ismét kórházba kellett szállítani, de szerencsére hamar felgyógyult, és azóta kitűnő egészségnek örvend... egyelőre.

Ez azonban valódi csoda. Hogy a köztudottan multitoxikomán Richards hányszor lőtte majdnem túl vagy, hányszor itta tajtrészegre magát senki nem számolja. David Demko, öregedéskutató orvos 2004-ben a brit Blender magazinnak azt nyilatkozta, hogy a zenésznek életvitele miatt már ötvenkét éves korában meg kellett volna halnia. Richards ő esetében valószínűleg igaz a mondás, miszerint ami nem öl meg, az erősebbé tesz.