Szikora csikidammal szaporítaná a népet

2004.08.05. 11:41
Szikora Róbert miközben az őszre várható új R-GO lemezen dolgozik, néha teniszezik egyet, főzőversenyen remekel, és azon dilemmázik, megengedje-e a tinédzserkorú gidáknak, hogy levetkőzzenek a Playboynak. Az új album szerelmes számai összebújásra buzdítanák a magyar lakosságot, az 51 éves Robi ugyanis szívén viseli fogyatkozó népsűrűségünk alakulását.

Gidák gusztusosan tálalva

Szikora Robitól megtudtuk, hogy a Playboy jelenlegi főszerkesztője, Radnai Péter is nagy rajongója volt annak idején az R-GO-nak. Radnai azóta felnőtt, és mint azt lapunknak korábban elmondta, szeretné, hogy az R-GO gidák meztelenül jelenjenek meg az újságban. "Gondolatban már ezerszer levetkőztette a gidáimat, és most lehet, hogy összejön neki" - mondja Szikora.

Tekintse meg képeinket!
Szikora szerint a lányok nem annyira vetkőzősek, és ő nem is szívesen lenne egy színpadon olyanokkal, akik csak úgy, első szóra ledobják magukról a ruhát. "Tavalyelőtt az FHM-ben már jelent meg róluk kép, és ha gusztusosan, ízlésesen fotózzák őket, akkor nincs ellenvetésem. Persze a lányokon múlik a döntés, de én azt szeretném, ha a fotók az R-GO-ról is szólnának, nem csak a meztelen női testről."

Az R-GO már felállásában - egy fiú, két lány - is elég szexista, a két gida vidáman ugrálják körbe Robit, és a kedvéért az új lemezen még dalra is fakadnak. "Jó hangjuk van a lányoknak, csak kicsit még bátortalanok" - mondja Szikora. "Az egyik lány kifejezetten jól énekel, a másik viszont utoljára kisdobostáborban próbálgatta hangját, de majd valahogy előhozom belőle az énekest. Az éneklés egy intim dolog, a lányok pedig nagyjából akkor születtek, amikor az R-GO megalakult". Vagyis 1984 körül.

A csikidam atyja

"Az új lemez címe Csikidam lesz, mert bár ezt a stílust képviseltük, de még sosem volt ez R-GO-lemez címe. Igazándiból csak az első három évben játszottunk hamisítatlan csikidamot" - véli Szikora. És hogy mi is a csikidam?

"Én ötlöttem ki a csikidamot, erre végtelenül büszke vagyok. A Beatles zenéjének és a latin zenéknek az ötvözete, de szerintem inkább egy életérzés volt mindig is. A szöveg is meghatározó részét képezni a csikidam-érzésnek" - magyarázza Szikora.

Robi szerint a csikidam az egyetlen magyar zenei stílus, amit Európában és Amerikában is ismernek. A "Szerelmes vagyok, mint egy nagyágyú" című számot még Dél-Amerikában is feldolgozták.

Az új lemez is csikidam lesz, de azért a mai kor követelményeinek megfelelő hangszereléssel. Szikora Robi előbb saját stúdiójában felveszi a szövegeket, majd ha készen van, továbbadja profin felszerelt stúdióval rendelkező kollégáinak, hogy kikeverjék. Robi "a legmagasabb szinten szeretne szórakoztatni" az új lemezzel - ahogy ő mondja. Olyan számokat készít, ami képes lenne megállítani a magyar nép vészes fogyását, ugyanis azt reméli: a számok hatására a párok összebújnának, és megállítanák a népességcsökkenést.

A Velvet újságírója kiskora óta meg akarta tudni, honnan származik akkori kedvenc együttesének neve. A magyarázat prózai: az ergón kívül még magában foglal egy kis biztatást Robinak, miszerint R(obi) GO!, azaz hajrá Robi.

Egy könnycsepp nagyítja jobb szemét...

Klikk a képre!
A középkorú popsztár nem titkolja politikai nézeteit: többször is nyilvános szereplést vállalt Fidesz-rendezvényeken, az Értékmegőrzők Civil Szervezet tagjaként pedig tavaly szeptemberben a Teller-levél kapcsán nyílt levélben tiltakozott a Népszabadság eljárása ellen. Májusban egy másik nyílt levélben a "drogfogyasztás népszerűsítésén" és a Kendermag Egyesület által szervezett tüntetésen háborodott fel többedmagával. Ezt a levelet többek között Sasvári Sándor, Cseh Tamás, Dolly, Nemcsák Károly, Pitti Katalin, Reviczky Gábor, Rákay Philip, Esztergályos Cecília, Usztics Mátyás és Uhrin Benedek is aláírta. Szerettük volna politikai nézeteiről is faggatni Szikorát, ám ez elől elzárkózott.

Szeretlek is, meg nem is, Róbert.