A színésznő egy igazán újszerű ötlettel állt elő, hogy végleg lemossa a ráragadt "kleptomániás" és "áruházi szarka" jelzőket. Azt állítja, hogy az ominózus eset idején a fájdalomcsillapítók miatti pillanatnyi elmezavar késztette arra, hogy ellopja az értékes holmikat.

Winona Ryder azt állítja a fájdalomcsillapítók zavarták meg az agyát amikor 2001 decemberében luxuscikkeket lopott egy Beverly Hills-i áruház ruhaosztályáról. Még hat évvel az eset után is Ryder nevét hallva Hollywoodban mindenkinek a "kleptomniás" és az "áruházi szarka" kifejezések jutnak eszébe, úgyhogy nem csoda, ha a színésznő valami új magyarázattal akart előrukkolni.

Ha bebizonyítja legújabb állítását lehet, hogy hamarosan az általa szedett fájdalomcsillapítók dobozán a mellékhatások sorában a "kleptománia" szót is olvashatjuk majd, és azok szedése alatt nem csak napot lesz ajánlatos kerülni, de az áruházakat is. Soha nem tudhatjuk ugyanis, kiben lapul egy szarka.

Az eset nagy port kavart fel a sztárvilágban, de már akkor is egyértelműnek tűnt, hogy Rydert nem a szükség vitte rá a lopásra. A bíróság szigorú ítéletet hozott - amin volt vőlegénye Johnny Depp rendesen fel is volt háborodva - megállapították, hogy a színésznő valószínűleg inkább kleptomániás, mintsem egy kisstílű tolvaj. Ez utóbbinak már csak a 870 000 forint értékű zsákmánya miatt sem nevezhetnénk.

Törött karja miatt szedte a gyógyszereket

Rydernek az eset előtt nem sokkal eltört a karja, ami miatt fájdalomcsillapítókat kellett szednie és váltig állítja, hogy a gyógyszerek okolhatók a furcsa viselkedésért. A Vouge magazinnak most úgy nyilatkozott: "Két hónappal az eset előtt két helyen eltört a karom és az orvos nagyon sok gyógyszert írt fel, amit mind be is szedtem, hogy ne legyenek fájdalmaim" - idézi a Femalefirst.

"Aztán már nem tudtam, hogy fájna-e ha nem szedném, de a biztonság kedvéért szedtem tovább, mindenki ismeri ezt az érzést. Aki szedett már erős fájdalomcsillapítókat, az tudja, hogy nem olyan gondtalan érzés mintha kiszállnál a testedből, inkább csak meg vagy zavarodva."

A színésznő a nagy felhajtást tartotta a legzavaróbbnak az egész esettel kapcsolatban: "Épp a szeptember 11-i támadás után történt, úgyhogy rengeteg fontosabb dolog történt. Inkább azzal kellett volna foglalkozni."