Britney Spears tini kishúga gyereket vár. Nem így tervezte, de ha már így járt, akkor megtartja – mondta el a felelősen gondolkozó tinédzser az OK magazinnak, akiknek jó pénzért eladta a sztorit. Annyira, hogy még nővére is az újságból tudta meg.

A harmadik hónapban van Jamie Lynn Spears, Britney Spears 16 éves húga – adta hírül az OK! magazin. A celebtinédzser – akit nővére lehetséges utódjaként emlegettek, amikor pár éve Britney Spears karrier helyett úgy döntött, inkább anya lesz - a jelek szerint ő sem a karriert választja. „Meglepett bennünket, váratlanul jött. Totál kiakadtam, és a pasim is” – beszélt érzelmeiről az ifjú anya, aki kétheti gondolkodás után úgy döntött, megtartja a babát. „ Amikor megtudtam a dokitól, két hétig titokban tartottam és nem mondtam el senkinek. Csak egy barátom tudta. Ki kellett találnom, mit szeretnék, még mielőtt bárki véleménye is befolyásolhatta volna a döntésemet. Aztán elmondtam a szüleimnek és a barátaimnak. Féltem, de azt kellett tennem, ami nekem a legjobb”.

Jamie Lynn Spears hálaadáskor még úgy nyilatkozott az Associated Pressnek, hogy nincs állandó pasija. „Csak egy rakás haverom, akikkel sokat lógok, fiúhaverok”. Most azért előrántott egy apát, a 19 éves Casey Aldridge-t. A tmz.com információi szerint a fiatalok „egy ideje” randizgatnak, és a templomban ismerkedtek meg egymással.

Jamie Lynn Spears karrierje elején tart: eddig csak nővére Crossroads című filmjének egyik epizódszerepét mutathatta fel, valamint a Nickelodeon All That! című sorozatában vendégszerepelt pár alkalommal. Jelenleg az ő főszereplésével fut ugyanitt a Nickelodeonon a Zoey 101 című tinisorozat. Sajtósa nem válaszolt a megkeresésekre, a csatorna azonban az alábbi közleményt adta ki: „Tiszteletben tartjuk Jamie Lynn döntését, amivel felelősséget vállal ebben a kényes és személyes ügyben. Tudjuk, hogy ez nehéz időszak a számára és a családjának is, és számunkra elsősorban az a fontos, hogy ő rendben legyen”.

Klikk!

A terhes tinédzser jelenleg anyjával, Lynne Spearsszel van a louisianai Kentwoodban, és úgy tervezi, itt is nevelné fel a gyereket. Állítása szerint anyja nem volt felhőtlenül boldog a hír hallatán, de pár hét alatt belenyugodott: „Nagyon kiakadt, mert egyáltalán nem számított ilyesmire. De egy hét alatt volt ideje átgondolni, és utána már mellém állt” – írta le Jamie Lynn. Az interjúban megszólal a Spears-lányok anyja is: „El se hiszem, hogy ez történt, Jamie Lynn mindig észnél volt. Még késni se késett, mindig betartotta, hogy időben jöjjön haza. Teljesen sokkolt a hír. Úgy értem, mégiscsak a 16 éves kicsi lányomról van szó”.

Lynne Spears még mindig jobban járt, mint a nővér, Britney Spears, aki maga is csak az újságokból tudta meg a hírt. Barátai szerint ez egyáltalán nem tette boldoggá. „Ettől kikészül” – aggódott egy barátja a People magazinnak. „Végül majd nyilván ő is a húga mellé áll, de azért elég nagy sokk ez neki”. Egy másik informátor szerint nincs feszültség a testvérek közt - októberben például húga védte meg Spearst, amikor valaki beszólt neki -, de Jamie Lynn tanácsadói azt ajánlották a kishúgnak, tartsa magát távol a nővérétől. „Britney már megteheti, hogy nem hallgat senkire, de a húga még nem hagyhatja figyelmen kívül a közvéleményt. Neki is megvan már a saját karrierje”.

Az énekesnő a jelek szerint egyelőre a sokk állapotát éli, a jelek szerint a tagadás fázisában van. A tmz.com információi szerint kedden éjjel a hollywoodi Robertson Boulevard Lisa Kline butikjából távozva odavetette a rá váró paparazzóknak és rajongóknak: „A húgom nem terhes!”