Tavalyi iszonyú lebőgése ellenére Britney Spears elérte, hogy idén a jelöltek között legyen az MTV Video Music Awards díjátadóján. A zenei karrier tehát ismét kezd rendbe jönni, és mintha más területeken is normalizálódna Spears élete. Filmszerepet ajánlottak neki, igaz elég sok szado-mazo szexszel, régi ruháit pedig ereklyeként árverezik el.

Úgy tűnik, Britney Spearsszel már nem csak mint idegronccsal számolnak: tavalyi óriási lebőgése után az idei MTV Video Music Awards díjátadón a legjobb női előadókat gyűjtő kategóriában jelölték a Piece of Me című klipjének köszönhetően – tudtuk meg az Us Magazine-tól. Az énekesnő versenytársai még a kategóriában: Kate Perry (I Kissed a Girl), Rihanna (Take a Bow), Mariah Carey (Touch My Body), Jordan Sparks (No Air).

A férfiak mezőnyében nevezett T.I. így jellemezte az idei női mezőnyt: „Kemény verseny. Remélem a legjobb csaj fog nyerni!”.

A díjátadót szeptember 7-én rendezik majd a Paramount stúdiójában Hollywoodban.

Amellett, hogy úgy néz ki, énekesi pályája végre kezd helyreállni, Britney Spears a celebkarrierje többi oszlopát is megpróbálja megerősíteni, hogy ne csak a villantásairól, idegösszeomlásáról, meg az "egykori tinisztár" jelzővel emlékezzenek rá.

A Hollywood Rag úgy tudja, hogy az énekesnő szerepajánlatot kapott a The Knoxville Carjacking Party című filmben, ahol - a How I Met Your Mother című vicces tévésorozat-szereplésével ellentétben - Spearsnek a komoly oldalát kell majd megmutatnia, ráadásul lenne egy pár durva szexjelenete is. A film két srác igaz történetét meséli el, akiket elraboltak a kocsijukkal együtt, majd megerőszakolták és megölték őket. Az eset még 2007 januárjában történt, amikor a huszonegy éves Channon Gail Christian és a 23 éves barátja eltűnt, majd a nyomozás azt derítette ki, hogy megölték őket, miután feltehetően elrabolták a kocsijukat.

Vannak is, akik megkérdőjelezik, alkalmas-e az énekesnő egy ilyen szerepre: „A The Knoxville Carjacking Partyban egy csomó szado-mazo szexjelenet van. Míg mindenki azt gondolja, hogy Britney bármilyen átlagos szexjelenetet meg tud oldani, ezekben azért nagyon sok intenzitás van. Sokat kell javulnia a játékának ahhoz, hogy jó legyen néhány jelenetben” – mondta a lapnak egy bennfentes.

Britney Spears már korábban is szerepelt volna a vásznon, de amikor a Hazárd Megye Lordjait forgatták újra Daisy Duke szerepére végül nem őt, hanem a konkurens Jessica Simpsont válogatták be.

A Britney Spearsről nyilatkozó T.I.

A film és a zene mellett Spears azért is tesz, hogy kultuszát a kegytárgyakkal erősítse. Augusztus 2-án indul az az árverés, aminek a keretében meg lehet majd vásárolni az énekesnő néhány korábbi, karrierje szempontjából emlékezetes ruhadarabját - írja a BBC.

Várhatóan a legdrágább darab az a póló lesz, amit Britney Spears még kislányként, a Mickey Mouse Clubban viselt, és akkori szereplőtársai mind aláírták: többek között Justin Timberlake és Christina Aguilera is. A pólót várhatóan 25000 dollár (3,6 millió forint) körül ütik majd le.

Az árverésen el lehet majd vinni Spears Madonnától kölcsönzött esküvői ruháját, vagy azt a szexi télapókosztümöt is, amit egy Pepsi-reklámban viselt.

Britney Spears magánélete is rendeződni látszik, legalábbis végre befejeződött a gyerekelhelyezési per közte és exférje, Kevin Federline közt. A múlt heti bírói döntés értelmében minél jobban összeszedi magát annál több idő tölthet majd a gyerekeivel. Egyelőre hetente kétszer láthatja a fiait és egyszer aludhat velük, de ha minden jól megy, az évvégén már heti két ottalvós este is belefér majd.