Hetek óta halljuk, hogy Spears az MTV Video Awards gála díjátadó estélyén drámai visszatérésre készül. A vasárnap este lezajlott esemény drámainak nevezhető, visszatérésnek kevésbé. Fergeteges műsor helyett a hízásnak indult énekesnő csak vonszolta magát, és azt is elfelejtette, hogyan kell vérbeli profi módjára tátogni.

Nem ért igazi meglepetésként senkit, hogy az elmúlt egy év történései, a válás, a gyermek-elhelyezési per, a sok buli és pia után Spears a nagy visszatérésként beharangozott fellépésén alaposan lebőgött. Az énekesnő, aki lassan három éve nem lépett színpadra, a sok előkészület ellenére ugyanis katasztrofális teljesítményt nyújtott a 2007 MTV Video Music Awardson, amit vasárnap rendeztek meg Las Vegasban.

A vidéki diszkókirálynő

Klikk!

A zenei csatorna úgy gondolta, hogy ezúttal is nagyon bevállalós lesz, ugyanis a sok rossz előjel ellenére úgy döntöttek, hogy Britney Spears lesz a 2007-es VMA nyitószáma.

Az ezúttal hosszú szőke parókát viselő celeb egy csillogós bikiniben és - jótékonyan karcsúsító hatású - magassarkú csizmában tűnt fel a színpadon, hogy előadja a Gimme More című vadonatúj számát. Bár hetek óta azt hallgatjuk, mekkora showműsort terveznek hozzá Chriss Angel celebmágussal, ebből semmi nem látszott: Spears bizonytalanul téblábolt a táncosok között, maga sem tudta követni a saját koreográfiáját, és még a szájmozgást is elrontotta, amivel a saját playbackjét kellett volna követnie. Az énekesnő csak arra a pár másodpercre volt határozott, amikor meg kellett ragadnia egyik háttértáncosa ágyékát.

Nem kérünk többet!

A szakmai közönség - köztük P.Didddy, Rihanna és 50 Cent - döbbenten nézte, ahogy Spears ismét nyilvánosan lebőg. Talán jobban sikerült volna a fellépés, ha tartja magát az eredeti tervhez és Chris Angellel lép fel, a mágusnak és a beígért közös bűvészszámnak azonban nyoma se volt. Ez talán összefüggésben állhat azzal, hogy bár az énekesnő és letagadott pasija múlt héten még önfeledten szopogatták közös nyalókájukat, a show előtti éjszakán már külön-külön buliztak.

Előzmények

A Sun értesülései szerint Britney Spears pár nappal a show előtt unokatestvérével, Alli Simsszel végigjárta a hollywoodi gyorséttermeket és butikokat, majd pénteken elutazott Las Vegasba, hogy betanulja a koreográfiát. A kissé megfáradt sztár napszemüvegben és egy óriási szalmakalapban jelent meg a próbán, ahol magához képest még egész összeszedettnek tűnt. A zenei csatorna egyik munkatársa szerint Spears gyorsan megtanulta a koreográfiát és a tehetséges táncosok ellenére végig ő volt a középpontban. Mégis mi történhetett két nap alatt? A válasz egyszerű: az énekesnő szombaton éjjel P.Diddyvel és egykori-de-most-ismét-kebelbarátnőjével, Paris Hiltonnal hajnalig bulizott. Ez pedig nyilván meglehetősen kimerítette a nagy dobásra készülő hírességet. Szemtanúk szerint Spears, Hilton és Diddy a Hard Rock Caféban indított, majd a rapper és az énekesnő fél kettőkor átment a Taoba. Fél órával később azonban már a Jetben látták őket, ahonnan háromkor távoztak.

A MTV VMA 2007 nyertesei

Az év férfiművésze: Justin Timberlake

Az év női művésze: Fergie

Az év klipje: Rihianna – Umbrella

Az év legjobb csapata: Fall Out Boy

A legjobb újonc: Gym Class Heroes

A legjobb duó: Beyoncé és Shakira – Beautiful liar

Még több katasztrófa

Britney Spears félresikerült comebackje rányomta a bélyegét az egész eseményre. 50 Cent fellépése közben meghajlott a színpad és veszélyesen közel került a vízhez. A show végén pedig összebalhézott Pamela Anderson két volt férje, Tommy Lee és Kid Rock. Egy szemtanú szerint a Mötley Crüe dobosa beszólt az énekesnek, aki válaszul lekevert egyet elődjének. Mielőtt Lee visszavághatott volna, Kid Rock behúzott neki egyet. A biztonsági emberek ekkor léptek közbe. „Ok nélkül még soha nem ütöttem meg senkit. Mondtam neki, hogy fogja be a pofáját” - mesélt a zenész az esetről az egyik haverjának.