horoszkóp

Szabó Eszter tetoválása hagyományőrzés mai eszközökkel

mm
2009.04.15. 08:55
Kapcsolódó cikkek (1)
Szabó Eszter nem akarja megvédeni a tetoválását, de nem is tartja fontosnak, hogy mások meg akarják érteni, hogy mikor, miért varrat magára. Ha valaki nagyon érteni szeretné, hogy miért ez a minta, az felfoghatja modernkori hagyományőrzésnek a különös tetoválást. Miután nemrég egy amerikai tehetségkutatón kiemelték, megkereste egy San Diego-i szövegíró, hogy véleményezze a munkáját, és esetleg írjon számot a szövegeihez.

Szabó Eszter énekesnő legújabb, kalocsai mintájú tetoválását sok olvasónk meghökkenve fogadta, egyesek szerint nem is igazi, csak számítógéppel montírozták a karjára. „Ennyire durva ötlet lenne? Vagy tényleg olyannak ismernek, aki minden eszközt megragad, hogy híres legyen? Hát hányszor főztem a tévében, vagy mutattam meg a kicsiket magazinokban? Tényleg, látott valaki réten szökdécselni Tomival a Fókuszba, vagy a szoptatásról értekezni babaműsorban? Vagy beszéltem dugásról a Mr és Mrs-ben? Nemigen. Szóval nem csinálok Photoshoppal tetkót, távol álljon tőlem” – reagált Szabó Eszter a felvetésekre.

„Annyiban Photoshop, hogy ex-grafikusként azzal terveztem a mintát. Burics Tomi, egy régi barátom csinálta Békéscsabán. Ő csak csendben bólintott, amikor megmutattam a mintát, tolerálta. Mindenkinek ezt javaslom, nem érdemes aggódni mások elmeállapota miatt, főleg, mert nem tudnak segíteni rajtam. Ha valaki mégis szükségesnek tartaná megemészteni, tekintsen rá úgy, mint a modern néptáncra: hagyományőrzés mai eszközökkel. Anno sokáig néptáncoltam, volt házi pálinkás korszakom, most meg ez. Lehet, hogy szükségem van olykor egy kis magyarságtudat-erősítésre. Biztos előző életemben márciusi ifj voltam” – elemezte magát az olvasóknak az énekesnő. Szabó Eszter nem akarja megvédeni sem magát, sem a tetoválását. Akkor varrat magára valamit, ha a magáénak érzi, és azt akarja, hogy vele maradjon. Szinte minden, a tetoválásokról szóló párbeszédben előkerül a „De mi lesz, ha megöregszel érv?”, így a kommentelőink is viszonylag hamar megjegyezték, hogy a karon hordott kalocsai minta, néhány évtized múlva az énekesnő csuklóján lesz majd. „A tetkó attól menő, hogy ha megöregszel, ronda lesz” – pattintott le magáról minden érvet Kontor Tamás párja.

Szabó Eszter az alkalmat megragadva még annyit üzent azoknak, akik nem hiszik, hogy igazi a tetoválása, nyugodtan nézzék meg maguk is akár egy klubkoncerten, akár egy fesztiválon. Az énekesnő Kontor Tamással közösen elkészített egy unplugged anyagot, amivel az eddigi fellépéseiket kibővítve, fesztiválok és városi rendezvények mellett kisebb helyeken is fellépnek majd.

Külföldi sikerek

Miután Szabó Eszter Honorable mentiont kapott, vagyis egy kisebb elismerést a Song of the Year nevű amerikai zenészversenyen, szép lassan elindulni látszik a külföldi karrierje.

A MySpace-en keresztül megkereste egy filmes, hogy szeretné majd használni a dalait, ha olyan jellegű filmet készít, amibe azok beleillenének.

A filmesen kívül egy nemzetközi dalszerző oldalon egy San Diego-ban élő lány, Shantal Reich is megtalálta Szabó Esztert, hogy szakmai tanácsokat kérjen tőle. Reich az apjával, Scott Reich-hel együtt szerez dalokat. A gimnazista lány dolgozott már a Universal Music zenészeivel, vagy a mostanában a tinédzserpopuláció körében népszerű High School Musical egyik dalszerzőjével is.

„Azt szeretném mondani, hogy nagyszerű művész vagy. A melódiák, a hangszerek, az ének, a szövegek, és minden összeáll, és olyan zene lesz, amit egy tapasztalt tehetséges művész állít elő. Szövegíró vagyok, és azon gondolkoztam, hogy el tudnád-e mondani a véleményed néhány szövegemről. Esetleg írnál-e hozzájuk zenét, ha fekszik a stílusodnak” – írta az ifjú szövegíró Szabó Eszternek. Shantal Reich két számát a honlapján lehet meghallgatni.

Erre Szabó Eszter csak annyit tudott reagálni: „Kemény”. Arról egyelőre nincsenek híreink, hogy milyen kritikát kapott a Megasztár 3 versenyzőjétől a fiatal szövegíró.